4 Eylül 2011 Pazar

Audi Urban


Son yıllarda artan trafik sıkışıklıklarıyla birlikte yükselişe geçen elektrik motorlu otomobillere bir yenisi daha, en azından konsept olarak katılıyor. Alman üretici Audi, ülkesinde düzenlenecek olan Frankfurt otomobil fuarına birçok sportif modeli yanında Urban konseptini de getiriyor.

Özellikle roadster modeliyle açık tekerlekli yarış araçlarını andıran otomobilin kısa burun yapısı, savaş uçaklarındakine benzeyen kokpit bölümü tasarımı ve R8 modellerini andıran bandı dikkat çeken detaylar arasında bulunurken LED aydınlatma grubu artık bütün konseptlerin ortak özelliği olmuş durumda.

Aracın iç mekanında minimal bir yaklaşım izleyen Audi kokpitte düğme bolluğundan kaçınırken kontrollerin çoğunu altıgen şekilli direksiyon simidinin iç kısmına yerleştirmiş. Dijital göstergelere sahip olan aracın oturma düzeniyse 1+1.

İki adet elektrik motoruna sahip olduğu açıklanan konsept hakkında henüz performans verileri açıklanmazken fuarın kapılarını açmasıyla birlikte menzil ve hızlanma değerlerine gibi önemli bilgiler basına verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder