23 Şubat 2011 Çarşamba

Mini Rocketman


Son yıllarda araçlarını giderek büyütme eğiliminde olan Mini markası 2011 Cenevre otomobil fuarına küçük bir hatchback konseptiyle katılacak. 50'li yılların sonunda tanıtılan orijinal Mini'nin ruhunu taşıdığı söylenen otomobilde ilginç özellikler sunulmakta.

Genel olarak yuvarlak hatlı bir otomobil olan Rocketman, sunduğu kesintisiz cam yüzeyleriyle iç mekanı ferah bir otomobil. Aydınlatma grubu ve iç mekanında LED teknolojisi kullanılan otomobilin cam tavanına işlenmiş union jack de LED aydınlatmaya sahip.

3.419 mm boya, 1.907 mm genişliğe ve 1.398 mm yüksekliğe sahip olan aracın bazı yüzeyleri karbon fiberden üretilmiş. 18 inç çaplı jantları da oldukça dikkat çekici olan aracın kapıları çift hareketli menteşe yardımıyla oldukça geniş bir şekilde açılabiliyor. Bagajı çift kapaklı olan otomobilin alt bagaj kapağı bir çekmece gibi açılırken tavanın ortasına kadar uzayan üst kapak yukarıya doğru yükseliyor.

Oldukça yalın bir görünüme sahip olan iç mekanda güncel Mini modellerinden izler görmek mümkün. Deri, Alcantara ve karbon fiber gibi pahalı malzemelerle süslenmiş olan kokpitin ortasında ana gösterge paneli bulunuyor. Navigasyon bilgisi, çalınacak müzik ve telefon verileri gibi şeyleri bilgisayardan indirebilmek için yerinden çıkabilen orta konsolda 3 boyutlu görüntü veren dijital göstergeler görev yapıyor. Direksiyon simidinde fonksiyon kumandası olarak bir trackball bulunan araç 3+1 oturma düzenine sahip.

Motoru hakkında henüz kesin bir bilgi elde edilemeyen aracın ortalama yakıt tüketimininse 3 litre/100 km olacağı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder