5 Ocak 2011 Çarşamba

GWA Ciento Once

 

Mercedes modelleri üzerinde çalışmayı seven A.B.D. merkezli firma GWA Tuning, Lancia Stratos'un hayata döndürülmesinden etkilenmiş olacak ki Alman markanın C111 isimli konseptini yeniden yorumlamaya karar vermiş.

1970 yılında tanıtılan martı kanatlı konsept otomobilde bir Wankel motor kullanılsa da güncel modelde 6 litre hacimli bir v12 görev yapacak. 90'lı yıllarda Mercedes'in S, SL ve CL serilerinde kullanmış olduğu motor 408 beygir güç üretebilirken şanzıman 6 ileri vitesli manuel bir ünite olacak.

2.616 mm'lik aks mesafesi orijinal konseptinkinden biraz daha kısa olsa da 1.400 kg civarında tutulacak olan ağırlık 40 yıl önce tanıtılan otomobilinkinden fazla. Ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle donatılan aracın jantları önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı.

Klasik tasarımla modernliği harmanlayabilmiş olan iç mekanda ışıklandırılmış kapı eşikleri ve orta konsol üzerinde bulunan navigasyon sistemi modernliği işaret ederken yüksek yan destekli koltukların orta kısımlarında sunulan piknik örtüsü desenli döşeme, alüminyum pedal seti ve yolları belli olan vites kolu klasik özellikler olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder