25 Ocak 2011 Salı

Chevrolet Camaro SS Convertible Indianapolis 500


Uzun süredir Indianapolis 500 organizasyonunda Pace Car görevini üstlenen Chevrolet modellerine bir yenisi eklendi. Bu görevi ilk olarak 1948 yılında Fleetmaster Six modeliyle üstlenen marka 2002 yılından beri organizasyona kesintisiz olarak liderlik etti.

2011 yılında Pace Car görevini, geçtiğimiz aylarda tanıtılan Camaro Convertible modeline veren Chevrolet, aracın üzerinde sunulan renkleri 1969 yılında aynı işi yapan aracından almış. Beyaz üzerine çift turuncu şeride sahip  olan gövdesinin yanında Pace Car çıkartmaları bulunurken jantlar 20 inç çaplı olanlardan seçilmiş. Xenon farlara sahip olan otomobilin  stopları da bu modele özel bir tasarıma sahip.

Sadece 50 örneği üretilecek olan bu özel Camaro SS Convertible'ın iç mekanına geçildiğinde de beyaz ve turuncu renkler tarafından karşılanan yolculara ek gösterge grubu gibi opsiyonel donanımlar standart olarak sunulmakta.

Fren sistemi Brembo'dan alınan parçalarla güçlendirilen aracın daha dengeli bir sürüş karakteristiğine sahip olması için süspansiyon sistemi ve gövdesinde güçlendirmeler yapılmış. 6.2 litre hacimli v8 motorla donatılan araç 400 beygir güce ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder