1 Nisan 2011 Cuma

Hyundai Blue2


Hyundai'nin 2011 Seul otomobil fuarında tanıttığı çevreci aracı yakıt pili teknolojisini kullanıyor. Sonata Hybrid gibi modellerle güncel araçlarının da çevreye saygılı olmasını isteyen üreticinin bu konsept modeliyse tamamen kendisine özel bir temele oturtulmuş.

Köşeli tasarımı ve özellikle sportif görünümlü bir hal almış LED aydınlatma grubuyla etkileyici bir görünüm sunan aracın yan aynaları yerine kameralar kullanılırken tavana panoramik bir alan yerleştirilmiş. Özellikle aerodinamik olarak tasarlanmış olan jantları sayesinde yakıt tüketimini aşağıya çeken Blue2, düşük yuvarlanma direnci sunan tekerleklere de sahip.

İç mekanı da en az dışı kadar fütüristik bir görünüme sahip olan aracın TOLED ekranları parlak yapılarıyla dikkat çekerken kapı kollarının bile dokunmatik zeminlerden oluşması ilginç bir ayrıntı. Arka koltuk yolcuları için özel eğlence sistemi sunan Hyundai araç içerisinde mavi ambiyans ışıklandırmasına yer vermiş.

Yakıt pili teknolojisi kullanan motoru 122 beygir güç üretebilen bu Hyundai modelinin ortalama yakıt tüketimiyse 2.9 litre/100 km seviyesine çekilmiş.

2 yorum:

  1. Yer yer başka araçlardan izler taşısa da genel olarak çok başarılı olmuş tasarımı. Ben futuristik ve abartılı tasarımları pek sevmiyorum, muhafazkarım bu konuda, ama bu araç çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. Seri üretime yakın hali geliştirilirse abartılı kaçan yanları da traşlanıp hoş bir görünüme kavuşturulabilecek bir araç olmuş. Ben de beğendim.

    YanıtlaSil