23 Ekim 2010 Cumartesi

Volkswagen Eos Exclusive Edition


Alman üretici Volkswagen, Touareg Exclusive'in ardından bu donanım seviyesinin ismini taşıyan ikinci aracı Eos Exclusive Edition'ı tanıttı. Hatırlayacağınız üzere Eos, Ekim ayı başında makyajlanmıştı.

Bu yeni versiyon, dışarıdan bakıldığında 18 inç çaplı ve siyah renkli jantlarıyla diğer modellerden ayrılıyor. Tavanı siyah renge boyanan aracın asıl yenilikleriyse iç mekanda.

Touareg Exclusive Edition'da olduğu gibi çift renkli deri döşemeye sahip olan koltuklar siyah-kahve veya siyah-bej renk kombinasyonlarıyla alınabiliyor. Yan destekleri yükseltilmiş olan bu koltuklar ısıtma sistemine de sahip.

Yolcu konsolu ve kapı içlerinde alüminyum kaplama bulunan otomobilin orta konsoluysa piyano siyahına boyanmış. Sportif direksiyon simidi ve vites kolunun ikisi de deriyle kaplanırken bu parçaların dikiş iplikleri de koltukların rengine uyuyor.

35.275 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan Eos Exclusive Editon, her motor seçeneğiyle birlikte alınabilse de satışlar Almanya pazarıyla sınırlı.

Fiat Uno Sporting


Fiat'ın Brezilya ayağı, yeni nesil Uno'nun değişik versiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. Standart aracın ardından Way ve Ecology isimli versiyonları tanıtılan otomobilin Roadster konseptiyle birlikte sportif versiyon Sporting de su yüzüne çıktı.

Gövde rengi ayna ve tamponları, koyu renkli ve 15 inç çaplı jantları, çift çıkışlı egzoz sistemi ve bagaj kapağı üzerinde bulunan küçük spoiler ile standart versiyonlarından ayrılan otomobilin gövde rengi de daha önce sunulmuyordu.

İç mekana geçildiğinde sportif direksiyon simidi dışında dikkat çeken tek değişiklikse orta konsol ve kapı içlerinde kullanılan gövde rengi kaplamalar.

Süspansiyon sistemi 20 mm alçaltılan otomobilde görev yapan 1.4 litre hacimli motor 85 beygir güç üretebiliyor.

22 Ekim 2010 Cuma

Porsche 911 Carrera S Cup Asia Edition


Porsche, Asya kıtasında koşulan tek marka organizasyonu Carrera Cup anısına Çin pazarında satılacak olan özel bir model tanıttı. Teknik olarak standart modelden büyük farklılıkları olmayan araçlardan sadece 30 adet üretileceği açıklandı.

Çevresi kırmızıya boyanan siyah renkli jantları 19 inç çaplı olan aracın gövdesi üzerinde de ana renge göre kırmızı veya siyah renkte grafikler bulunuyor. Siyah, beyaz veya kırmızı rente sipariş edilebilen otomobilin dikiz aynaları da gövdeyle kontrast oluşturan renklere boyanıyor.

İç mekanında siyah üzerine kırmızı kaplamalar, emniyet kemerleri ve kapı açma kolları dikkat çeken aracın donanımında yarış koltukları da bulunuyor.

3.8 litre hacimli Boxer motorunda bir yenilik bulunmayan araç 385 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Sadece 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla sunulan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniye sürerken 0'dan 160 km/s'e ulaşma süresi 9.3 saniye olarak açıklanıyor. Boş ağırlığı 1.455 kg olan aracın maksimum süratiyse 300 km/s.

Renault Sandero Stepway Concept


Ülkemizde Dacia, Güney Amerika'da ise Renault markasıyla satılan Sandero Stepway'in henüz konsept halinde olan yeni bir versiyonu Sao Paulo'da tanıtılacak. İlk fotoğrafları basına sızan araç genel hatlarıyla standart Sandero Stepway'den farklı değil.

Yakın çekim fotoğraflarından görüldüğü gibi mavi renkli LED kullanan far-sis farı grubuna sahip olan otomobil daha büyük çaplı jantlar da sunmakta. Yan kısımda bulunan sinyaller ve stop lambaları da LED teknolojisi kullanan aracın gövdesi çift renkli. Standart modellerden daha yüksek bir yapıya sahip olması beklenen aracın gövdesi üzerinde özel grafikler de bulunuyor.

Fiat Uno Roadster


Fiat'ın Brezilya kolu, geçtiğimiz aylarda tanıttığı yeni nesil Uno'nun üzeri açılabilen konsept versiyonunun ilk fotoğraflarını basına dağıttı. Seri üretilip üretilmeyeceği kesinleşmeyen araç iki kişilik oturma kapasitesi sunuyor.

Ana hatları 5 kapılı kardeşiyle benzer olan otomobilin tamponlarına aerodinamik paket uygulanırken stop lambaları aşağıya alınmış. Arka kapılarıyla birlikte bu kısımda bulunan koltuklarını da kaybeden aracın ön yolcularını korumak için koltukların arkasına takla barları eklenmiş. 17 inç çaplı jantlarla donatılan küçük roadster sertleştirilmiş bir süspansiyon sistemine ve dikdörtgen şekilli çift egzoz çıkışına sahip.

İç mekanı da genel hatlarıyla standart versiyonunkine benzerken bu araçta kullanılan renkler daha canlı. Orta konsolun alt kısmına iki adet ek gösterge yerleştiren Fiat bu kısımda da daha sportif bir görünüm elde etmeyi başarmış.

Aracın sportifliği sadece görünümünden kaynaklanmıyor. 1.4 litre hacimli motoru turbo beslemeyle donatılan bu küçük sporcu 152 beygir güç üretebiliyor.

Luxgen7 CEO


Geçtiğimiz yıl tanıttığı MPV modeline daha sonra elektrik motorlu bir konsept versiyon ekleyen Luxgen şimdi de bu aracın lüks donanımlı versiyonunu tanıttı. Tasarımında büyük bir değişiklik olmayan aracın donanımıysa bir makam aracına yakışır şekilde zengin.

Dış görünüşünde versiyona özel jantlar, krom aksam ve koyulaştırılmış camlardan tanınabile aracın iç mekanıysa oldukça farklı bir hava sunmakta. Arka kısımda iki adet tekli koltuğu bulunan CEO'da bu koltuklara katlanabilir ayak dayanağı, ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları eklenmiş.

Buzdolabı ve ek eşya gözlerine de sahip olan arka kısımda bulunan perdelerin tamamı elektrikli olarak kumanda edilebiliyor. Ön kısımla arasında bir paravan bulunan araçta şoförleiletişim araç içi intercom aracılığıyla yapılıyor. Ahşap kaplama ve deri döşemenin bolca kullanıldığı iç mekanda kullanılan analog saat de oldukça şık durmuş.

Arkada oturan yolcuların sıkılmasını istemeyen Luxgen bu kişiler için 10.2 inç büyüklüğünde LCD ekrana sahip bir eğlence sistemi de sunuyor. Yerleri değiştirilebilen okuma lambalarına da sahip olan arka koltuk yolcularına hizmet eden hoparlörlerse JBL marka.

Maserati Quattroporte MC Sport Line


Geçtiğimiz ay GranTurismo modelinin en sportif versiyonu olan MC Stradale'yi tanıtan Maserati, 2010 Avustralya otomobil fuarı sırasında sedan modeli Quattroporte'nin sportif donanım paketini tanıttı.

Siyaha boyanmış jantları ve sertleştirilmiş süspansiyon sistemiyle standart modellerden ayrılan araçta yarı otomatik şanzıman kullanılmış.

Büyük bir kısmı deri ile kaplanmış olan iç mekanda orta konsoldan kapı içlerine, vites değiştirme kulakçıklarından orta konsola kadar birçok yerde karbon fiber kaplamalar kullanılmış. Kapı eşiklerinde MC Sport Line logoları bulunan aracın alüminyum pedalları üzerinde de MC arması yer alıyor.

Toyota Tacoma X-Runner RTR


Japon üretici Toyota, 2010 SEMA Show boyunca sergileyeceği araçların tanıtımına başladı. Fuarda olacağı kesinleşen araçlardan ilkiyse pick up model Tacoma'nın drag versiyonu X-Runner RTR (Ready to Race).

Yenilenen süspansiyon sistemiyle birlikte yaklaşık 11.5 cm alçaltılan aracın görünümündeki diğer bir değişiklikse gövdenin çift renkli boyaya sahip olması. 15 inç çaplı jantlarla donatılmış olan araçta kalkış yarışları için özel olarak üretilen lastikler görev yapıyor.

İç mekanda bulunan koltuklar, gösterge paneli ve direksiyon simidi standart modeldekilerle aynı kalırken pedal seti ve vites kolu daha sportif görünümlü versiyonlarıyla değiştirilmiş. Çıkartılabilen bir takla kafesine de sahip olan aracın arka aks oranı yenilenirken limitli kaymaya izin veren diferansiyel de donanıma eklenmiş.

Egzoz sistemi de elden geçirilen Tacoma'nın 5.7 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme uygulayan Toyota bu sayede 511 beygir güç, 752 Nm tork üretebilmekte. Gücün arka tekerleklere aktarılması göreviyse 6 ileri vitesli otomatik şanzımana verilmiş.

JE Design Lamborghini Murciélago LP640


Volkswagen ailesine ait markaların modifikasyon çalışmalarını yapan Alman firması JE Design bu grubun süperspor üreticilerinden Lamborghini'nin de bir modeline el attı. Murcielago LP640'ı modifiye eden üretici tasarımda da değişiklikler yapmış.

Sadece 75 örneği üretilecek olan bir karbon fiber gövde kitiyle donatılan otomobilin yeniden tasarlanan ön tamponunun yanında hava çıkışları bulunurken ön kısımda yer alan hava girişleri ileriye doğru uzatılmış. Alt kısımda büyük bir splitter dikkat çekerken aracın burun kısmı da sivriltilmiş.

Farların üst kısmına karbon fiber kapaklar uygulayan JE Design arka tamponu da baştan tasarlamış. Yan kısımlarında hava çıkışları bulunan tamponun alt kısmına büyük bir difüzör yerleştirilmiş. Firma, otomobil için karbon fiberden üretilen büyük bir spoiler de sunmakta. Bu kit için 28.500 Euro ücret isteyen firma 20 inç çaplı jantların takımı içinse 8.700 Euro bedel ödemenizi istiyor.

İç mekanın hemen hemen tamamı, 9.700 Euro karşılığında deri veya Alcantara ile döşenebilirken donanımda sportif direksiyon simidi (1.970 Euro) ve daha güçlü birses sistemi bulunuyor.

Otomobilin 6.5 litre hacimli v12 motoru için iki adet modifikasyon kiti sunan firma birinci etapta 710 beygir güç sunarken ikinci etapta 750 beygir elde ediliyor. İlk kit için 19.500, ikincisi içinse 28.500 Euro ücret talep ediliyor.

21 Ekim 2010 Perşembe

Toyota ve Lexus


Japon üretici Toyota ve alt markalarından Lexus, Kuzey Amerika pazarını etkileyen yeni bir geri çağırma operasyonuna imza atıyor. Yaklaşık 740.000 aracı etkileyen operasyonun nedeniyse fren sistemi ana pistonunun hatalı contası.

Hatalı parça nedeniyle fren sıvısında yavaş bir azalma görülebileceğini belirten Toyota, bunun zamanla fren arıza ışığını yakabileceğini, şayet onarılmazsa frenlerde güç kaybı yaşanabileceğini belirtti.

Operasyon sırasında geri çağırılan araçlarsa şöyle:

2005-2006 model Toyota Avalon
2004-2006 model Toyota Highlander
2004-2006 model Lexus RX330
2006 model Lexus GS300
2006 model Lexus IS250
2006 model Lexus IS350

Audi Q7 3.0 TDI


Audi, Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de Q7'nin en çok satılan modeli olan 3.0 TDI'a bir kardeş getirdi. Daha güçsüz olan bu kardeş aynı zamanda daha ekonomik bir araç.

Tasarım ve donanımında bir yenilik bulunmayan bu yeni giriş modelinde kullanılan 3 litre hacimli turbo Diesel motor 204 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro ile donatılan aracın ortalama yakıt tüketimi 7.2 litre/100 km gibi düşük bir değere çekilmiş.

0'dan 100 km/s sürate hızlanmasını 9.1 saniyede tamamlayan büyük SUV, pnömatik süspansiyon sistemiyle maksimum 204 km/s sürate ulaşabilirken standart sistemle bu sürat 202 km/s'te kalıyor.

Kilometre başına ortalama 189 gram CO2 salınımı yapan aracın Almanya pazarındaki satış fiyatıysa 51.800 Euro seviyesinden başlıyor.

Dodge Journey


A.B.D. merkezli üretici Dodge, crossover modeli Journey'yi yeniledi. Dış görünüşüne bakıldığında yanilendiği zor anlaşılan aracın asıl gelişimi iç mekan ve motor kaputunun altında gerçekleşmiş.

Yenilenen tampon ve jant tarasımlarıyla dış mekanında farklılık yaratmaya çalışan araç 5 veya 7 kişilik oturma kapasitesine sahip olabiliyor. İç mekanda yeni gözler ve saklama alanları dikkat çekerken göstergelerden orta konsola, direksiyon simidinden havalandırma ızgaralarına kadar hemen hemen her nokta yeniden tasarlanmış.

Daha sade görünümlü ve derli toplu bir orta konsola sahip olan aracın bu kısmında bulunan büyük dokunmatik ekran ses ve navigasyon sisteminin kumanda edilmesine yararken iki ana daireden oluşan gösterge tablosu da orta konsolun sadeliğine gölge düşürmüyor. Malzeme kalitesinde ciddi bir artış olduğunu belirten Dodge, ön koltuklar arasında bulunan kol dayanağının içerisine USB ve 12 Volt portları yerleştirmiş.

Daha önce Chrysler grubunun Town & Country ve 200 gibi araçlarında kullanılacağı açıklanan 3.6 litre hacimli v6 motorla donatılan otomobil 283 beygir güç, 354 Nm tork üretebiliyor. Bir önceki motorundan %20 daha güçlü olan yeni ünite 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla aynı zamanda daha da ekonomik.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Jeep Wrangler Call of Duty: Black Ops Edition


A.B.D. merkezli üretici Jeep, Activision Publishing ile yapılan ortaklık sonucunda Wrangler'ın Call of Duty isimli özel versiyonunu hazırladı. Call Of Duty: Black Ops isimli oyunun geliştirme çalışmaları sırasında ortaklık kuran iki firma pazarlama çalışmalarında da birlikte çalışacak.

Hem 3 hem de 5 kapılı versiyonlarda sunulan bir donanım olan Call of Duty, Rubicon donanımını temel alarak geliştirilmiş. Siyah renkli jantlar, 32 inç çaplı arazi lastikler, stop farı koruması, Mopar yakıt deposu kapağı, önde ve arkada kilitli diferansiyel ile özel transfer kutusunu standart donanımında sunan bu özel araç sadece siyah gövde rengiyle satılıyor.

Gövdesi üzerinde "Call of Duty" amblemleri bulunan bu Wrangler'ın 3 kapılı versiyonları A.B.D. pazarında 30.625 Dolara satılırken 5 kapılı (Unlmited) modellerin fiyatı 33.500 Dolar seviyesinden başlıyor.

Gogogear Hyundai Genesis Coupé


2010 SEMA show boyunca sergilenecek olan otomobiller yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu araçlardan biri, Hyundai Genesis Coupé temelleri üzerinde yükselen ve Gogogear Racing tarafından modifiye edilmiş olan otomobil.

Üzerindeki grafikler sayesinde oldukça dikkat çekici bir otomobil olan araca daha büyük çaplı jantlar ve kapsamlı bir aerodinamik paket eklenirken süspansiyon, egzoz ve fren sistemi yenilenmiş. İç mekanında yarış koltukları, takla kafesi, iki yönlü telsiz ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri gibi yarışmaya yönelik donanımlar bulunan otomobilin bu bölgesi sarıya boyanmış.

3.8 litre hacimli v6 motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda aşırı besleme kullanılmazken güç 330 beygire, torksa 381 Nm'ye yükseltilmiş.

Geiger Ford Mustang GT CS


Mart ayında Shelby GT500 temelli modifikasyon çalışmasını tanıtan GeigerCars.de şimdi de Mustang GT temelleri üzerine geliştirdiği aracıyla sahne alıyor.

Tasarımında ufak tefek değişiklikler yapılan aracın ön tamponunun alt kısmı daha sportif bir görünümekavuşurken ön panjur kromla kaplanmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka tamponunun altına da bir difüzör eklenmiş.

Görünümü farklılaştırmak içi gövde üzerine uygulanan çıkartmalar sunan GeigerCars.de, yol tutuşun iyileştirilmesi için süspansiyon sistemini de elden geçirmiş.

5 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme uygulanan aracın gücü 497 beygire, torkuysa 634 Nm'ye ulaşmış. Motor modifikasyon paketi 12.990 Euro karşılığında sunulurken sportif şasi 1.899, jant ve lastik takımıysa 5.190 Euro bedel ödeyerek alınabiliyor.

Senner Mercedes-Benz ML500 4MATIC


Senner Tuning, Mercedes'in SUV modellerinden ML serisinin büyük benzinli motorla donatılmış versiyonlarından ML500 için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıttı.

Görsellik üzerinde çok durmadığu fark edilen Senner, aracı 22 inç çaplı jantlarla donatırken tasarımda bir değişiklik yapmamış. Süspansiyon sistemi alçaltılan araç yeni bir egzoz sistemiyle de sonatılmış.

5.5 litre hacimli v8 motorun elektronik kontrol ünitesinde yapılan değişiklikler sonucunda gücü 412 beygire, torkuysa 650 Nm'ye yükseltilmiş.

MANSORY Range Rover Sport


Range Rover Sport için modifikasyon kiti geliştiren firmalar arasına İsviçre merkezli MANSORY de katıldı. Motor modifikasyonu konusunda çok iddialı olmayan yeni kitler görünüm konusunda bunun tam tersi bir konumda.

Dev hava girişlerine sahip olan ön tamponda dört adet sis farı ve LED teknolojisi kullanan gündüz farlarının yanında çift parçalı splitter da kullanılmış. Ön panjuru yenilenen aracın karbon fiberden üretilen motor kaputu üzerinde de ek hava giriş ve çıkışları bulunuyor.

Yan kısımda 23 inç çaplı jantlar ve bu jantlara ev sahipliği yapan genişletilmiş çamurluklar dikkat çekmekte. Önde 60, arkadaysa 80 mm genişlemiş olan aracın D sütununda da karbon fiber kaplama parçaları kullanılmış. Yeni bir süspansiyon modülüyle donatılan araç yere 30 mm daha yakın.

Arka tarafa geçildiğinde de kapsamlı bir değişiklik görülebiliyor. Üzerinde karbon fiber spoiler bulunan bagaj kapağında yine bu malzemeden üretilmiş süslemeler bulunuyor. Köşeli bir tasarıma sahip olan yeni arka tamponun altına bir difüzör yerleştiren MANSORY, yenilediği egzoz sisteminin dörtlü çıkışını da dörtgen şekilli tasarlamış.

İç mekana geçildiğinde dikkatleri ilk çeken, hemen hemen her yerde kullanılmış deri döşeme oluyor. Rengi müşterinin istekleri doğrultusunda belirlenen döşemelere ahşap veya karbon fiber kaplamalar eşlik ediyor. Daha sportif bir direksiyon simidi ve özel paspaslarla donatılan aracın pedal seti de alüminyumdan üretilmiş.

Gövde ve iç mekan kitini bütün Range Rover Sport modelleri için sunan firma aynı şekilde bütün motor şeçenekleri için modifikasyon kiti sunuyor. Yeni egzoz sistemi, sportif hava filtreleri ve elektronik kontrol ünitesi yazılımı sayesinde araçlardan en az 30 beygir ek güç ve 40 Nm ek tork alınabiliyor.

Land Rover Discovery


İngiliz üretici Land Rover, lüks araçlarından Discovery'ye yeni motor seçenekleri ekledi. 2011 model yılı için donanımı da zenginleşen aracın tüketim değerleriyse aşağıya çekilmiş.

Avrupa'da Discovery'nin en çok satan motor seçeneği olan TDV6'da kullanılan 2.7 litre hacimli turbo Diesel motor yerini 3 litre hacimli kardeşine bırakıyor. Daha önce bu motorun 245 beygir güç üretebilen versiyonuna sahip olan araçta bundan böyle giriş versiyonu olacak ünite 211 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Sadece otomatik şanzımanla sunulacak olan bu modelin ortalama yakıt tüketimi 9.3 litre/100 km olarak açıklandı.

Benzinli motor seçeneklerinde de yenilik olan araç artık 5 litre hacimli v8 motorun atmosferik emişli versiyonuna sahip. 375 beygir güç üretebilen ünite 510 Nm tork değerine ulaşabilirken ortalama tüketimi 13.9 litre/100 km'yi buluyor.

Elektronik yardımcılarına yokuş kalkış desteği katılan aracın yokuş iniş yardımcısı da yenilenmiş. Tasarım olarak sunulan en büyük yenilikse aracın sahip olduğu Land Rover yazılarının renk değiştirmesi olmuş.

WSTO M3


Araçlarının yol tutuşunu iyileştirmek isteyen BMW M3 sahipleri, istediklerini WheelsSTO'da bulabiliyor. Otomobilin görünümüne en az şekilde müdahale eden firma performans artışını hafifletme çalışmasına borçlu.

Aracı yeni bir süspansiyon sistemiyle donatan WSTO bu sayede yerden yüksekliği azaltmış. 20 inç çaplı jantlarla birlikte yol tutuş iyileştirilirken yeni splitter, difüzör ve bagaj kapağının tamamı karbon fiberden üretilerek toplam ağırlığın azaltılması sağlanmış.

Görünümde yapılan diğer ufak değişikliklerse LED teknolojisi kullanan yan sinyaller ve siyah renkli BMW böbrekleri.

19 Ekim 2010 Salı

RENNTECH C74 Konzept


Mercedes C Serisi modellerinin en tepesinde yer alan C63 AMG için geliştirilen modifikasyon kitlerine bir yanisi eklendi. RENNTECH tarafından hazırlanan bu kit, performans artışıyla birlikte görünümü de oldukça değiştiriyor.

Genişletilen çamurluklarının arka kısımlarına hava çıkışları yerleştirilen otomobilin yan etekleri de artan ene uyacak şekilde makyajlanmış. Ön tamponu daha sportif bir tasarıma kavuşan otomobilin ön kısmına daha büyük bir splitter eklenirken arkada hem daha büyük difüzör, hem de küçük spoiler karbon fiberden üretilmiş.

Egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri elden geçirilen aracın jantları önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı. Otomobilin burulma direncini artırmak isteyen RENNTECH, hem ön hem de arka amortisör kulelerinin tepesine kule gergisi uygulamış.

6.2 litre hacimli v8 motor üzerinde de çalışmalar yapan firma bu üniteden 613 beygir güç, 752 Nm tork elde edebilmiş. 0'dan 100 km/s sürate ulaşmayı 4 saniyede tamamlayan otomobilin maksimum süratiyse 328 km/s.

Şu an satışta olan paketin fiyatıysa A.B.D.'de 11.950 Dolar (Yaklaşık 24.000 TL).

Volkswagen Touareg R-Line


Geçtiğimiz günlerde Exclusive Edition isimli özel donanım paketi tanıtılan yeni Touareg'in sportif donanım paketi R-Line da su yüzüne çıktı. Daha çok görünüm üzerine çalışılmış olan bu paket yol tutuşta da gelişmeler kaydedilmesini sağlamış.

Dışarıdan bakıldığında gövdenin dört bir yanına serpiştirilmiş R-Line logoları sayesinde kolayca tanıyabileceğimiz aracın jantları da 20 inç çaplı. Daha sert ayarlı bir süspansiyon sistemine sahip olan aracın aerodinamik paketiyse ilerleyen aylarda satışa çıkacak.

İç mekana geçilirken kapı eşiklerine de ışıklandırmalı R-Line logoları yerleştirildiğini görebiliyoruz. Exclusive Edition'da olduğu gibi elektrik ayarlı, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklara sahip olan aracın ön koltuklarında sunulan yan destekler daha yüksek tasarlanmış.

Konsol ve kapı içlerinde metalik gri renkli kaplamayla dikkatleri üzerine çeken R-Line paketine deri kaplı ve 3 kollu direksiyon simidi, sportif vites kolu ve alüminyum pedal seti de dahil.

R-Line paketi, v6 motorlu Touareg modellerinde 3.485 Euro ücretle sunulurken v8 motorlarladonatılan araçlar için istenen ek ödeme 2.760 Euro.

SAAB 9-4X


İsveç merkezli üretici SAAB, Spyker tarafından hayata döndürüldükten sonra tanıttığı ilk yeni aracıyla değişik segmentlere adım atıyor. Bir crossover olan 9-4X, tasarım olarak, 2008 yılında Detroit otomobil fuarı sırasında tanıtılan 9-4X BioPower koseptinin ikizi.

Yuvarlak hatları ve şişkin çamurluklarıyla güçlü bir görünüm sunan aracın ön ve arka yüzleri güncel SAAB modellerinden alınmış gibi dururken iç mekan tasarımı için de aynı şeyi söylemek mümkün. Uçaklardan esinlenilerek tasarlanmış olan orta konsolda entegre ses ve navigasyon sistemi bulunsa da bu bölümde kullanılan siyah renkli plastiğin miktarı iç mekanı kasvetli bir havaya bürüyor.

Donanım seviyesine göre ahşap veya karbon fiber görünümlü kaplama da orta konsolu süslerken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi 3 kollu tasarımıyla da sportif görünüm sunmak istiyor. Aracın ilginç tasarım detaylarından birisi de ön yolcu konsolunun neredeyse ortasına yerleştirilmiş olan havalandırma ızgarası.

Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan 9-4X'in ilk aşamada iki benzinli motor seçeneği olacak. İlk motor seçeneği 3 litre hacimli bir v6 olan araç bu üniteden 265 beygir güç alırken turbo beslemeye sahip 2.8 litre hacimli motoru 300 beygir güç üretebiliyor. 3 litre hacimli motorla 0'dan 100 km/s sürate 9 saniyede ulaşabilen araç diğer üniteyle aynı sürate 8.3 saniyede ulaşabiliyor.