27 Mayıs 2011 Cuma

Dacia Duster No Limit


Ünlü tırmanma yarışı Pikes Peak, bu yıl alışılmadık bir markayı parkur üzerinde izlememizi sağlayacak. Yarış hayatına Trophée Andros ile başlayan ve büyük satış başarısı yakalayan Dacia Duster 20 km uzunluğundaki parkuru 10 dakikanın altında almak için uğraşacak.

No Limit kategorisinde yarışacak olan aracın dış görünüşü, bu kategoride yarışan diğer otomobillerinkine benzerlik taşıyor. Alçak yapısıyla seri üretim versiyonlarından farklı olan Duster'ın önüne büyük bir splitter eklenirken arkada devasa bir spoiler ve difüzör yer alıyor.

Genişletilen gövdesi ve bu gövde üzerinde açılan havalandırma yarıklarıyla da yarışmaya hazır görünen otomobilin motoruysa kardeş marka Nissan'dan alınmış. Yalnız Nissan deyince aklınıza Micra veya Juke gelmesin zira aracın ortasına yerleştirilen çift turbo beslemeli ünite GT-R'ın 3.8 litre hacimli v6'sından başkası değil.

850 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilen motor 2007 yılında Tajima Nobuhiro tarafından elde edilen 10 dakika 1.42 saniyelik rekoru kırmaya çalışacak.

2 yorum:

  1. Hakikatten bu "No Limit" ibaresini biraz hak etmiş renault mais galerilerinde gördüklerim hakikatten epey bir limitli diğer 4x4'lere göre. Tabi bu olay biraz parasınada göre değişiyor sıfır duster'ın alış maliyeti ile ikinci el temiz bir 4x4 bulunabilinir mi? bakmak lazım....

    YanıtlaSil
  2. İçindeki GT-R'ı ancak böyle devasa bir spoiler zaptedebilirdi.

    YanıtlaSil