27 Ocak 2011 Perşembe

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar


Volkswagen'in 2011 Katar otomobil fuarında tanıttığı XL1 ve Touareg Gold Edition'a bir de kardeş geldi. Firmanın organizasyon sırasında tanıttığı üçüncü konsepti çöl yarışçısı Race Touareg 3 modelinin binek versiyonu oldu.

Genel hatları yarışçı kardeşininkiyle aynı olan aracın jantları altın rengine boyanırken çapları 18 inçe çıkarılmış. Tavanında bulunan dev hava emişi de aynen korunan aracın genişliği neredeyse 2 metre. İç mekanı yeniden şekillendirilen Race Touareg 3, deri ve nubuk döşemelerden karbon fiber ve alüminyum kaplamalara kadar her türlü sportif dokunuşa sahip.

Geniş bir orta konsolu bulunan aracın bu kısmında yarış dünyasından alışık olduğumuz şalterler bulunurken ön yolcu konsoluna bir LCD ekran yerleştirilmiş. Dijital gösterge paneline sahip olan araçta alüminyum pedal seti ve takla kafesi bulunurken önde bulunan iki koltuk arasında kalan alanda Race Touareg imzasıyla birlikte Dakar rallisi galibiyetlerinin de seneleri yazıyor.

Yarış modelinde kullanılan turbo Diesel motora sahip olan araç 310 beygir güç üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6 saniyenin altında tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder