13 Eylül 2011 Salı

Ferrari F-340 Competizione


2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında tanıtılan araçlar arasında büyük bir sürpriz bulunuyor. Meksika'da düzenlenen Carrera Panamericana'da yarışmak için 1952 yılında sadece 3 örneği üretilen Ferrari 340 Mexico Berlinetta güncellenmiş haliyle organizasyonda boy gösteriyor.

Ferrari 456 GT temelleri üzerine geliştirilen alüminyum gövdesi çift parçalı splitter, arka cam altı spoiler, difüzör ve yanda bulunan hava girişleriyle zenginleştirilen otomobilde yeni jantlar, süspansiyon ve fren sistemi kullanılmış.

İç mekanında da nostaljik esintiler güncel teknolojilerle harmanlanmış olan aracın karbon fiber koltuklarında kafalık bulunmazken dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri takla kafesiyle birlikte güvenlik sağlıyor. Gövde rengine boyanmış olan ön konsolu klasik kontrol düğmelerine sahip olan F-340'ın direksiyon simidi de 50'li yıllardan kalma. Araç için özel olarak tasarlanan bavul takımıysa koltukların arkasına yerleştirilmiş.

5.4 litre hacimli bir v12 motorla donatılan otomobil 476 beygir güç üretebilirken bu güç arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder