23 Ocak 2011 Pazar

Aston Martin Cygnet Launch Edition


Toyota iQ'nun Aston Martin logolu ikizi Cygnet, Launch Edition White ve Launch Edition Black isimli iki özel versiyon ile piyasaya sürüldü. Teknik olarak standart Cygnet'ten bir farkı bulunmayan otomobillerin tasarım ve donanımlarında ufak tefek değişiklikler bulunuyor.

Launch Edition White'ta beyaz gövde rengi ve üst kısmı boydan boya geçen mat beyaz çift şerit dikkat çekerken 16 inç çaplı jantlar ve ek krom kaplamalar dış mekan yeniliklerini tamamlıyor. İçeride beyaz deri ile siyah Alcantara kaplı koltuklar seçkin bir hava sunarken yer yer kullanılan siyah renkli Alcantara bunu pekiştiriyor.

Launch Edition Black de kardeşinin izinden gidiyor ve sunduğu siyah gövde rengini mat siyah renkli çift şeritle zenginleştiriyor. Aynı jantlara sahip olan aracın krom aksesuarları da White ile paylaşılıyor. İç mekanı tamamen siyah deriyle kaplanan aracın orta konsol ve kapı içlerinde sunulan alüminyum kaplama da iki araçta ortak olarak sunuluyor.

Ortaklaşa kullanılan diğer donanımlarsa Bill Amberg imzalı 5 parçalı çanta seti. Araçların iç mekan renklerine uyumlu olacak şekilde hazırlanan çantaların haricinde her araçta sınırlı üretim plakaları bulunuyor. Ek donanımlar arasında garaj kapısı uzaktan kumandası ve ilkyardım çantası da bulunuyor.

1.33 litre hacimli motoru 98 beygir güç üretebilen otomobiller 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 11.6 saniye süren araçların ortalama yakıt tüketim değeriyse 5 litre/ 100 km olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder