13 Şubat 2011 Pazar

Lumma CLR 558 GT


Lumma, CLR 550 GT modelinin ardından 2. nesil Cayenne Diesel Temelli ikinci aracını da tanıttı. MANSORY'nin Cayenne Turbo'yu temel alan otomobiliyle birlikte 2011 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan CLR 558 GT iddialı bir gövde kitine sahip.

Dev hava girişlerine sahip olan ön tamponunda ek gündüz farları ve dört adet sis farı bulunan aracın kaputu da yenilenip ek hava çıkışlarına sahip bir hale getirilmiş. Ön tampon altına bir splitter eklenen aracın çamurlukları genişletilirken yan etekler de bu genişlemeye uygun şekilde makyajlanmış.

Yeni süspansiyon sistemiyle yere 40 mm daha yaklaşan araçta 22 inç çaplı jantlar görev yapıyor. Arka kısmında da ciddi bir makyaj çalışması yapılan Cayenne'in bagaj camının üst ve altında birer spoiler bulunuyor. Yeniden şekillendirilen tamponunun üzerine hava çıkışları açılırken alt kısmına bir difüzör eklenmiş. 3 çıkışlı bir egzoz sistemine sahip olan aracın stopları karartılırken farları da ek çerçevelere sahip.

İç mekanda yeni bir direksiyon simidi dikkat çekerken orta konsola dev ekranlı bir eğlence sistemi eklenmiş. Koltuk, tavan ve panelleri değişik renkli deriyle kaplanabilen aracın pedal seti de alüminyumdan üretilmiş.

3 litre hacimli v6 turbo Diesel motorunu CLR 550 GT modeliyle paylaşan aracın güç ve tork değerleri 276 beygir ve 630 Nm olarak kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder