27 Ekim 2011 Perşembe

CCG CustomGT


İşte Almanya'dan çıkan ilginç bir süperspor otomobil. Kişiye özel üretilen aracın değişik motor seçenekleri ve oldukça dikkat çekici bir görünümü bulunuyor.

Bazı gövde parçalarını Chevrolet Corvette'ten alan aracın alçak yapısı süperspor otomobil kimliğine uyarken farlar ve kaputun tasarımı Ford GT'yi andırıyor. Eski İtalyan otomobillerine benzeyen arka kısmında yüksekliği ayarlanabilen bir spoiler bulunan aracın ortaya yerleştirilen motoru şeffaf arka kapağın ardında görülebiliyor.

4.356 mm uzunluğa, ve sadece 1.016 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.565 mm olarak açıklanırken yapısında kullanılan karbon fiber ve fiberglas gibi malzemeler sayesinde toplam ağırlık 1.400 kg'ın biraz üzerinde.

İç mekanı oldukça sade bir tasarıma sahip olan CustomGT'de analog devir saatinin yanında dijital gösterge tablosu, alt kısmı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidi, yüksek yan destekli koltuklar, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve süet-deri karışımı koltuk ve kokpit döşemeleri sunuluyor.

GM raflarından alınan motorları 6 litre hacimli bir v8 ile başlayan otomobil bu versiyonunda 450 beygir güç, 560 Nm tork üretebilirken 7 litre hacimli ünite 550 beygir güç, 605 Nm tork üretebiliyor. LPG ile çalışabilen bir versiyonu da bulunacak olan otomobilin turbo beslemeye sahip 7 litre hacimli motoruysa 740 beygir gücünde.

En güçsüz versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşan aracın maksimum sürati 320 km/s'i bulurken 550 beygirlik model 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabiliyor. 6 litre hacimli motorla donatılan aracın 200 km/s sürati görmesi içinse 9.9 saniye yeterli oluyor.

1 yorum: