7 Mart 2011 Pazartesi

Škoda VisionD


Çek üretici Škoda, 2011 Cenevre otomobil fuarı sırasında iki büyük yeniliğini bir arada sergiledi. Yeniliklerden ilki VisionD isimli konseptken ikincisi yeni renk ve şekliyle marka logosu oldu.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken bir otomobil olan VisionD beş kapılı bir gövdeye sahip. Fabia gibi dik inmeyen bagaj kapağı Octavia'da olduğu gibi geriye doğru uzamıyor. Çerçevesiz kapı camları, panoramik cam tavanı, büyük çaplı jantları ve küçük yan aynalarıyla sportif bir görünüm sunan otomobilin sahip olduğu motor açıklanmazken seri üretim halinde Volkswagen ailesinde sunulan TSI ve TDI ünitelerin büyük kısmına sahip olacağı muhtemel.

İç mekanı sadeliğin yanında diğer Volkswagen ailesi araçlarından alınan kontrol elemanlarıyla da dşkkat çekiyor. Orta kısımlarında LED ekranlar bulunan hız ve devir göstergesi haricinde orta konsolda da büyük bir ekran görev yapıyor.

Markanın sadeleştirilen logosuysa büyük bir yenilik sunmuyor. Logonun boyandığı yeşilin tonu değiştirilirken ana hatları çevreleyen çerçeve kromla kaplanmış.

1 yorum:

  1. Bu harika! Umarım konsept olarak kalmaz! Bu konuda bir bilginiz varsa lütfen takibi bırakmayın.

    YanıtlaSil