23 Ocak 2011 Pazar

Edo Panamera Turbo Moby Dick


Edo Competition, iki yıl süren geliştirme çalışmaları sonunda Porsche Panamera Turbo'nun daha da yüksek performanslı bir versiyonunu tanıttı. Beyaz rengi nedeniyle "Moby Dick" ismini alan aracın motorunun yanında yol tutuşu da geliştirilmiş.

Görünüşü oldukça farklılaştırılmış olan aracın ön tamponu daha vahşi bir tasarıma sahipken bu kısımda yeni LED gündüz farları ve ek hava çıkışları bulunuyor. Motor kaputunun ön ve üst kısımlarında karbon fiber hava çıkışları bulunan Moby Dick'in far çerçeveleri, yan hava çıkışları ve yan ayna muhafazaları da karbon fiberden üretilmiş. Genişletilen çamurluklarının ön ve arkasında hava yarıkları açılan otomobil 22 inç çaplı jantlarla donatılırken süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

Aerodinamik değişiklikleri arasında ön tampon altı splitter, yan etekler ve arka tampon altında büyük bir difüzör bulunan aracın bu parçaları, yeni arka spoiler gibi karbon fiberden üretilmiş. İç mekanında görsel yenilikler sunulan aracın deri ve Alcantara döşemeleri, ahşap ve karbon fiber kaplamaları gibi değişik renk ve desenlerde tercih edilebiliyor.

Süspansiyon sisteminin yanında fren ve egzoz sistemlerinde de modifikasyon çalışması sunan Edo Competition egzozda ses seviyesini, yükselen devirle birlikte daha da artıran bir sisteme yer vermiş.

Asıl geliştirme çalışmasını motorda yapan firma çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motorun gücünü 750 beygire yükseltmiş. Yükselen güçle beraber 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4 saniyenin altına inen aracın maksimum sürati 340 km/s'i buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder