5 Mart 2011 Cumartesi

HAMANN Guardian


İşte HAMANN'ın 2. nesil Porsche Cayenne Turbo temelleri üzerine geliştiridiği Guardian isimli modeli. Performans anlamında büyük bir artış sağlamamış olsa da firma aracın görünümünü oldukça dikkat çekici bir hale getirmeyi başarmış.

Yeniden şekillendirilmiş ön tamponunda ek hava girişleri, bir splitter ve dört adet sis farı bulunan aracın motor kaputu da yeniden tasarlanmış. Yenilenen süspansiyon sistemi sayesinde standart modelden 35 mm daha alçakta duran aracın çamurlukları önde 12, arkadaysa 16 cm genişletilmiş. Ön ve arkalarına hava yarıkları yerleştirilen çamurluklar genişleyen yan eteklerle uyumlu olarak şekilde tasarlanmış.

Arka kısmında büyük spoiler ile yenilenmiş tampon dikkat çekerken stopların yeni görünümünün TECHART'ın yeni Magnum modellerini hatırlattığı söylenebilir. Cayenne'in yenilenen egzoz sisteminde görev yapan merkezi çift çıkışın her biri 12 cm çapında.

İç mekanda alışılmış değişiklikler sunan Guardian'ın pedal seti alüminyumdan üretilirken direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilmiş. Renk renk deri döşemeyi kişiselleştirme kapsamında sunan HAMANN ayrıca araca uygun karbon fiber kaplamalar da satmakta.

Çift turbo beslemeli, 4.8 litre hacimli v8 motoru modifikasyon sonrasında 550 beygir güç, 770 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 300 km/s seviyesine ulaşırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.6 saniyeye inmiş.

1 yorum: