31 Ekim 2011 Pazartesi

Scion iQ RX



Scion'un SEMA 2011 yenilikleri arasında iQ modelleri şüphesiz en çok dikkat çeken araçlar. Seri üretim hallerinden oldukça farklı görünüme kavuşan bu minik canavarların arasında Jon Sibal tarafından hazırlanan RX hemen göze çarpıyor.

Genişleyen çamurluklara uygun tasarıma sahip tampon ve yan etekleri aracı daha güçlü gösterirken ön tamponun alt kısmına LED lambalar ve bir splitter eklenmiş. 18 inç çaplı jantlar ve ek hava delikli kaput sportif görünüme katkı sağlarken aynı etki, arka difüzör, spoiler ve matlaştırılmış aydınlatma grubuyla da veriliyor.

İç mekanına geçildiğinde arka koltukların iptal edildikleri, ön koltukarınsa yüksek yan desteğe ve çift parçalı sırtlığa sahip sportif koltuklarla değiştirildiği görülüyor. Orta konsolun üst kısmına büyük bir ekran ve çift analog gösterge ekleyen Jon Sibal bagaj kısmına 32 inç büyüklüğünde bir televizyon yerleştirmiş.

Donanımında iPad 2, Xbox 360 ve 1.720 Watt çıkış gücü sunan bir ses sistemi bulunan otomobilin süspansiyon sistemi tamamen yenilenirken ön kule gergisi de donanıma katılmış. Fren sisteminde 328 mm çaplı diskler görev yaparken Nitro yüklemesi yapılan motorun birçok parçası güçlendirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder