19 Aralık 2011 Pazartesi

Chevrolet Aveo RS


Chevrolet’nin global araçlarından birisi olan Aveo sportif versiyonuna yakında kavuşacak. 2010 Detroit otomobil fuarı sırasında konsept versiyonu tanıtılan aracın seri üretime hazır modeli aynı organizasyonun 2011 ayağında sergilenecek.

Otomobile önden bakıldığında daha sportif tasarımlı tampon ve yeni sis farları dikkat çekerken yan bölümde siyah renkli aynalar, 17 inç çaplı jantlar ve yeni yan etekler gözden kaçmıyor. Arkasında yapılan yenilikler arasında yeniden tasarlanan sportif görünümlü tampon, büyük spoiler ve yenilenen egzoz sisteminin çift çıkışı dikkat çekerken süspansiyon sistemi de hem daha alçak hem de daha sert.


İç mekanda sunulan yenilikler arasında kalınlaştırılıp alt kısmı düzleştirilen direksiyon simidi, metal pedal takımı, sportif koltuklar, RS logoları, yeni vites topuzu ve bu modele özel gösterge grafikleri bulunan otomobilin döşemeleri de diğer Aveo modellerinde bulunmuyor.

Opel modellerinden de hatırlayacağımız turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motoru 138 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen Aveo RS hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak. Her ikisi de 6 ileri vitesli olan ünitelerden manuel olanında yeni vites oranları kullanılırken otomatik versiyonun son dişli oranı yeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder