25 Ağustos 2011 Perşembe

Mia Microbus


Elektrik motorlu otomobiller ülkemizde popüler olmasalar da başında Murat Günak gibi bir isim olması sayesinde adı Türkiye'de de duyulmuş bir firma olan Mia, kalabalık şehirler için tasarlanan aracı Microbus'ı tanıttı.

Hatları biraz yuvarlatılmış bir kutuyu andıran Microbus üç değişik versiyon sunuyor. Bütün araçların en dikkat çekici yanı olarak ortaya yerleştirilmiş sürücü koltuğu gösterilebilirken modele göre oturma kapasitesi de değişiklik gösteriyor. Standart versiyonda 3 kişilik oturma kapasitesi sunan aracın uzun aks mesafesine sahip olan versiyonunda 4 kişi yolculuk edebiliyor. Panel van olarak tasarlanan üçüncü versiyonunsa taşıma hacmi 1.500 litreyi buluyor.

Şimdiye kadar 3.000 sipariş alan 750 kg ağırlığa sahip Microbus Fransa'da üretilecek. 24.5 beygir güç üretebilen elektrik motoru aracın arka kısımda yer bulurken ulaşılabilen maksimum sürat 110 km/s olarak açıklandı. 130 km menzile sahip olan Microbus'ın şarj süresi 5 saat olarak açıklanırken pil ömrünün, doluluk oranına bağlı olmaksızın yapılan şarjlarla kısalmayacağı açıklanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder