17 Eylül 2011 Cumartesi

BRABUS Project HYBRID


2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında BRABUS standında sadece performans odaklı araçlar bulunmuyor. Markanın yakıt ekonomisine verdiği önemi de vurgulamak isteyen Alman firma Mercedes E220 CDI BlueEFFICIENCY temelleri üzerine geliştirdiği hibrit otomobili tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında markanın modifiye ettiği diğer E Serisi modellerine benzeyen otomobilin 19 inç çaplı jantları ve yeni tamponları haricinde dikkat çeken bir değişikliği bulunmuyor.

İç mekanda da durum farklı değil. Kapı eşiklerinde yazan BRABUS Hybrid yazısı haricinde iPad üzerinden kontrol edilebilen kumandalar aracın bu kısmını en ilginç yapan şeyler.

Motor kaputunun altındaysa başka bir hikaye var. Aslında asıl ilginç olan burada değil arka jantların içerisinde. Jantların içerisine yerleştirilen elektrik motorlarının herbiri 109 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Aracın 170 beygir güç üretebilen 2.1 litre hacimli turbo Diesel motoruyla birlikte çalıştıklarında karma olarak 200 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen üç motor hem ek performans hem de tutumluluk getiriyor.

0'dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabilen hibrit E Serisi 255 kg ek ağırlığa sahip olsa da ekonomi modunda, tamamen elektrik motorlarını kullanarak 120 km menzil sunabiliyor. Sportif modunda 80 km'ye inen bu menzil 18.6 kWh kapasiteli piller yardımıyla mümkün oluyor. Maksimum sürati 220 km/s olan otomobilde 6 ileri vitesli manuel şanzıman görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder