7 Eylül 2011 Çarşamba

Volkswagen NILS



Son yıllarda sıklıkla görmeye başladığımız elektrik motorlu küçük otomobil konseptleri Frankfurt otomobil fuarında da ön sıralarda bulunacak. BMW ve Audi’nin ardından bir başka Alman üretici olan Volkswagen de kendi aracının neye benzeyeceğini gösterdi.

Açık lastikli bir yarış aracı gibi görünen tasarımıyla dinamik bir duruşa sahip olan NILS 3.04 metre uzunluğa, 1.2 metre yüksekliğe ve 1.39 metre genişliğe sahip bir araç. Büyük cam yüzeyleri sayesinde elde edilen geniş görüş açılarıyla dikkat çeken otomobilin tek kişilik iç mekanına ulaşmak için yükarıya doğru açılan kapıyı kullanmak gerekiyor. Dijital panellerden oluşan göstergeler haricinde aracı çalıştırmaya ve vitesi seçmeye yarayan dairesel kumanda şoförün sağında bulunuyor.

17 inç çaplı jantlarıyla birlikte 115 ve 125 mm genişliğinde lastikler sunulan otomobilde ESP ve şehir içi kaza önleme sistemi de bulunuyor. 19 kg ağırlığa sahip elektrik motoru 34 beygir güç, 130 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 130 km/s olarak açıklanırken 460 kg’lık boş ağırlığı sayesinde bu sürate ulaşmak 11 saniyeden kısa sürüyor. 5.3 kWh kapasiteye sahip pillerle NILS, 65 km menizle sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder