11 Ocak 2011 Salı

Hyundai Curb


2011 Detroit otomobil fuarında Hyundai standında bulunan tek yenilik Veloster değil. Seri üretime hazır olan hatchback modelin yanında ilginç bir SUV konsepti de yer alıyor.

Hyundai tarafından UAV (Urban Activity Vehicle - Şehir içi Aktivite Aracı) olarak tanımlanan HCD-12 kod isimli aracın gelecekte ix35'ten daha küçük bir modele temek oluşturması planlanıyor.

Arkada bulunan kapıları adeta gizlendiğinden 3 kapılıymış gibi görünen 5 kapılı aracın LED teknolojisi kullanan far ve stop grubu oldukça ilginç bir görünüm sunarken ön panjur güncel Hyundai modellerine gönderme yapan tek unsur. Dev boyutlu jantlar ve araca özel üretilmiş lastikleriyle dikkatleri üzerine çeken Curb, Veloster gibi panoramik bir tavana ve merkezi konumlandırılmış büyük bir arka egzoz çıkışına sahip.

İç mekanı daha da fütüristik görünen otomobilin dört kişilik oturma kapasitesi sunan ince yapılı koltukları havada duruyormuş gibi görünürken orta konsoldan koltuk sırtlıklarına, direksiyon üzerinden kapı içlerine kadar her yerde dokunmatik yüzeyler kullanılmış. Aracın A sütununun üst kısmında bulunan kamerlar dikiz aynası görevini üstlenirken şanzımanın kontrol kolu direksiyonla orta konsol arasına yerleştirilmiş.

Kaputunun altında turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli bir motor barındıran araç 175 beygir güç, 230 Nm torku tekerleklerine 6 ileri vitesli çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder