8 Ağustos 2011 Pazartesi

BRABUS SLK


Mercedes'in Ocak ayında tanıttığı yeni nesil SLK Serisi modifikasyon firrmaları tarafından da sevilen bir araç olduğunu kanıtladı. Özellikle Alman firmaların yakın takibinde olan seri şimdi de Mercedes modelleri üzerinde yaptığı çalışmalarla ünlenen BRABUS tarafından güçlendirildi.

Henüz ilk paket olduğundan dış mekanı oldukça sade görünen aracın ön tamponu daha sportif bir örnekle değiştirilirken yan etekler yenilenmiş. Arka tamponun alt kısmına bir difüzör ekleyen firma bagaj kapağının üzerine de küçük bir spoiler eklemiş.

İç mekan için ilk etapta ışıklandırmalı kapı eşikleri, sportif görünümlü vites topuzu, alüminyum pedal seti ve paspaslar gibi aksesuarlar sunan firma kişiye özel döşeme ve kaplama renklerini de ek ücret karşılığında beğeniye sunmuş durumda.

SLK için çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jant seçenekleri sunan BRABUS süspansiyon sistemi için de 30 mm'lik bir alçaltmayı donanıma eklemiş. Motor modifikasyonuna SLK200 BlueEFFICIENCY ile başlayan firma bu aracı 209 beygir güç, 250 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye ederken SLK250 BlueEFFICIENCY için iki güç seviyesi sunulmakta. İlk etapta 230 beygir güç üretebilen bu aracın ikinci etap güçlendirme çalışmasında 240 beygir güç, 370 Nm tork elde edilmiş. Maksimum sürati 248 km/s olarak açıklanan bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.2 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder