22 Ağustos 2011 Pazartesi

Mercedes-Benz SLK55 AMG


Mercedes'in geçtiğimiz ay tanıttığı atmosferik beslemeli v8 motoru ilk olarak yeni nesil SLK Serisi modellerinin en güçlüsü SLK55 AMG'nin kaputu altında yer buldu. SLK tarihindeki en güçlü model olan 3. nesil de sportif görünümü ve performansıyla göz kamaştırıyor.

Sportif görünümlü ön tampon, dipleri koyulaştırılmış farlar, siyah renkli jantlar, arka tampon altı difüzör, bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ve dört çıkışlı egzoz gibi belirleyici tasarım detaylarına sahip olan aracın iç mekanında da deri ve Alcantara kaplı direksiyon simidi, ambiyans ışıklandırması, deri kaplı ön konsol, özel paspaslar ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor.

Güvenlik donanımları arasında kaza önleme sistemi, sürücü yorgunluk algılayıcısı, radarlı cruise control ve aktif koltuk kafalıkları bulunan otomobilin standart metal tavanının yanında iki adet de opsiyonel tavan sunulmakta. İlk opsiyonda tavan şeffaf polikarbonattan imal edilirken ikincisinde koyuluğu ayarlanabilen bir camdan üretilmiş.

Güçlendirilmiş fren sisteminde önde 36, arkadaysa 33 cm çaplı diskler görev yapan aracın süspansiyon ve direksiyon sistemleri de elden geçirilmiş.

5.5 litre hacimli yeni v8 motoru 422 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen SLK55 AMG'nin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanırken 0-96 km/s hızlanması 4.5 saniye sürüyor. 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın motorunda sunulan 4 silindir ateşlemesini durdurabilme özelliği sayesinde ortalama yakıt tüketimi 8.5 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder