30 Temmuz 2010 Cuma

Nissan Rogue


Tasarımı, Nissan ailesinin Murano ve Maxima modellerinin bir karışımı gibi duran hormonlu Qashqai versiyonu Rogue makyajlandı. Dört yıldır üretimde olan Rogue'un teknik özelliklerindeyse bir değişiklik bulunmuyor.

Ön ve arka tamponları yeniden tasarlanan SUV modelinde yeni jant seçenekleri sunulurken gövde üzerinde ek krom kaplamalar kullanılmış. Görünümü biraz daha sportifleştirmek isteyen Nissan, bagaj kapağının üzerine yeni bir spoiler eklemiş.

2.5 litre hacimli, dört silindirli ve 170 beygir güç üretebilen benzinli motorunda ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanında (CVT) bir değişiklik bulunmayan aracın yakıt tüketiminin daha aşağıya çekilebilmesi için düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerle donatılmış.

Königseder Nissan GT-R


Modifikasyon dünyasının gözdesi olan Japon otomobilleri arasında özel bir yeri bulunan Nissan GT-R üzerinde çalışma yapan firmaların arasına Avusturya merkezli firma Königseder de katıldı.

Araç üzerinde yapılan görsel çalışmaları otomobilin alt kısmına sıkıştıran firma, ön tamponun altına iki katlı splitter uygularken yan etekleri makyajlamış. 21 inç çaplı ve siyah renkli jantlarla donatılan otomobilde özel bir turuncu gövde rengi de donanıma eklenmiş.

Arka tamponun alt kısmına, üzerinde ek sis farı bulunan bir difüzör yerleştiren Königseder, çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motorun yazılımını, egzoz sistemini ve hava filtrelerini yenileyerek 580 beygir güce ulaşmış.

Süspansiyon sistemi de yenilenen otomobilin performans verilerinin tamamı açıklanmasa da 0'dan 200 km/s sürate ulaşma süresinin 9.8 saniye olduğu belirtildi.

Mercedes-Benz S63 AMG


Alman üretici Mercedes, çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli yeni motorunu ilk olarak S Serisi modellerinde kullanacağını Mart ayında duyurmuştu. Bu arada S63 AMG'nin tanıtımını da yapan üretici, CL63 ve CL65 AMG modellerinin ardından S63 AMG'nin de fiyat ve donanım özelliklerini açıkladı.

Diğer S Serisi modellerinde de sunulan şerit koruma asistanı, mesafe takip radarlı hız sabitleyici, gece görüş kamerası, yan rüzgar dengeleyicisi, kaza ve kör nokta algılayıcısı gibi yardımcı elektronik sistemlere sahip olacak otomobilin standart donanımında 19 inç çaplı jantlar bulunacağı belirtildi.

İç mekanında, Passion paketiyle birlikte özel deri döşeme renkleri ve kontrast oluşturan ipliklere sahip olabilen aracın dış mekanında olduğu gibi içerisinde de çift turbo beslemeli AMG motoruna sahip olduğunu belirten logolar bulunuyor. Aracın iç mekanında dikkat çeken bir diğer donanımsa 1.200 Watt çıkış gücü sağlayan ve S350 BlueTEC ile birlikte tanıtılan Bang & Olufsen marka yeni ses sistemi.

Teknik verileri daha önce de açıklanmış olan çift turbo beslemeli 5.5 litre hacimli v8 motor standart haliyle 544 beygir güç, 800 Nm tork üretebilirken AMG Performance Pack adlı paketle güç 571 beygire, torksa 900 Nm'ye yükseliyor. 100 km mesafede ortalama 10.5 litre benzin tüketen aracın bu değeri, 6.2 litre hacimli v8 motorunun ulaşabildiği değerden 3.9 litre daha azken CO2 emisyonu konusunda da bu motordan %30 daha iyi değerler yakalanmış. 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın CO2 emisyon değeri 244 gram/km olarak açıklandı.

Avrupa pazarında 7.900 Euro karşılığında sunulacağı açıklanan AMG Performance Pack ile donatılmayan modeller 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşırken pakete sahip olan araçlarda bu süre 4.4 saniyeye iniyor. Maksimum sürat limitörünü 250 km/s yerine 300 km/s'te devreye sokan pakete karbon fiber motor kapağı da dahil edilmiş.

Hem kısa hem de uzun aks mesafesine sahip olan versiyonları üretilecek olan otomobilin kısa versiyonları 127.200, uzun versiyonlarıysa 128.800 Euro vergi hariç başlangıç fiyatına sahip olacak.

Misha Porsche 911


BMW, Mercedes ve Porsche modelleri için gövde kitleri hazırlayan A.B.D. merkezli firma Misha, Porsche 911 için hazırladığı kiti tanıttı. Parçalarının çoğu Carrera 4'ten Turbo'ya kadar birçok modele uyumlu olan kit hem görsel hem de aerodinamik anlamda gelişmeler sunuyor.

Hava girişleri yeniden tasarlanan ön tamponla başlayan kit, bu tamponun altına yerleştirilen karbon fiber splitter ile devam ediyor. Bagaj kapağının daha sportif görünmesi için üzerinde hava yarıkları açılırken yan etekler de çift katlı olarak tasarlanmış.

Yan aynalar için karbon fiber korumalar sunan Misha, aracın arka kısmını 911 GT2 modellerine benzetmiş. Baştan tasarlanmış olan arka tamponun yanlarında hava çıkışları bulunurken alt kısmına da bir difüzör eklenmiş. Motor kaputunun üzerine yerleştirilen karbon fiber spoiler de aynı şekilde GT2 modeline göndermeler yapıyor.

Alfa Romeo GT Quadrifoglio d'Oro


Hatırlayacağınız üzere Alfa Romeo GT 3.2 V6'nın testini Şubat ayında yayınlamıştım. O zamandan beri bu otomobilinde bir değişiklik sunmayan Alfa Romeo, 100. yaş kutlamaları kapsamında aracın Japonya pazarına özel bir versiyonunu sunacağını açıkladı.

Altın renkli dört yapraklı yonca logolarından tanınabilen bu versiyonun dış mekanında 18 inç çaplı jantlar, ön tampon altında sunulan krom şeritler ve kırmızı fren kaliperleri dikkat çekerken iç mekanda alüminyum pedal seti, deri döşemeye sahip sportif koltuklar ve kırmızı şeritlerle süslenmiş gösterge paneli standart olarak sunuluyor.

165 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli benzinli motorla sunulan otomobilde 5 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman (Selespeed) standart olarak bulunacak. Tamamı kırmızı renkte sunulacak olan 60 araçlık bir seri olan Quadrifoglio d'Oro'nun fiyatıysa 3.850.000 Yen (Yaklaşık 68.000 TL) olarak açıklandı.

29 Temmuz 2010 Perşembe

HPP Dodge Daytona


Plymouth'un efsanevi modeli Superbird'ün Dodge markalı ikizi Daytona'yı günümüze uyarlamak isteyen Heide Performance Products, bu işlem için Dodge Challenger temellerini seçti.

Asıl değişimi dış mekan ve motorda yapılan otomobilin önü, kapaklı farlarıyla birlikte Superbird'den kopyalanırken kaput üzerine ek hava çıkışları, kapılara sportif görünümlü ek parçalar, bagaj kapağı üzerine de Superbird'ün en büyük özelliği olan dev spoiler eklenmiş. Kaputu dışarıdan pimlerle kilitlenen otomobilin arka tampon ve stop lambalarının tasarımları da yenilenmiş.

20 inç çaplı jantlarla donatılan araçlarda yeni süspansiyon ve egzoz sistemleri görev yapmakta. İç mekanda Alüminyum pedal seti ve yeni bir vites kolu dikkat çekerken kokpit kaplamaları otomobilin gövde renginde sunuluyor. Aracın hem iç hem de dışında Superbird logo ve armaları da bolca kullanılmış.

Yenilenen süspansiyonu yükseklik ayarlı olan otomobilin 5.7 litre hacimli v8 motoru kompresör besleme yardımıyla yaklaşık 600 beygir güç üretebilecek.

Mazda Demio 13C-V HID Edition


Mazda'nın 90. yaş günü nedeniyle Japonya pazarında piyasaya sürdüğü modeller arasına, Avrupa'da Mazda 2 adıyla satılan Demio'nun HID Edition adlı versiyonu da eklendi. Biante ve Axela'nın 90 Years versiyonlarına katılan otomobilin tasarımında bir değişiklik bulunmuyor.

Renk seçeneklerine özel bir kırmızı eklenen aracın standart donanımında xenon farlar, sis farları ve koyulaştırılmış camlar bulunuyor.

1.3 litre hacimli benzinli motorla donatılan araçta sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) standart olarak sunuluyor. Aracın Japonya fiyatı, vergi indirimiyle birlikte 1.266.667 Yen (Yaklaşık 22.200 TL) olarak açıklandı.

Toyota ve Lexus


Toyota ve lüks markası Lexus, A.B.D. pazarıında bir geri çağırma operasyonuna daha imza atıyor. Toyota Avalon ve Lexus LX470'i kapsayan operasyonun nedeniyse hatalı üretilmiş bir direksiyon kilidi kalıbı.

Direksiyon kilit mekanizması, sürekli zorlanması durumunda kırılma riski taşırken bu sorun, aracın direksiyon kilidinin devre dışı kalmamasına neden olabiliyor. Bu nedenle geri çağırılan araçlar 2000 ile 2004 model yılları arasında üretilmiş 373.000 Toyota Avalon olarak açıklandı.

Lexus LX470'in de sorunu direksiyon sistemiyle. Ön aksa gelen sert darbelerin ardından yapılan sürekli direksiyon hareketleri sonucunda direksiyon kolonu, tekerleklerle bağlantısını kaybedebiliyor. Diğerinden daha büyük bir risk oluşturan bu sorundan potansiyel olarak etkilenebilecek araçlarsa 2003-2007 yılları arasında üretilmiş 39.000 adet LX470.

Serviste araçların direksiyon kolonlarının değiştirileceğini açıklayan Toyota ve Lexus yetkilileri bu işin yaklaşık 2 saat sürdüğünü de bildirdi.

MTM TT-RS 20th Anniversary


Alman modifikasyon firması MTM, Audi TT'nin en sportif modeli TT-RS temelleri üzerine geliştirdiği üç modelini geçtiğimiz sene tanıtmıştı. 410, 415 ve 430 beyir güç üretebilecek şekilde modifiye edilebilen otomobile, firmanın 20. yaş günü dolayısıyla daha da güçlü bir versiyon eklendi.

Diğer TT-RS modifikasyonlarında olduğu gibi 19 ve 20 inç çaplı jant opsiyonlarına sahip olan otomobilde 20 ve 30 mm genişliğinde spacer kullanımı da mümkün. Markanın doğum günü dolayısıyla hazırlanan aracın dış görünümünde, bu olayı belirten grafikler haricinde bir yenilik sunulmazken turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru 472 beygir güç, 600 Nm tork üretebilmekte.

Egzoz sistemi modifiye edilen otomobilin fren sisteminde de 380 mm çaplı diskler ve 8 pistonlu kaliperler kullanılmış. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen bu otomobilin maksimum sürati 312 km/s olarak açıklandı.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

MTM RS5


Audi A5'in en güçlü versiyonu olan RS5'in modifikasyon işlemleri de yavaş yavaş başlıyor. Alman modifikasyon firması MTM, aracın motoruna dokunmasa da görünümü değiştiriyor.

19, 20 ve 21 inç çaplı jantlarla donatılabilen otomobilin devre dışı bırakılan sürat limitörü sayesinde maksimum hızı 303 km/s'e yükselmiş. Daha derinden gelen bir motor sesi için yeni bir egzoz sistemiyle donatılabilen aracın ön ve arka aksı için 20 mm genişliğinde spacer sunuluyor.

Inden SL63 AMG Black Saphire


Alman modifikasyon firması Inden Design, araçlarını, Mercedes SL ailesinin en güçlü modeli SL65 AMG Black Series'e benzetmek isteyen SL63 AMG sahipleri için bir gövde kiti sunmaya başladı.

Yenilenmiş ön tampon, genileyen çamurluklar, bagaj üstü spoiler, arka tampon altı difüzör, ön çamurlukların arkasında hava çıkışları, ön tampon altı splitter ve üzerinde ek hava yarıkları açılmış olan motor kaputu gibi donanımları paket olarak 19.900 Euro karşılığında sunan Inden Design, 13.200 Euro karşılığında Dunlop Sport marka lastiklerle çevrelenmiş 20 inç çaplı jant takımını da satıyor.

Otomobile ismini veren siyah gövde boyası için 7.500 Euro gibi bir ücret ödemek gerekirken geri görüş kamerası 900, LED gündüz farlarıysa 420 Euro ödemeyle sizin oluyor.

Otomobili 20 mm'ye kadar alçaltmaya yarayan yeni süspansiyon sistemiyle birlikte SL65 AMG Black Series tarzında çift dörtgen çıkışa sahip egzoz sistemi de sunan Inden Design 6.2 litre hacimli v8 motor üzerinde de çalışma yaparak gücü 560 beygire, torkuysa 670 Nm'ye yükseltmiş.

Audi A7 Sportback S Line


Audi'nin büyük boyutlu 5 kapılı coupé modeli A7 Sportback'in tanıtılmasının üzerinden henüz bir hafta geçmeden aracın S Line donanımlı versiyonlarının fotoğrafları internete sızdı. Markanın diğer modellerinde de sunulan sportif S Line paketinin yarattığı değişiklikler ailenin geri kalan araçlarında sunulanlarla hemen hemen aynı.

Dış görünüşte, hava girişleri büyütülüp alt kısmına bir splitter eklenen ön tampon, yeni yan etekler, 19 inç çaplı jantlar, alt kısmına küçük bir difüzör eklenen arka tampon ve krom egzoz çıkışlarıyla standart modellerden ayrılabilen otomobilin iç mekanında da deri ve Alcantara kaplı sportif direksiyon simidi, alüminyum kaplı konsol, deri ve Alcantara kaplı, yüksek yan destekli koltuklar, alüminyum pedal takımı ve S Line imzalı vites topuzu sunuluyor. Ayrıca, diğer modellerde olduğu gibi A7 Sportback'in bu versiyonunun da hem iç hem de dışında birçok S Line logosu bulunuyor.

3D BMW 5 Serisi


HAMANN'ın ardından Japonya merkezli modifikasyon firması 3D Design da BMW 5 Serisi için tasarladığı gövde kitini tanıttı. Otomobilin görünümünü Alman firma kadar değiştirmeyen Japon şirket yine de sportif bir duruş sunabilmiş.

Ön tamponun altına yerleştirilen splitter ile işe başlayan 3D Design, üç değişik desende sunduğu 20 inç çaplı jantlarla değişime devam etmiş. Arka tamponun alt kısmına egzoz sisteminin dört çıkışıyla birlikte bir de difüzör ekleyen Japonlar bagaj kapağı üzerine de bir spoiler yerleştirmiş.

İç mekan için alüminyum pedal takımı sunan 3D Design motor bölümüne hiç dokunmamış.

BMW 3 Serisi Sedan Dynamic Edition


Alman üretici BMW'nin Güney Afrika kolu, bu ülkede yaşayan müşterileri için özel donanımlı bir 3 Serisi sedan versiyonu tanıttı. Görsel yeniliklere sahip olan bu araç üç değişik motor seçeneğiyle sunulmakta.

M-Sport paketini temel alan Dynamic Edition'da ön tamponun altında bulunan iki parçalı splitter, arkada bulunan ince spoiler ve ayna korumaları karbon fiberden üretilmiş. 18 inç çaplı, füme renkli jantlarla donatılan aracın çift egzoz çıkışı da aynı renkte sunuluyor.

İç mekanda sportif koltuklar, Alcantara döşeme ve mavi renkli dikiş iplikleriyle dikkat çeken aracın paspasları ve kapı eşikleri de bu versiyona özel olacak şekilde işlenmiş.

Beyaz, açık mavi ve gri gövde renkleriyle sunulacak olan donanım 320i, 320d ve 335i modellerinde alınabilecekken otomobillerin toplam üretim rakamı 300'ü geçmeyecek.

ABT AS1


Alman modifikasyon firması ABT, Audi'nin küçük hatchback modeli A1 için hazırladığı gövde ve motor modifikasyon kitlerini tanıttı.

Görünüş olarak büyük bir değişim geçirmeyen A1'in gövdesine yeni grafikler uygulanırken ön çamurlukların arkasına hava çıkışı görünümlü parçalar eklenmiş. Gövde üzerinde yer alan parçalar kontrast renklere boyanabilirken jant seçenekleri 17 ve 18 inç çaplarda sunulmakta. Arka kısımda, alt kısmı difüzör şekilli tasarlanan tampon ile birlikte çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor. Süspansiyon sistemi için de modifikasyon çalışması yapılan aracın paspasları da gövde rengiyle uyumlu seçilmiş.

Aracın motor seçeneklerinde de güçlendirme çalışması yapmış olan ABT, 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun 90 beygir güç üretebilen versiyonunu 110 beygir, 105 beygir gücünde olan versiyonunuysa 125 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye etmiş.

Benzinli motorlardan 1.2 litre hacimli TFSI ünitenin gücü 86 beygirden 115 beygire yükselirken 1.4 litre hacimli TFSI 122 yerine 150 beygir güç üretebiliyor.

Expression CL65 AMG


Mercedes'in büyük coupé ailesi CL'nin en güçlü versiyonları CL63 AMG ve CL65 AMG'nin makyajlı versiyonlarının tanıtılmalarının ardından Belçika merkezli modifikasyon firması Expression Motorsport, bu ailenin makyaj öncesi modelleri için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Motor bölümüne dokunmayan firma CL65 AMG modeline özel, geniş hava girişli sportif bir ön tampon sunarken çamurlukar ve yan etekler de daha güçlü bir görünüm için genişletilmiş. Kaput üzerine yerleştirilen eklerle ön görünümdeki değişim tamamlanırken arkada bagaj kapağı üzerine küçük bir spoiler, tampon altındaysa bir difüzör eklenmiş.

27 Temmuz 2010 Salı

Mercedes-Benz CL63 ve CL65 AMG


Makyajlı modelleri Temmuz ayı başında tanıtılan iki AMG hazırlıklı Mercedes modeli CL63 ve CL65'in A.B.D. pazarında sahip olacağı donanımlar da su yüzüne çıktı. Araçların ilginç özellikleri arasında, her ikisinde de standart olarak sunulacak olan 20 inç çaplı jantların yanında CL63 AMG'nin opsiyonel donanımında bulunan AMG Performance Pack de dikkat çekiyor.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli yeni v8 motorla donatılan CL63 AMG modellerinin standart versiyonları 544 beygir güç, 800 Nm tork üretebilirken performans paketiyle güç 571 beygire, torksa 900 Nm'ye yükseliyor. Maksimum sürat sınırlayıcısını da 250 km/s yerine 300 km/s'te devreye sokan paketle birlikte karbon fiber motor kapağı da sunuluyor.

Yine çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motoru 630 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilen CL65 AMG modelininse maksimum sürat limitörü 300 km/s'e sabitlenmiş ve AMG Performance Pack gibi bir güç paketi sunmuyor.

CL63 AMG modelinde markanın 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanı kullanılırken CL65 AMG'de 5 ileri vitesli tam otomatik şanzıman görev yapmakta.

Jaguar XF ve XK


Geri çağırmaların sonu gelmiyor. Son olarak İngiliz üretici Jaguar da XF ve XK serilerini geri çağırdı. Bagaj kısmında bulunan yakıt pompasının, araç çalıştırıldığında tam olarak devreye girememesi nedeniyle gerçekleştirilen operasyonda toplam 5.048 araç geri çağırıldı.

Bu operasyon kapsamına giren otomobillerden XF ailesinin 2010, XK ailesininse hem 2010 hem de 2011 modellerinde sorun olduğu bildirildi. Operasyon şimdilik sadece A.B.D. pazarı için geçerli.

JE Design Audi Q7 S-Line


Alman firma JE Design, Audi Q7 S-Line temelleri üzerine geliştirdiği gövde kitini ve 3 litre hacimli TDI motor için geliştirdiği modifikasyon paketini tanıttı. İlk olarak Haziran ayında tanıtılan gövde kitinde sunulan parçaların fiyatları da açıklandı.

Ön tamponun altına eklenen spoiler (690 Euro) ile başlayan görünüm değişikliği işlemi, kapılarda bulunan genişletici kısımlarla birlikte sunulan genişletilmiş çamurluklarla (2.699 Euro) devam ediyor. 22 inç çaplı jantlarla (5.190 Euro) donatılan aracın bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler D sütununda da devam ederken (1.099 Euro) yenilenen arka tampon dört çıkışlı egzoz sistemiyle (1.798 Euro) birlikte sunuluyor.

Genişleyen lastiklerin gövdeye sürtmesini engellemek için direksiyon açısı sınırlandırıcısı (49 Euro) bulunan aracın ön aksında 60, arkasındaysa 80 mm genişlikte spacer (409 Euro) kullanılmış. Süspansiyon modülü üzerinde yapılan değişikliklerin (1.458 Euro) ardından aracın yüksekliği istenildiğinde 35 mm daha alçaltılabiliyor.

3 litre hacimli turbo Diesel v6 motorunun elektronik kontrol ünitesi yenilenen (1.499 Euro) Q7, 285 beygir güç, 550 Nm tork üretebilmekte. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 8.4 saniyeye inen 2.3 ton ağırlığındaki aracın maksimum süratiyse 219 km/s'e ulaşmış.

Nissan Cube


Japon üreticilerin A.B.D.'de karşılaştıkları yeni bir sorun var gibi görünüyor. Haziran ayında Lexus HS 250h'in arkadan yapılan çarpışma testlerinde izin verilenden daha fazla yakıtı dışarıya sızdırmasının ardından benzer bir sorunla Nissan da karşılaştı.

50 mil/s (80 km/s) ile yapılan arkadan çarpma testinde izin verilenden fazla yakıt sızıntısına sebebiyet veren Cube'un ithalatı durdurulurken sayıları 51.000'i bulan örneği de geri çağırıldı. 2009 ve 2010 model araçları kapsayan operasyonda aracın benzin depo kapağının yakınlarına koruyucu bir madde yerleştirilerek sorun çözülecek.

TECHART Panamera Turbo


Porsche Panamera ailesinin en güçlü modeli Turbo için ilginç bir modifikasyon kiti geliştirildi. Sunduğu güç, diğer firmaların kitleriyle başabaş giden TECHART'ın en ilginç yanıysa güç artışının iç mekanda bulunan bir düğmeye basılarak sağlanması.

Normal kullanımda çift turbo beslemeye sahip olan 4.8 litre hacimli v8 motoru 500 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen Panamera Turbo, eklenen düğmeye basıldığında 580 beygir güç, 830 Nm tork üretebiliyor. Bu halde 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 315 km/s'e ulaşmış.

BMW 5 ve 5 GT


BMW'nin A.B.D. kolu, 5 serisi ve 5 GT'nin 2010 ve 2011 model yıllarında üretilmiş bazı modellerini geri çağırdığını açıkladı.

Yaklaşık 6.000 adet aracı kapsayan operasyona 12 Ocak ile 1 Temmuz 2010 tarihleri arasında üretilmiş araçlar dahil edilmiş. Benzin seviye göstergesinin şamandırasında saptanan problem nedeniyle yakıt seviyesini olduğundan daha fazla gösterebilen araç bu nedenle yolda kalmaya neden olabiliyor.

Audi A7 Sportback


Audi, fotoğrafları basına dün sızan "beş kapılı coupé" modeli A7 Sportback'in teknik verilerini yavaş yavaş su yüzüne çıkarmaya başladı. Yeni fotoğrafları da yayınlanan otomobilin başlangıç fiyatı da açıklandı.

4.97 metre boya, 1.91 metre genişliğe ve 1.42 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin bagaj hacmi de 535 litre gibi etkileyici bir değer. Bagaj hacmi, istendiğinde, üç kişilik gibi görünen fakat sadece iki kişi için kafalık ve 3 noktadan bağlantılı emniyet kemeri sunan arka koltukların yatırılmasıyla 1.390 litreye yükseliyor.

Tasarımında en çok dikkat çeken detay, bagaj kapağının Mercedes CLS serisinde olduğu gibi sedan şeklinde değil, Aston Martin Rapide ve Porsche Panamera'da olduğu gibi hatchback şeklinde açılması olan otomobilin bagaj bölümü bu sayede daha kolay yüklenebiliyor.

Bi-xenon farları standart donanımda sunacak olan otomobilin opsiyonel donanımındaysa tamamı LED teknolojisi kullanan farlar bulunacak. Bang & Olufsen tarafından üretilen 15 hoparlörlü ses sistemi 1.300 Watt çıkış gücüne sahip olan aracın jant seçenekleri de 18, 19 ve 20 inç çaplı olacak.

Tamamı 6 silindirli olacak dört motor seçeneği bulunacağı açıklanan otomobilin iki motoru benzinli, ikisiyse turbo Diesel olacak. Bütün motorlarla birlikte Start & Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi sunulacağını açıklayan Audi, önden çekişli modellerde Multitronic, dört tekerlekten çekişli modellerdeyse S-Tronic şanzımanın kullanılacağını belirtti.

Teknik verilerinin tamamı açıklanmayan otomobilin giriş modelinin Avrupa fiyatı 51.650 Euro olarak açıklandı.