5 Ağustos 2010 Perşembe

MANSORY Bugatti 16.4 Veyron Linea Vincero d'Oro


Etrafta görülmesi zor olan otomobilleri alıp daha da özel bir hale getirmesiyle ünlü modifikasyon firması MANSORY, Bugatti'nin hiper sport otomobili 16.4 Veyron temelli bir modeli daha tanıttı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Linea Vincero'nun adımlarından yürüyen otomobilin görünümü de motoru da modifiye edilmiş.

Tamamı karbon fiberden üretilen gövdesi üzerinde bulunan benzin depo kapağı, süs çıtaları, ön ızgara, far yıkama fıskiyelerinin kapakları, LED gündüz farlarının çerçeveleri, kapı kolları ve ayna muhafazaları altın kaplama olan otomobilin jantları da altın kaplama.

İç mekanda da karbon fiber, Alcantara, deri ve altın renginin uyumunu yakalamaya çalışan MANSORY, karbon fiber kaplamaların altın rengiyle daha iyi uyuşması için kalıpların içerisine bakır teller koymuş.

Otomobilin dış mekan tasarımında küçük değişiklikler yapan firma ön tampona LED teknolojisi kullanan gündüz farları eklerken Bugatti'nin atnalı şeklindeki ünlü ön panjurunun içerisine özel seriyi işaret eden bir "V" yerleştirmiş. Yan etekleri de daha aerodinamik bir şekilde sunulan aracın egzoz sistemi de yenilenmiş.

Dört turbo beslemeyle donatılan 8 litre hacimli w16 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 1.109 beygir güç, 1.310 Nm tork elde edilen aracın fiyatı henüz belli değil fakat bir örneğinin daha üretilmeyeceği kesinlik kazandı. Otomobil, sahip olduğu motor gücüyle standart Veyron ile geçtiğimiz ay tanıtılan Super Sport arasında bir köprü oluşturuyor.

Nissan Elgrand


İlk resmi fotoğrafları iki ay önce basına dağıtılan büyük MPV modeli Nissan Elgrand sonunda teknik özellikleriyle karşımızda. Yerine geçtiği modelden çok daha ciddi bir görünüme sahip olan aracın A.B.D. pazarında Quest adıyla satılacağı da hemen hemen kesinlik kazandı.

Köşeli tasarımı sayesinde oldukça heybetli bir görünüme sahip olan aracın iç mekanı 7 veya 8 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak şekilde ısmarlanabiliyor. 3. sıra koltuklar katlanıp bagaj zemininde kaybolabilirken 8 kişilik modellerde 2. sıra koltuklar 60/40 oranında katlanabiliyor. 7 kişilik versiyonlarda orta sırada iki adet tekli koltuk bulunurken bu koltukların kendi kolçakları ve ayak yaslama bölümleri bulunuyor.

Oldukça lüks görünümlü bir kokpite sahip olan Elgrand, ahşap kaplama ve deri döşemeyi mavi ışıklandırmayla güzel bir şekilde birleştirmiş. Orta konsol üzerine yerleştirilen vites kolu hem sürücüye oldukça yakın olması hem de ilk sıra koltukların arasını boşaltıp arkaya geçmeyi kolaylaştırması açısından avantajlı bir tasarım. Endüstrinin ilk 11 inç büyüklüğünde ve tavana gizlenebilen ekranını arka koltuk yolcuları için sunan araçta iPod ve diğer MP3 çalarları bağlamaya yarayan soketler ve Bose eğlence sistemi de bulunuyor.

Önceden de tahmin edildiği gibi 2.5 ve 3.5 litre hacimli iki motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan aracın şanzımanı, sürekli değişken oranlı bir otomatik ünite (CVT) olacak. 2.5 litre hacimli motor 170 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli v6 motor 280 beygir güç, 344 Nm tork üretebiliyor. Motor seçeneklerinin her ikisi de iki ve dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

Nissan Dualis CrossRider

Nissan Qashqai'nin Japonya'da satılan ikizi Dualis'in makyajlandığını önceki makalemde duyurmuştum. Aynı makyaj, bu ülkede Dualis'in en lüks modelini diğer versiyonlardan farklılaştıran Autech'in hazırladığı CrossRider isimli araca da uygulandı.

Versiyona özel bir gövde boyasıyla sunulan otomobilin ön panjur ve tamponu standart Dualis modellerinden farklılaşan alanların başında geliyor. Xenon farları standart olarak sunan aracın iç mekanında da tam otomatik klima donanıma alınırken 18 inç çaplı jantlar başka versiyonlarda sunulmuyor.

Nissan Dualis


Nissan'ın Avrupa'da Qashqai ismiyle sattığı SUV, Japonya ve Avustralya'da Dualis adıyla sunuluyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da satılan modelleri yenilenen aracın Japonya'da satılan ikiziyse hatlarını korumuştu. Qashqai'nin makyajlanmasının üzerinden neredeyse 8 ay geçtikten sonra bu defa da Dualis'in tasarımı yenilendi.

Aslında yapılan işe tasarım yenilemek demek zor, zira aracın dış görünüşündeki en büyük değişiklik ön ızgaranın şeklinin daha sportif bir yapıya bürünmesi olmuş. Kapı kolları kromajlı olan yeni modelde 18 inç çaplı jantlar ve 6 yeni gövde rengi sunuluyor.

İç mekanda da insanı şaşırtacak yenilikler bulunmuyor. Çapları büyüyen göstergelerin arasına daha büyük bir bilgi ekranı ekleyen Nissan orta konsola bir adet kapaklı göz yerleştirmiş.

2 litre hacimli benzinli motorunda performans anlamında bir yenilik olmayan Dualis'in motor elektronik kontrol ünitesiyle oynanarak daha ekonomik olması sağlanmış.

Volkswagen Polo


Volkswagen, 2011 model yılına girerken Polo modeli için yeni bir aksesuar listesi tanıttı. Hayatı kolaylaştıran donanımlara sahip olan listede görünümü özelleştiren parçalar da bulunuyor.

Dış mekan için alt kısmına bir splitter eklenen ön tampon sunan Polo'da yan etekler, arka tampon eteği ve bagaj üstü spoiler de ısmarlanabilmekte. Kromajlı egzoz çıkışları ve yeni jant seçenekleri de sunulmaya başlanan otomobilin iç mekanında hem görsel hem de işlevsel donanımlar bulunuyor.

Sürücü için yeni bir arayüze sahip Bluetooth bağlantısı sunulurken iPod adaptörü araç içerisinde istenilen müziğin dinlenebilmesini sağlıyor. Özel paspaslar ve karbon fiber orta konsol kaplamasıyla da donatılabilen aracın aynaları için de karbon fiber muhafazalar sunuluyor.

Renault Sandero Get Up

Ülkemizde Dacia markasıyla satılan Sandero Güney Amerika pazarında Renault markası altında satılmakta. Aracın bu isimle satıldığı pazarlardan birisi olan Arjantin, artık Sandero'nun Get Up isimli sınırlı üretim bir versiyonuna sahip.

Küçük görsel yeniliklerle diğer modellerden ayrılan otomobilde 15 inç çaplı jantlar, çift renkli aynalar, sis farları, krom kaplı egzoz çıkışı ve koyu renkli stoplar standart olarak sunuluyor. İç mekanda, bu versiyona özel döşemelerle birlikte MP3 çalabilen ve direksiyon üzerinden kontrol edilebilen ses sistemi bulunuyor.

1.6 litre hacimli benzinli motoru 105 beygir güç üretebilen ve 2.000 örneği üretilecek olan otomobilin fiyatı 62.505 Peso (Yaklaşık 24.000 TL) olarak açıklandı

Maruti Suzuki Alto K10


Hindistan'ın popüler otomobillerinden Maruti Suzuki Alto yenilendi. Geçirdiği geniş çaplı makyaj operasyonunun ardından ismine K10 eklenen otomobil artık daha kaliteli görünüyor.

Ön ve arka tamponlarıyla birlikte far ve stop takımları da makyajlanan otomobilin ön panjuru yenilenmiş. İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanılan hatchback artık daha zangin bir donanıma sahip.

1 litre hacimli motoru 68 beygir güç, 90 Nm tork üretebilen otomobil, düşük ağırlığı sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 13.3 saniyede ulaşabiliyor.

LXI ve VXI adlı iki donanım seçeneğine sahip olan aracın fiyatları 303.000 (Yaklaşık 10.000 TL) ve 316.000 Rupi (Yaklaşık 10.400 TL) seviyesinden başlıyor.

Chevrolet Spark Woody Wagon


Chevrolet'nin minik hatchback modeli Spark, şov amaçlı bir modele kavuştu. Gövdesine uygulanan çıkartmalarla 50 ve 60'lı yıllarda popülerleşen ahşap gövdeli station wagon modellerine göndermeler yapan otomobil çeşitli fuar ve organizasyonlara katılacak bir konsept.

Mekaniğinde bir değişiklik yapılmayan aracın jantlarıyla birlikte ince yapılı ve yanakları beyaz renkli olan lastikleri de kendisine özgü.

Wald Prius Executive Line


Toyota'nın hibrit modellerinden Prius'un Japonya'da rekor satış rakamlarına ulaşması, ülkenin modifikasyon firmalarını da harekete geçirdi. Bu şirketlerden birisi olan Wald International, Prius için tasarladığı kitin ilk fotoğrafını yayınladı.

Ön ve arka tamponları makyajlanan otomobilin daha sportif bir görünüme kavuşması için tamponlara ek hava çıkışları eklenmiş. 19 inç çaplı jantlara sahip olan aracın yan etekleri de yeniden tasarlanırken kapı camları üzerine rüzgarlık uygulanmış. Aerodinamik yapıyı iyileştirmek için ön tamponun altına bir splitter eklenirken arkada bulunan spoiler biraz büyümüş.

Fren sistemi modifiye edilen otomobilin süspansiyon sistemi de yenilenerek gövdesi yere yaklaştırılmış.

HMC Hidalgo


Modern teknolojiyi klasik bir tasarımla birleştiren tek firma Japon Mitsuoka değil. Aynı işi gezegenin diğer tarafında yapan İsviçre merkezli şirket Helvetic Motor Company, coupé modeli Hidalgo'yu Mercedes temelleri üzerine geliştirmiş.

Temellerinde bir Mercedes SLK 55 AMG bulunan otomobilin süspansiyon sistemi modifiye edilerek görüntüsüne uyan bir konfor seviyesi elde edilmiş. Kaput altında görev yapan 5.4 litre hacimli v8 motorsa SLK'da olduğu gibi 355 beygir güç üretebilecek olsa da ek ücret karşılığında bu güç artırılabilecek.

Yılda sadece 6 örneği üretilmesi planlanan otomobilin başlangıç fiyatınınsa yaklaşık 310.000 Euro olması bekleniyor.

Nissan GT-R Track Club Edition


Japon üretici Nissan, resmi modifikasyon firması NISMO ile birlikte NOVA Engineering ve Nordring Tuning tarafından hazırlanan özel GT-R modelini tanıttı.

Dış görünüşünde GT-R Spec V'de kullanılan jantlar ve açıkta bırakılmış çeki noktaları dikkat çeken aracın iç mekanında yarış koltukları, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve takla barları bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motorunda bir değişiklik olmayan otomobil 485 beygir güç, 588 Nm tork üretiyor. Pist kullanımında gereksiz olacağı düşünülen aksesuarların araçtan çıkartılmasıyla ağırlık aşağıya çekilirken süspansiyon ve elektronik yardımcılarda da pist kullanımına uygun modifikasyonlar yapılmış.

Japonya pazarına özel bir model olan Track Club Edition 10.479.000 Yen (Yaklaşık 185.000 TL) olarak açıklanan fiyatıyla standart GT-R modellerinden çok daha pahalı bir seçenek. Araca sahip olmak için bu ücret haricinde GT-R Prestige Club adlı oluşuma 2.000.000 Yen (Yaklaşık 35.000 TL) ödeyerek üye olmak gerekiyor. Bu klubün yıllık aidatıysa 1.000.000 Yen (Yaklaşık 17.500 TL).

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Land Rover Freelander 2


İngiliz üretici Land Rover, Range Rover Evoque'un ardından Freelander 2 modelinin makyajlı halini tanıttı. Görünümü üzerinde büyük değişiklikler yapılmayan aracın motor seçenekleri artık daha ekonomik.

2011 model yılına üç yeni gövde rengiyle giriş yapan aracın jant seçenekleri de yenilenirken ön ve arka tamponları, ön panjuru, far ve stopları makyajlanmış. İç mekanda yeni kumanda elemanları ve yeni göstergeler dikkat çekerken daha zengin donanımla birlikte koltuk döşemelerinin renk seçenekleri de artırılmış.

Üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda artık daha az yakıt tüketen 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 ve 190 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor. 150 beygir güç üretebilen ünite, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştiğinde eski motordan %9 daha ekonomik oluyor. Ortalama tüketimi 6.2 litre/100 km seviyesinde olan aracın CO2 emisyon miktarı da %8 gerilemeyle 165 gram/km seviyesine inmiş.

Her iki güç seviyesinde de 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı donanımda sunan Freelander 2, bu versiyonlarda, önceki modele göre %14 seviyesinde daha az yakıt tüketebiliyor. 7 litre/100 km olarak açıklanan ortalama tüketim değeri 185 gram/km'lik CO2 emisyon miktarını beraberinde getiriyor.

Manuel şanzımanla donatılan versiyonlarının tamamında Start/Stop sistemini standart donanıma ekleyen Land Rover, Freelander'da ilk defa iki tekerlekten çekişli bir modele de yer vermeye başlamış. Sadece manuel şanzımanla sunulan bu model eD4 olarak adlandırılırken ortalama yakıt tüketimi 5.98 litre/100 km olarak gerçekleşiyor. 158 gram/km seviyesine indirilen bir CO2 emisyon seviyesine sahip olan araç şimdiye kadar üretilen en cimri Freelander modeli durumunda.

Standart olarak dört tekerlekten çekişli ve otomatik şanzımanlı olarak satılan 190 beygir gücündeki Freelander 2'nin 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 8.7 saniyede ulaştığı belirtilirken maksimum süratinin 190 km/s'e yükseldiği açıklandı. 2011 yılında satışa çıkacak olan eD4 modelinin fiyatı açıklanmayan aracın geriye kalan modelleri İngiltere'de 21.695 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak.

Ford F-Serisi Super Duty


Ford ve GM arasındaki güç savaşları kızışıyor. Hatırlayacağınız gibi Ford, Şubat ayında F-Serisi pick up modellerinin Super Duty versiyonlarını tanıtmıştı. Motor seçeneklerinden birisi 6.7 litre hacimli v8 turbo Diesel olan bu araçlar 390 beygir güç ve 1.000 Nm tork üretebilmekteydi.

Ford'un bir ay ardından kendi büyük pick up modelleri GMC Sierra Denali HD ve Chevrolet Silverado HD'yi piyasaya süren GM, bu araçlarda 397 beygir güç, 1.037 Nm tork üretebilen 6.6 litre hacimli bir v8 turbo Diesel motor seçeneği sunmuştu.

Bu yarışta tekrardan öne geçmek isteyen Ford, Super Duty'nin 6.7 litre hacimli motoru üzerinde yaptığı yazılım çalışmalarının ardından üniteden 400 beygir güç, 1.088 Nm tork çıkartmayı başardı. Modifikasyon öncesindeki haline göre %2 daha ekonomik olduğu açıklanan motor, bir önceki modelin 6.4 litre hacimli ünitesine göre de %20'ye varan tasarruf sağlıyor.

Bu güç artışının en güzel yanıysa Ford'un, halihazırda kullanımda olan 6.7 litre hacimli motora sahip araçlarını ücretsiz bir şekilde modifiye edecek olması. Yetkili Ford servislerine gelen müşteriler yaklaşık 30 dakikada araçlarına 10 beygir güç, 88 Nm tork ekletebilecekler.

Sportec Panamera SP575


Mart ayı içerisinde Porsche Panamera için geliştirdiği ilk modifikasyon kitini tanıtan İsviçre merkezli firma Sportec biraz daha güçlü bir kitle geri döndü.

Yükseklik ve sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi artık 35 mm daha alçak olan aracın 22 inç çaplı jantlarında SP560 modeline göre bir değişiklik bulunmuyor. Üç boyutlu Sportec logoları sunmaya başlayan üretici arka tamponun alt kısmı için de bir adet difüzörü donanıma eklemiş.

Egzoz sistemiyle birlikte hava filtreleri ve motor elektronik kontrol ünitesi de yenilenen otomobil Panamera Turbo'ya göre çok daha seri. Çift turbo beslemeyle donatılan 4.8 litre hacimli v8 motor 575 beygir güç, 820 Nm tork üretiyor. Maksimum sürati 315 km/s'te sınırlandırılan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıysa 3.8 saniye sürüyor.

Kia Sedona


Kia'nın büyük MPV modeli Sedona makyajlandı. Görünüm olarak 2010 modellerinden çok da farklı olmayan aracın asıl yeniliğiyse motor kaputunun altında saklı.

Kia markasının yeni modellerinin tamamında kullandığı yeni ön panjurla donatılan Sedona'nın ön tamponunda bulunan hava girişleri siyaha boyanırken kapı koruma çıtalarında kromajlı şeritler kullanılmaya başlanmış. Yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerine sahip olan aracın dikiz aynalarına da LED sinyal lambaları eklenmiş.

İç mekanında yapılan yenilikler değişik döşeme renkleri ve ahşap kaplama opsiyonundan oluşan araç 7 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. MPV'nin donanım seçeneklerine göre aksesuarları arasına navigasyon sistemi, elektrikli bagaj kapağı ve Mercedes modellerininkini andıran bir şekle sahip olan elektrikli ön koltuk kumandaları katılıyor.

3.5 litre hacimli yeni v6 motoru 275 beygir güç, 337 Nm tork üretebilen araçta kullanılan 6 ileri vitesli yeni otomatik şanzıman yakıt tüketimini ortalama %7 oranında düşürebiliyor.

A.B.D. fiyatları 24.595 Dolar seviyesinden başlayan yeni Sedona'nın kısa aks mesafesine sahip olan versiyonları artık üretilmezken en üst donanım seviyesi 29.195 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlardan satılıyor.

Joss JP1


Joss Developments, Avustralya'yı ilk gerçek süperspor otomobiline kavuşturmak için geri sayıma başladı. Teknik verileri yavaş yavaş açıklanmaya başlayan otomobilin 2011 yılında satışa çıkması planlanıyor.

Sadeec 940 kg'lık ağırlığa sahip olması planlanan otomobilin boyu 4.450, eni 1.860, yüksekliğiyse 1.100 mm. 500 beygirin üzerinde güç üretmesi planlanan v8 motoruyla 340 km/s maksimum sürate ulaşması beklenen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresininse 3 saniye duvarının altında kalması bekleniyor.

Avustralya'nın ilk süperspor otomobilin fiyatıysa oldukça tuzlu olacak gibi görünüyor zira ilk tahminlere göre aracın satış fiyatı 500.000 Avustralya Doları (Yaklaşık 680.000 TL) civarında olacak.

BMW M3 Frozen Edition


BMW'nin özel seri atağı devam ediyor. X6 ve 120i Coupé'nin Performance Unlimited versiyonları ile birlikte A.B.D. pazarına özel M3 modeli Frozen Grey Edition'ı tanıtan firma şimdi de M3'ün 25. yaşını kutlamak amacıyla Güney Afrika pazarına özel bir model olan Frozen Edition'ı tanıttı.

Frozen Grey Edition'da kullanılan mat gri renkle birlikte Frozen Black isimli mat siyah boyayla da alınabilen otomobilde siyah renkli 19 inç çaplı jantlar ve kırmızı fren kaliperleri standart olarak sunuluyor.

İç mekanda yan destekleri yükseltilmiş ve baldır desteği bulunan sportif ön koltukların siyah deri döşemeyle kaplandığı görülürken döşemeleri birleştiren dikiş iplikleri de kırmızı renkli. Karbon fiber konsol kaplamasına sahip olan otomobilde kullanılan direksiyon simidi de koltuklar gibi siyah ve kırmızının kontrastını sunmakta.

Frozen Grey Edition'ın aksine motoru standart haliyle bırakılmayan otomobilde AC Schnitzer'den alınan ve BMW garantisine sahip parçalar kullanılarak 4 litre hacimli v8 motorun 450 beygir güç, 420 Nm tork üretebilmesi sağlanmış.

Sadece 25 örneği üretilecek olan otomobilin 8 adedi bu yıl, geriye kalan 17 adediyse 2011 yılı içerisinde üretilecek.

Ford Transit Connect ve Tourneo Connect


Ford'un ülkemizde ürettiği Transit Connect ve Tourneo Connect'in motorları artık Euro 5 egzoz normlarına uyumlu. Araçlarda kullanılan 1.8 litre hacimli turbo Diesel motor artık daha temizken aynı zamanda daha da ekonomik.

Eskiden olduğu gibi 75, 90 ve 110 beygir olmak üzere üç güç seviyesine sahip olan motorun bütün modelleri 100 km mesafede ortalama 6 litre mazotla yetinebiliyor. Kilometre başına 160 gram seviyesinde kalan CO2 emisyon değerlerine sahip olan üniteler araçların, sırasıyla 21, 17.4 ve 14.4 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaşmalarını sağlıyor.

3 Ağustos 2010 Salı

Chevrolet Camaro FireBreather


Classic Design Concepts ve Exxodus Pictures birlikteliği, çizgi roman karakteri FireBreather'ın ismini taşıyan Chevrolet Camaro modelinde hayat buldu.

Standart bir Camaro'dan oldukça farklı görünen otomobilin ön kısmında BMW tarzını andıran dört adet dairesel gündüz farı ve 70'li yılların sonlarında üretilmiş Pontiac Firebird Trans AM modellerine göndermeler yapan burun kısmı dikkat çekiyor. Oldukça sivri bir burun yapısına sahip olan otomobilin ön tamponunun altında bir splitter bulunurken gövdenin tamamında FireBreather temalı grafikler kullanılmış.

Yan kısımda 20 inç çaplı jantlar, arka çamurlukların önünde bulunan daha büyük hava girişleri ve yeni yan etekler dikkat çekerken arkada büyük bagaj üstü spoiler, içeride bulunan uçları aşağıya doğru inen stoplar ve alt kısmına difüzör eklenen yeni tasarım tampon değişiklikleri tamamlıyor.

Ön panjur ve çamurluk içlerinde kullanılan kırmızı ışıklandırma iç mekanda da ambiyans aydınlatması olarak karşımıza çıkıyor. Özel paspaslara, koyu renk deri döşemelere ve kırmızı dikişlere sahip olan iç mekanda piyano siyahı kaplamalar ile birlikte seri numaralı ve alıcıya özel olarak tasarlanabilen kapı içi ve ön göğüs kaplamaları sunuluyor.

Egzoz ve süspansiyon sistemi yenilenen otomobilin 6.2 litre hacimli v8 motorunun gücü, kompresör besleme yardımıyla 599 beygire yükseltilmiş. 20 inç çaplı jantları saracak olan lastiklerse Pirelli'nin P Zero ailesinden Rosso Asimmetrico olarak seçilmiş.

Sadece 50 örneği üretilecek olan bu otomobilin fiyatıysa 60.000 Dolar olarak açıklandı.

Anderson Germany Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni


Sınırlı sayıda örneği bulunsa da, ülkemizde Coca-Cola Zero tarafından bir talihliye çekilişle verildiği için reklamı bol bol yapılan bir otomobil olan Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni'nin modifiye edilmiş bir versiyonu Anderson Germany tarafından tanıtıldı.

Dış görünümünde büyük değişiklikler yapılmamış olan otomobilin jantları 20 inç çaplı örneklerle değiştirilirken far, stop ve camlar koyulaştırılmış. Üç adet ses seviyesine sahip bir egzoz sistemiyle donatılan aracın iç mekanındaysa daha çok yenilik bulunmakta. Otomobilin kapı eşikleri ve koltuk sırtlıklarına istenilen logo veya yazıyı işleyebilen Anderson Germany, değişik renk kombinasyonlarına sahip deri ve Alcantara döşemelerin yanında birçok renkte karbon fiber kaplama da sunuyor.

5.2 litre hacimli v10 motorunda da modifikasyona gidilen aracın gücü 590 beygire ulaşırken tork ve performans verileri, fiyatı gibi açıklanmadı.

Mitsuoka Himiko Classic


Ürettiği uçuk görünümlü otomobillerle isminden söz ettiren Japon firma Mitsuoka, Mazda MX-5 temelli roadster modeli Himiko'nun Classic adlı versiyonunu tanıttı.

Çift tonlu gövde rengiyle dikkat çeken Himiko Classic'in Himiko'dan en büyük farkıysa açılabilir metal tavanın kumaş tavanla değiştirilmesi. Otomobili hafifleten bu modifikasyon haricinde yaratılan klasik otomobil görünümündeyse bir değişiklik bulunmuyor.

İç mekan tasarımı, temellerini oluşturan MX-5'inki ile aynı olan otomobilin döşeme ve kaplama renkleri zenginleştirilirken Himiko logosu paspaslar ve kapı eşiklerine işlenmiş.

Sadece 20 örneği üretilecek olan bu otomobilin başlangıç fiyatıysa 4.880.000 Yen (Yaklaşık 86.000 TL) olarak açıklandı.

Lumma CLR 550 GT


İkinci nesil Porsche Cayenne'i modifiye eden firmalar arasına CLR 550 GT ile katılan Lumma Design ürün yelpazesine Diesel versiyonu da kattı.

Dış görünüşünde büyük bir değişiklik yapılmayan aracın 22 ve 23 inç çaplı jant seçenekleri ve dört çıkışlı bir egzoz sistemi bulunuyor. Süspansiyon sistemi alçaltılan Cayenne'in iç mekanı için özel paspaslar, Lumma logolu kapı eşikleri, alüminyum pedal ve kaplama setiyle birlikte birçok renkte döşeme ve kaplama seçenekleri sunuluyor.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda gücü 276 beygire, torkuysa 630 Nm'ye yükselen aracın performansı artarken yakıt tüketiminde de düşüş gözlenmiş.

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Pagani Zonda HH


Üretimi yakında sonlanacak olan Pagani Zonda'nın tek örnek modellerinin ardı arkası kesilmiyor. İlk olarak 5 adet sınırlı üretimiyle Cinque ve Cinque Roadster tanıtılırken ilerleyen aylarda Tricolore ve Zonda R da bu otomobiller arasına katıldı.

Serinin son modeliyse ismi açıklanmayan genç bir A.B.D. vatandaşına satıldığı açıklanan Zonda HH. Diğer özel modellerden alınan özel donanımlara sahip olacağı açıklanan aracın 7.3 litre hacimli v12 motorunun 700 beygir güç üreteceği ve manuel şanzımanla eşleştirileceği belirtildi.