16 Eylül 2011 Cuma

Volvo Concept You


Çin egemenliğine geçmesinin ardından gelecekte üretilecek modelleri hakkında soru işaretleri oluşan Volvo'nun seri üretim modelleri gibi büyük fuarlarda sergilediği konseptler de her geçen gün daha dikkat çekici bir hale geliyor.

Gelecekte üretilmesi planlanan büyük boyutlu "dört kapılı coupé" modelin ön gösterimi olan Concept You dik inen ön panjur ve far grubuyla eski Volvo modellerine göndermeler yaparken kısa tutulmuş bagaj kapağı ve ince yapılı stoplarıyla güncel model ailesine göz kırpıyor. 21 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan çizgisiyse Audi A7 Sportback gibi rakibi olacak otomobilleri andırmakta.

İç mekanında oldukça fütüristik bir hava esen Concept You'da konsol üzerinde kullanılan deri, ahşap ve krom çok şık görünüyor. Dört adet tekli koltuğa sahip olan otomobilin arka kapıları geriye doğru açılarak giriş ve çıkışları kolaylaştırırken kumanda düğmelerinin büyük çoğunluğu dokunmatik ekranlar içerisine gizlenmiş.

Vites topuzu araç çalıştırıldığında gizlendiği yerden çıkarken viteslere, direksiyon simidinin arkasındaki alüminyum süslemeli cam pedallardan da kumanda edilebiliyor. Orta konsolu normal kullanımda devrede olmayan aracın burada bulunan kumandaları, soförün bu alana bakmasıyla canlanıyor. Kabinde gizlenen küçük kameralar, orta konsolda sunulan bazı özelliklerin devreye alınıp alınmamasına karar veriyor. Örneğin internet bağlantısına sadece yolcu erişebiliyor.

Deri ve süet kaplı koltuklarla birlikte ahşap kaplı tabanla da dikkat çeken aracın paspasları elle işlenmiş yünden oluşuyor. Alpine tarafından geliştirilen eğlence sisteminde FreshAir isimli, henüz seri üretime alınmamış bir teknoloji kullanan araç bu özelliğiyle ses kalitesini otomobilin dışarısındaki havayı kullanarak artırıyor.

4 yorum:

  1. iç tasarımı çok fütüristik ama dış tasarımının sadece ön panjur kısmı biraz değiştirilerek aracın seri üretime alınması pek de zor görünmüyor ki 4 kapılı coupe fikri baya tutuldu.

    YanıtlaSil
  2. Büyük ihtimalle Volvo'nun yapacağı şey de bu olacak. İç mekanı da güncel Volvo ailesine yakın olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Bu Çinlilerin Volvoyu alması yaramış.Sadece para verip başka birşeye karışmıyorlar anlaşılan.Araç gözalıcı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Bence de. Umarım bu şekilde devam ederler.

    YanıtlaSil