1 Nisan 2011 Cuma

Kia Naimo


Seul otomobil fuarının 2011 ayağı da şu sıralar düzenlenen diğer organizasyonlarda olduğu gibi elektrikli otomobillerin istilasına uğradı. Fuarın ev sahiplerinden Kia'nın elektrik motorlu aracı Naimo ismini aldı.

Kutu şeklinde bir tasarıma sahip olan yüksekçe tasarlanmış araç 20 inç çaplı jantlara sahip. Organik LED kullanan aydınlatma grubu değişik şekillerle dikkat çekerken B sütununun bulunmaması ve arka kapıların geriye doğru açılması içeriye giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor.

İç mekana geçildiğinde sade bir görünüm tarafından karşılanan yolcular taban ve kapı içlerinde ahşap kaplamayla şımartılırken eliptik direksiyon simidi ve şeffaf gösterge paneliyle bir konseptin içerisinde olduklarını anlıyor. Aracın direksiyonu yanında bulunan eğlence ekranının aynısı arka koltukların da arasına yerleştirilmiş.

Toplam 109 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla 150 km/s maksimum sürate ulaşabilen aracın menzili 200 km/s olarak açıklandı. 27 kWh kapasiteli pillerle donatılan araç hızlı şarj ünitesiyle %80 doluluğa yaklaşık 25 dakikada ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder