11 Ocak 2011 Salı

Kia Forte Koup Type R


Kia, daha önce R isimli versiyonunu tanıttığı Forte Koup'un daha da sportif görünen bir modelini tanıttı. Zaten şık bir araç olan Forte Koup'u daha da etkileyici bir hale getiren yeni kitle birlikte iç mekan da yeni bir yüze kavuşmuş.

Mat siyah renge boyanan gövdesinde genişletilen çamurlukları dikkat çeken aracın daha sportif görünüme sahip ön tamponunun altına bir splitter eklenirken yeniden şekillendirilen arka tamponun alt kısmına bir difüzör eklenmiş. Çamurlukların arka kısımlarına hava çıkışları da eklenen aracın bagaj kapağı üzerine bir spoiler yerleştirilirken egzoz sistemi çift çıkışlı hale getirilmiş. İnce yan eteklerle birlikte bu tasarımı tamamlayan unsurlarsa yine koyu renge boyanan 18 inç çaplı jantlar olmuş.

İç mekanına geçildiğinde siyah renkli deri döşemelerinin üzerine yeşil dikiş iplikleriyle baklava desenleri oluşturulduğu görülen aracın orta konsolu karbonfiber görünümlü bir malzemeyle kaplanırken vites kolunun da yenilendiği görülüyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de yenilenen aracın 173 beygir güç, 228 Nm tork üretebilen 2.4 litre hacimli motoruysa standart halini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder