14 Eylül 2011 Çarşamba

Ford Fiesta ST


Ford, 2011 Frankfurt otomobil fuarını sportif modellerini tanıtmak için kullanmaya devam ediyor. Dün tanıtılan Focus ST’nin ardından bugün de Fiesta’nın ST konseptini tanıtan üretici merakla beklenen güçlü Fiesta’nın müjdesini bu şekilde vermiş oldu.

Ön görünümünde yapılan değişiklikler Focus ST’de olduğu gibi daha geniş hava girişlerine sahip yeni bir tamponla başlayan aracın farlarında LED ve Xenon teknolojileri kullanılmış. 17 inç çaplı jantları koyu renkli olan aracın bagaj kapağı üzerinde büyük bir spoiler bulunurken arka tamponunun altında küçük bir difüzör bulunmakta. Stoplarında da LED kullanılan Fiesta ST’de çift çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.

Kaputunun altında turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli bir motor bulunan araç 180 beygir güç, 240 Nm tork üretebilmekte. 0’dan 100 km/s sürate 7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 220 km/s olarak açıklandı. Fiesta ST’nin şanzımanıysa 6 ileri vitesli manuel bir ünite.

2 yorum:

  1. eski kardeşi tutanamamıştı.Ford hacim düşürme geleneğine katıldı. Hot hatch sınıfında iddalı olabilir şayet 50 bin tl altı olmalı

    YanıtlaSil