22 Kasım 2011 Salı

Lincoln MKS


Lincoln, yeni yüzünü model ailesine yerleştirmeye devam ediyor. MKT'nin ardından şimdi de sıra sedan modellerden MKS'te.

Makyajın ardından çift parçalı büyük ön panjur ve küçük farlara sahip olan otomobilin kaputu mombeli bir yapıya sahip. 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri sunan aracın arka kısmında da yumuşatılan hatlar dikkat çekiyor. Bagaj kapağına küçük bir spoiler entegre edilirken egzoz çıkışları yeniden şekillendirilmiş.


İç mekanı sade çizgilerle oldukça şık görünen aracın bu bölümünde sunulan genel hatlar MKT'den de tanıdık. Büyük bölümü dijital olan göstergeler ve ince bir yapıya sahip orta konsol kumanda elemanları, üst kısımda bulunan renkli ekranla uyumlu görünüyor.

Bu sınıfta az görülen bir donanım olan adaptif süspansiyon sistemini aracın donanımına ekleyen Lincoln aynı zamanda frenleri de güçlendirmiş. Şerit değiştirme uyarısı ve şeritte kalma asistanını sunan üretici çarpışma uyarısı, yenilenmiş SYNC ve MyLincoln Touch arayüzleri, kablosuz internet ve Bluetooth bağlantısı gibi aksesuarları da araca eklemiş.

Eskisinden çok daha sessiz olduğu belirtilen iç mekanın malzeme kalitesinde de iyileştirmeler yapılmış. Yenilenen şasi elemanlarıyla daha dinamik sürüşler sunabilen MKS istenildiğinde değiştirilebilen sürüş karakteristikleriyle konforlu sürüşler de sunabiliyor.

Eskisinden daha tutumlu hale getirilen v6 motorlarından 3.7 litre hacimli olanı 300 beygir güç, 372 Nm tork üretebilen aracın turbo beslemeye sahip 3.5 litre hacimli ünitesi 355 beygir güç, 474 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan araçlardan daha güçlü olanı sadece dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken önden çekiş sadece daha güçsüz üniteyle alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder