12 Mart 2011 Cumartesi

BRABUS 800 Widestar


Mercedes G55 AMG'yi çok güçsüz bulup BRABUS G V12 S Widestar'dan da sıkılan bünyelere ilaç geliyor. BRABUS 800 Widestar.

Standart G Serisi modellerine göre 12 cm genişletilmiş gövdesiyle daha etkileyici bir duruşa sahip olan aracın ön tampon, panjur, farlar ve kaputu yenilenmiş. Ek sis farları ve LED gündüz aydınlatmasına sahip olan 800 Widestar yeni yan etekler, yan egzoz çıkışları ve arka tamponuyla birlikte çapları 20 ile 23 inç arasında değişen jantlarla sunuluyor.

İç mekanında eski Mercedes modellerinden alınan parçaların kullanıldığı dikkat çeken araçta alüminyum pedal takımı, bagaj ve ayak boşluklarını da kaplayan deri döşeme ve değişik renk ve desenlerde kaplamalar sunuluyor. Arka koltuklar için çift ekranlı ve kablosuz kulaklıklı bir eğlence sistemi sunan BRABUS camları da ekstra koyu olarak sunuyor.

Süspansiyon sistemi yükseklik ve sertlik ayarına sahip olan otomobilin frenleri de yenilenmiş. Önde 380, arkadaysa 345 mm çaplı disklere sahip olan sistemde 6 ve 4 pistonlu kaliperler görev yapıyor.

Gelelim motor özelliklerine; Araçta görev yapan 6.2 litre hacimli v12 ünite çift turbo besleme yardımıyla 800 beygir güç, 1.420 Nm tork üretebiliyor. Yürüyen aksama zarar vermemesi için tork değeri 1.100 Nm'de sınırlandırılan motor dev SUV modelini 0'dan 100 km/s sürate sadece 4 saniyede ulaştırabiliyor.

5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan 800 Widestar'ın maksimum sürati de 240 km/s'te sınırlandırılmış olsa da BRABUS tarafından yapılan açıklamada limitörsüz olarak 270 km/s süratin mümkün olduğu belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder