21 Mayıs 2011 Cumartesi

BMW 328 Hommage


Bu yıl Villa D'Este'de tanıtılacak tek örnek otomobillerin sayısı giderek artıyor. Peter Kalikow için üretilen Ferrari Superamerica 45 ve pistlerde boy gösterecek olan Aston Martin V12 Zagato'nun ardından BMW de eskinin ünlü otomobillerinden 328'in anısına bir konsept sergilemeyi uygun gördü.

Genel duruşuyla klasik roadster modelini andırır gibi olan otomobilin temelleriyse olabildiğince gelecek odaklı. Gövdesi karbon fiber ile güçlendirilmiş plastikten üretilen otomobilin ön kısmında 328'in izlerini görmek mümkün. Bu izler, eskiden motor kaputlarını sabitlemeye yarayan kayıışların yeni araçta kullanılmasıyla daha da belirgin olmuş. Kapı açıklıkları ve jantların ortasında bulunan sabitleyiciler de klasik modele göndermeler yapıyor.

Otomobilin arka kısmındaysa çok daha modern bir hava yakalanmış. Koltukların arkasından başlayan çift kambur bagaj kapağı bitimine kadar devam ederken LED stoplar sportifliği vurgulayan şekillere sahip.

İç mekanı karmaşıklıktan uzak olan otomobil sürücü odaklı tasarlanmış. Şaft tünelinin üzerinde bulunan konsol gösterge tablosuna doğru açı alırken bu bölümün sürücüyü sarması sağlanmış. Alt kısmı düzleştirilmiş bir direksiyon simidine sahip olan 328 Hommage'ın gösterge sayısı minimumda tutulmuş. Dışarıda olduğu gibi iç mekanda da karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik kullanılırken bu bölümde ek olarak alüminyum, çıplak karbon fiber ve deri kullanımı da dikkat çekiyor. Klasik modelde olduğu gibi çift parçalıymış gibi görünen ön cam aslında her yolcunun önunde çıkıntı yapan tek bir parçadan oluşurken ortaya yerleştirilmiş olan iç dikiz ayna yine eskiye gönderme yapıyor.

Araçta kullanılan motor da göndermeler yaptığı otomobil kadar efsanevi. 328 Hommage'da 3 litre hacimli düz 6 silindirli motorunu kullandığını açıklayan BMW bu motorun güç çıkışınıysa henüz açıklamadı.

Bu arada bu yeni aracı bir yerden gözünüz ısırıyorsa yalnız değilsiniz, zira genel hatlar itibariyle Şubat ayında tanıtılan Vision ConectedDrive konseptine benzerlikler oldukça büyük.

3 yorum:

  1. alabileceğimden değil de, merakımdan soruyorum. satışa sunulacak mı bu konsept ? sunulacaksa fiyatı hakkında bir bilgi var mı ?

    YanıtlaSil
  2. Araç seri üretime geçmeyecek.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar almak istiyorum Erkan ismim 0533 697 28 23

    YanıtlaSil