22 Şubat 2011 Salı

NOVITEC ROSSO 458 Italia


Ferrari modelleri üzerinde yaptığı çalışmalarla ünlenen ve NOVITEC'in yan markalarından olan NOVITEC ROSSO 458 Italia temelli çalışmasını tanıttı.

Önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin dört bir yanında kullanılan aerodinamik parçaların tamamı karbon fiberden üretilirken aynı malzeme tavanda da kullanılmış. Yeni deflektörler, çift parçalı splitter, arka spoiler ve çift katlı difüzör gibi ekipmanlara sahip olan aracın iç mekanında da karbon fiber parçaların çokluğu dikkat çekiyor.


Aydınlatma grubu koyulaştırılan otomobilin 4.5 litre hacimli v8 motorunun egzoz sistemi tamamen yeni. Standart üniteden 21 kg daha hafif olan yeni sistemde iç mekana ses seviyesi ayarını değiştirmeye yarayan bir düğme de eklenmiş. Motor yazılımının da yenilenmesiyle gücü 609 beygire'e, torkuysa 569 Nm'ye ulaşan 458 Italia'nın maksimum sürati "En az 330 km/s" olarak açıklandı.

Süspansiyon sisteminin yenilenmesiyle artık yere 35 mm daha yakın olan otomobilin ön aksı istenildiğinde 40 mm yükseltilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder