8 Nisan 2011 Cuma

BRABUS SLS 700 Biturbo


Mercedes'in süperspor otomobilini geçtiğimiz yıl bir gövde kiti ve çeşitli aksesuarlarla donatan BRABUS bu yıl aracın motor gücünü de ciddi anlamda artıran bir kiti üretime aldı.

Görünümü, daha önce sunulan geniş gövde kitiyle donatılan SLS modelinden farksız olan otomobilin yeni aerodinamik elemanlarının tamamı karbon fiberden üretilmiş. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar standart örneklere göre %12 daha hafifken titanyumdan üretilen yeni egzoz sistemi de 12 kg'lık ağırlık tasarrufu sağlıyor. Egzoz sistemine ilave edilenbir kelebek valfi sayesinde kabinden ses seviyesi kontrol edilebilirken 30 mm'ye kadar alçaltılan süspansiyon sistemi sürüşü daha kararlı bir hale getiriyor.

İsteğe bağlı donanımlar arasında sunulan ön aks yükseltme sistemi sayesinde aracın burun kısmı 50 mm yükseltilebilmekte. Daha güçlü bir fren sistemiyle donatılan aracın gövdesi de 20 mm genişletilmiş.

İç mekanda baklava desenli deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar gibi dikkat çekici donanımlar sunan BRABUS araca özel paspas takımı ve değişik renklerde ambiyans ışıklandırmasını da donanıma eklemiş.

6.2 litre hacimli v8 motoru çift turbo beslemeyle donatılan araç 700 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanı, otomobili 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 340 km/s olarak açıklanıyor. Aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşma süresiyse sadece 10.2 saniye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder