5 Mart 2011 Cumartesi

Artega SE


Alman üretici Artega, şık görünümlü coupé modeli GT'nin ardından aynı temeller üzerine geliştirilmiş elektrikli otomobili SE'yi 2011 Cenevre otomobil fuarında tanıttı.

Görünüm olarak benzinli modelinden bir farkı bulunmayan aracın donanımları arasında direksiyondan kumandalı enerji geri kazanım sistemi bulunuyor. Sürücü tarafından kontrol edilebilen sistem, ayağın gaz pedalından çekilmesinin ardından geri kazanımın devreye girip girmemesini kontrol ediyor. Bu sayede ileride trafiğin yavaşladığını gören sürücü sistemi en yüksek geri kazanıma getirebilirken açık yolda ayak gaz pedalından çekildiğinde momentum kullanımına da izin verilmiş oluyor.

Pilleri, soğutucularıyla birlikte 310 kg ağırlığa sahip olan aracın toplam ağırlığı da 1.400 kg. Ağırlık dağılımı benzinli kardeşiyle aynı olan otomobilin arka aksa yerleştirilmiş iki elektrik motoru toplam 380 beygir güç üretebiliyor. Maksimum süratinin 250 km/s'in üzerine rahatça çıkabildiği belirtilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması içinse sadece 4.3 saniye gerekiyor.

37 kWh kapasiteli pilleriyle test şartlarında 300 km menzile ulaşabilen aracın daha gündelik kullanımdaysa 200 km menzil sunabileceği belirtiliyor. Yüksek voltajlı bir prizden 90 dakikada şarj edilebilen aracın fiyatıysa 150.000 Euro olarak belirlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder