27 Mayıs 2011 Cuma

Porsche 911 10 Year Anniversary Edition


Alman üretici Porsche, dünayanın en büyük pazarı Çin'e resmi olarak girişinin 10. yılına özel bir model tanıttı. 911 Turbo S temelli otomobilden sadece 10 adet üretilecek.

Altın renkli gövdesiyle dikkatleri anında üzerine çeken aracın bagaj kapağı, yan ayna muhafazaları ve motor kaputu üzerinde bulunan seviye ayarlı spoileri karbon fiberden üretilmiş. 911 Sport Classic modelinde de kullanılan Fuchs jantlar siyaha boyanırken çamurluklar üzerinde sınırlı üretim plakaları bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde siyah renkli deri ve Alcantara döşemelerle karşılanan yolcular özel paspaslar ve yine Alcantara kaplı direksiyon simidine de sahip oluyor. Kullanılan dikiş iplikleri de altın renkli olan aracın orta konsol ve kapı içlerinde karbon fiber kaplamalar kullanılmış. Kapı eşiklerinde de karbon fiberden üretilmiş kaplamalar bulunan aracın iç mekanında da özel serinin bir üyesi olduğunu belirten armalar bulunuyor.

Kaputu altında bir yenilik bulunmayan otomobilin çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli Boxer motoru 530 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanı ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 315 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder