2 Ocak 2011 Pazar

HPD Honda CR-Z Hybrid R


Japon üretici Honda, her sene olduğu gibi 2010 SEMA Show'a en iyi hazırlanan markaların başında geliyordu. Sadece CR-Z modelinin tam 12 adet modifiye edilmiş versiyonunu sergileyen firmanın en dikkat çekici araçlarından birisi de HPD tarafından hazırlanan Hybrid R konseptiydi.

Alt kısmına splitter eklenen geniş hava girişli ön tamponu, ek hava giriş ve çıkışlarıyla donatılmış kaputu, hava girişleriyle donatılan yan etekleri, arka tamponunun altında bulunan dev difüzörü, merkezi şekilde konumlandırılmış çift egzoz çıkışı ve koyu renkli 18 inç çaplı jantlarıyla standart modelinden çok daha sportif bir görünüme sahip olan otomobilde açısı ayarlanabilen dev bir spoiler de kullanılıyor.

İç mekanında büyük yenilikler bulunmayan otomobilin kırmızı direksiyon simidi, yüksek yan destekli ve Recaro marka ön koltukları, Alcantara döşemeleri ve kullanılan kırmızı dikiş iplikleri en çok dikkat çeken değişiklikler olmuş.

Yaklaşık 1 yıl önce tanıtılan ve herhangi bir motor modifikasyonu sunmayan Mugen versiyonunun aksine benzinli motoru bir turbo beslemeye kavuşan araç yaklaşık 200 beygir güç, 237 Nm tork üretebiliyor.

Daha hızlı sürüşlere ayak uydurabilmesi için fren ve süspansiyon sistemi modifiye edilen otomobilin 6 ileri vitesli manuel şanzımanı aynı kalırken limitli kaydırmalı diferansiyel ve güçlendirilmiş debriyaj donanıma eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder