14 Eylül 2011 Çarşamba

Land Rover DC100 Sport


Geçtiğimiz günlerde DC100 isimli konseptinin ilk fotoğraflarını basınla paylaşan Land Rover, Frankfurt’ta bu aracın yanında bir de kardeş sergiliyor. Defender modelinin gelecekte alacağı şekli belirlemeye çalışan firma bu konseptte hibrit bir motor kullanmış.

Görünüş olarak güncel Land Rover modelleriyle DC100 arasında bir geçiş gibi duran aracın yapısı SUV, pick up ve roadster karışımı. Köşeli hatlarıyla dikkat çeken DC100 Sport’un LED aydınlatma grubu, büyük jantları ve çerçevesiz camları sportif görünüme katkıda bulunuyor. Ön camında üst çerçeve kolu bulunmayan araç bu şekilde daha da alçak görünürken iç mekana geçildiğinde yolcuları karşılayan yapı oldukça sade görünüyor. İki kollu bir direksiyon simidine sahip olan aracın orta konsolunun üstünde dokunmatik bir ekran bulunuyor. İki kişilik oturma kapasitesi sunan crossover dokunmatik kontrollere ve konsolun ortasına yerleştirilmiş bir vites koluna sahip.

Motorları konusunda detay verilmeyen DC100 Sport’un 2 litre hacimli benzinli ve Diesel motorlara sahip olduğu bildirilirken her iki ünitede de yardımcı elektrik motoru ve prizden şarj özelliğinin sunulduğu açıklandı. Verilen bir diğer bilgi de kullanılan şanzımanın 8 ileri vitesli otomatik bir ünite olduğu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder