10 Ocak 2011 Pazartesi

Chevrolet Sonic Z-Spec


Cruze, Spark ve Volt'un Z-Spec koseptlerini tanıtan Chevrolet şimdi de aynı donanım seçeneğini Sonic modeli için tanıttı. Yeni bir model ismi olan Sonic aslında A.B.D. pazarında satılan Aveo'nun isim değiştirmiş hali.

RS konseptinin ardından hem sedan hem de hatchback versiyonları gün yüzüne çıkan Aveo'nun hatchback modelini temel alan otomobil sportif görünümüyle dikkat çekiyor. Ön tamponunun alt kısmı hafifçe makyajlanan aracın çift katlı ön panjurunun çevresi turuncuya boyanmış. 17 inç çaplı jantlar, bagajkapağı üzerinde bulunan spoiler ve yan aynaları da bu renge boyanan otomobilin gövdesine uygulanan grafikler de dikkat çekiciliği artıran detaylar olarak görülebilir. Arka tamponunun alt kısmı da daha sportif bir tasarıma sahip olan aracın egzoz çıkışı da daha geniş.

İç mekanına geçilince de diğer Z-Spec modellerinin havasını solutan Sonic Z-Spec'de Recaro marka sabit kafalıklı sportif ön koltuklar, çift renkli deri kaplama direksiyon simidi, piyano siyahı orta konsol, turuncu dikiş iplikleri ve kapı içlerinde damalı bayrak desenleri bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru standart modellerde 140 beygir güç, 200 Nm tork üretebilirken sportif donanımlı bu aracın teknik verileri henüz açıklanmadı. Süsüpansiyon sistemi sertleştirilen Sonic Z-Spec'in frenleri de modifiye edilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder