8 Mayıs 2010 Cumartesi

Opel Corsa Football Championship Edition


Opel, küçük hatchback modeli Corsa'nın Almanya pazarına özel bir modelini tanıttı. Bu ülkenin 2010 Dünya Futbol Şampiyonası'nda temsil edilmesi anısına üretilecek olan otomobil sadece Almanya pazarında satılacak.

Yan kısmında ve aynaları üzerinde Almanya bayrağı renklerini taşıyan şeritler bulunan aracın 17 inç çaplı jantları siyaha boyanmış. Farlarının iç kısımları koyulaştırılan otomobilin stop lambaları da siyaha yakın bir renk almış.

İç kısımda sportif koltuklar, alüminyum pedal seti, deri direksiyon simidi ve piyano siyahı kaplamalar dikkat çekerken standart donanıma uzaktan kumandalı merkezi kilit, klima ve direksiyon üzerinden kumanda edilebilen ses sistemi eklenmiş.

Aracın fiyatı, 1.4 litre hacimli benzinli motora sahip olan versiyon için 15.160 Euro seviyesinden başlıyor ki bu fiyat, standart 1.4 Corsa'nınkiyle aynı.

7 Mayıs 2010 Cuma

Yeni Mercedes-Benz Motorları


Volvo'nun yenilenen motorlarını tanıtmasının ardından Mercedes-Benz de yeni bir adet v6 bir de v8 ünitenin tanıtımını yaptı.

Her ikisi de benzinli olan motorlardan küçük olanı 3.5 litre hacimli bir v6. 306 beygir güç üretebilen bu motor 370 Nm'lik maksimum torkunu 3.500 ile 5.250 d/d arasında sürekli olarak sunabiliyor. Aynı hacme sahip güncel motordan 34 beygir daha fazla güç, 20 Nm daha fazla tork üretebilen motor aynı zamanda %24 daha ekonomik. S serisinin kaputu altında 100 km mesafede ortalama 7.6 litre benzin tüketen motorun kilometre başına yaptığı CO2 salınım miktarı 177 gram.

Büyük motor olan 4.7 litre hacimli v8 ünite çift turbo besleme yardımıyla 435 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Yerine geçtiği 5.5 litre hacimli v8 motordan %15 daha küçük hacme sahip olan bu ünite güçte %12, torktaysa %32'lik bir artış sunuyor. Bütün bunları yaparken tüketimi de %22 oranında düşürülen motor bir CL serisinin kaputu altında 9.5 litre/100 km gibi etkileyici bir ortalama tüketim değerine imza atıyor.

Start&Stop sistemi ve hibrit uygulamalara uygun olan motorlar dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile de sunulacak.

Yeni Volvo Motorları


İsveç merkezli üretici Volvo, 2010 yılında bütün model ailelerinin motor seçeneklerinde yenilikler yapacağını duyurdu. Bu yeniliklerden en önemlisiyse şüphesiz 2 litre hacimli turbo Diesel motor.

İlk olarak yeni S60 modeliyle birlikte tanıtılan 2 litre hacimli turbo Diesel motor, 2.4 litre hacimli ünite gibi 5 silindire sahip. Alışılmışın dışında bir yapı sunan bu motor üç değişik güç seviyesiyle Volvo'nun bütün modellerinde kullanılacak.

S80, V70, XC60 ve XC70 modellerinde kullanılacak olan motor 163 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. D3 olarak adlandırılacak modellerin manuel şanzımanla donatılmış versiyonlarının sunacağı ortalama yakıt tüketimi değerleri şu şekilde:

S80: 5.3 litre/100 km
V70: 5.5 litre/100 km
XC70: 5.9 litre/100 km
XC60: 5.9 litre/100 km

Aynı motoru iki değişik güç seviyesiyle kullanacak olan modellerse C30, S40, V50 ve C70 modelleri olacak. D3 olarak adlandırılacak olan giriş versiyonu 150 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen motorun en güçlü versiyonu 177 beygir güç ve 400 Nm tork sunuyor. Manuel şanzımanla birlikte her iki motorun da ortalama tüketimleri aynı. Bu tüketim değerleri C30, S40 ve V50 için 5.1 litre/100 km olarak açıklanırken C70 için 5.9 litre /100 km olarak bildirildi.

2 litre hacimli turbo Diesel motor, 6 ileri vitesli manuel şanzımanın yanında yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alınabilecek.

Peugeot, Citroën ve Ford modellerinde başarıyla görev yapan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru da yenileyen Volvo, D2 adı verilen bu ünitenin gücünü 115 beygire, torkunuysa 270 Nm'ye yükseltmiş. C30, S40 ve V50 modellerinde sunulacak olan bu motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla ortalama 4.3 litre/100 km yakıt tüketimi sunuyor.

Diesel motorda daha yüksek performans isteyen müşteriler S80, V70, XC60 ve XC70 modellerinde sunulan D5 adlı 2.4 litre hacimli versiyona yönelebilirler. 205 beygir güç, 420 Nm tork üretebilen bu motorla birlikte sunulan 6 ileri vitesli otomatik şanzımanda spor kullanım modu da bulunuyor.

6 silindirli benzinli motorlarında da değişiklikler yapan Volvo, turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli T6 adlı motoru 304 beygir güç, 440 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye etmiş. Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak olan bu motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

3.2 litre hacimli benzinli motorun da gücü 243 beygire, torkuysa 320 Nm'ye ulaşırken aynı ünitenin, A.B.D.'nin düşük emisyon standartlarını karşılayan 231 beygir güç ve 300 Nm tork üretebilen ikinci bir versiyonu daha bulunacak.

BMW Z4 sDrive35is Mille Miglia



Alman üretici BMW, roadster modeli Z4'ün en güçlü versiyonu olan sDrive35is'in "Mille Miglia" adlı donanım paketini tanıttı. Üreticinin 328 modeliyle 70 yıl önce kazandığı yarışı anma niteliği taşıyan özel seri otomobilden sadece 99 adet üretilecek.

Mat gri rengiyle daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken otomobilin ön panjurunda bulunan böbrekler siyaha boyanmış. Ön ve arka tamponun şeklini değiştiren M aerodinamik paketiyle donatılan aracın jantları da 19 inç çaplı.

İç mekanında da dışında olduğu gibi bolca kullanılmış Mille Miglia logoları, gri renkli konsol ve kapı içi kaplamalarıyla kontrast oluştururken Alcantara kaplı ve kırmızı dikişlere sahip koltuklarla uyum içerisinde. Oturma alanları baklava desenli olan koltuklarla birlikte deri kaplı M direksiyon simidinde de kırmızı dikiş iplikleri kullanılıyor.

Motor ve şanzımanında bir değişiklik olmayan aracın turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 340 beygir güç, 450 Nm (Overboost ile 500 Nm) tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşırken 100 km mesafede ortalama 9 litre benzin tüketiyor.

ASI LX570 Invader


Japon modifikasyon firması ASI, Lexus'ın büyük ve bir o kadar da hantal görünümlü SUV modeli LX570'i tam bir canavara dönüştürdü.

Invader adı verilen aracın neredeyse her köşesini modifiye eden ASI işe dış görünümle başlamış. Büyük hava yarıklarına sahip ön tampon yeni ön panjurla bir bütünlük oluştururken üzerinde bulunan dört adet sis farı ve toplam on adet büyük LED ampullü gündüz farları etkileyici bir görünüm oluşturuyor.

Yan kısımda genişleyen ve çapları büyüyen jantlarla beraber yan etekler ve basamaklar dikkat çekerken alçaltılan süspansiyon sistemi büyük arazi aracına daha dengeli bir görünüm kazandırmış.

Arka kısımda da yeni bir tampon, yeni egzoz çıkışları ve spoiler dikkat çekerken artan motor performansına paralel olarak fren sistemi de güçlendirilmiş.

Genel olarak bu büyüklükte araçlar üzerinde ileri modifikasyon çalışması yapmamayı tercih eden firmaların içerisinde ASI bulunmuyor. Lexus LX570'in 5.7 litre hacimli v8 motorunu 600 beygir güç üretebilecek bir hale getiren mühendisler bu sayede aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 5 saniyeye indirebilmiş.

6 Mayıs 2010 Perşembe

Geiger Chevrolet Tahoe Hybrid Tri-Mode


Amerikan otomobilleri üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda inanılmaz derecede güçlü otomobillerle karşımıza çıkan GeigerCars bu sefer yakıt ekonomisine dönük bir model tanıtıyor.

Chevrolet'nin dev SUV modeli Tahoe'nun hibrit modeli, şehir içi kullanımında dört silindirini devre dışı bırakabilen 6 litre hacimli v8 motoru ve fren enerjisi geri kazanım sistemiyle zaten bu ailenin en tutumlu üyesiydi. İlk kalkışlarda benzinli motorunu kullanmayan bu araç için şimdi de LPG sistemi uygulandı.

109 litre hacimli benzin deposuyla zaten uzun bir menzil sunabilen Tahoe Hybrid'in 332 beygir güç, 498 Nm tork üretebilen motoruna uygulanan LPG sistemi 4.000 Euro karşılığında aracın yakıt giderlerini önemli ölçüde düşürüyor.

Fiat Uno Ecology




Fiat, Uno modelinin tanıtımının hemen ardından bu aracın çevreye en saygılı modeli olan Ecology'nin konsept versiyonunu sergiledi.

Standart Uno modellerinde de sunulan 1 litre hacimli Flex-Fuel motorla donatılan aracın tavanına, iç mekanda bulunan elektrikli donanımları çalıştırabilen fotovoltaik paneller yerleştirilmiş.

İç mekanında sıkıştırılmış kakao bitkisi kabukları ve PET şişe gibi geri dönüşümlü malzemelerden üretilen birçok yüzey bulunurken daha az yakıt tüketimi için donanıma Start&Stop sistemi eklenmiş.

Volkswagen Eos Exclusive Edition




Volkswagen, Golf temelli coupé-cabriolet modeli Eos için özel bir donanım paketi tanıttı. Exclusive Edition adı verilen paketle donatılan araçların başlangıç fiyatı, 1.4 TSI versiyonlarında 34.350 Euro (Almanya fiyatı) olarak belirlendi.

15 mm alçaltılan süspansiyon sistemi sayesinde ayakları yere daha sağlam basan bu Eos'un üç adet 18 inç çaplı jant opsiyonu bulunuyor. Ekstra ücret ödemeden herhangi birini seçebileceğiniz jantlar haricinde ön panjurun tamamının krom kaplama olması ve "Exclusive" amblemleri aracı farklı kılan detaylar.

İç mekanında çift renkli deri döşeme dikkatleri üzerine çekerken piyano siyahı kaplamalar ön konsola seçkin bir hava katmış.

Motor seçeneklerinde bir değişiklik yapılmayan Eos Exclusive Edition şimdilik sadece Avrupa pazarında satılacak olsa da ilerleyen aylarda A.B.D. pazarına sunulacak olan benzer bir modelin çalışmalarının başlatıldığı bildiriliyor.

Hummer H3


Yakın zamanda üretimini durduracağı açıklanan Hummer markası için bir kötü haber daha geldi.

Markanın H3 ve H3T modellerinde kaput üzerinde bulunan ızgaranın yüksek süratlerde yerinden çıkıp yola düşebileceği açıklandı. A.B.D.'de iki, Japonya'daysa üç sürücünün başına gelen olay sonucunda Hummer, A.B.D.'de 164.190, Dünya çapındaysa 198.404 H3 ve H3T örneğini geri çağırdı.

Eski Hummer modellerinde motorun soğutulması için kullanılsa da H3 serisinde sadece görsel bir amaca hizmet eden parçaya sahip modeller 2006 ile 2010 model yılı arasında üretilmiş.

Mercedes-Benz M Grand Edition


Ocak ayında SLK serisinin Grand Edition versiyonunu tantan Mercedes, bu donanım seviyesini M serisinde de sunmaya başladı.

İç kısmı siyaha boyanan farlar, AMG ön panjuru, koyulaştırılmış stop lambaları, ön ve arka alt korumaları, 19 inç çaplı jantlar, krom paketi, ön ve arka park sensörleri, alüminyum tavan rayları, bütün camlarda mavi renkli ısı kalkanı ve LED teknolojili gündüz farları gibi donanımları standart olarak sunan araçta çift renkli 20 inç çaplı jantlar ekstra donanımda sunuluyor.

İç mekana geçildiğinde ARTICO adı verilen deri döşemeyle kaplanmış koltuklar dikkat çekerken ön konsolun da deri kaplandığı görülüyor. Tavanın siyah kaplaması ambiyans ışıklarıyla birleşince güzel bir görünüm oluştururken AMG imzalı sportif direksiyon simidi, metal pedal seti ve kapı eşiklerinde bulunan metal korumalar sportif bir hava yaratıyor.

Deri döşemenin rengine kontrast oluşturan dikişler standart donanıma eklenirken özel donanımlı bu modeli, orta konsolda bulunan "Grand Edition" arması tamamlıyor.

Grand Edition paketi ML 300 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY, ML 350 CDI 4MATIC, ML 350 BlueTEC 4MATIC, ML 450 CDI 4MATIC, ML 350 4MATIC ve ML 500 4MATIC modellerinde sunuluyor. Üzerinde çift kambur bulunan motor kaputu v8 motora sahip modellerde standart olarak sunulurken diğer modellerde opsiyonel olarak alınabiliyor.

ML 300 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY modeli için 48.590 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satışına başlanan araçların başlangıç fiyatları (vergiler hariç) 64.590 Euro (ML 500 4MATIC) seviyesine kadar yükseliyor.

Renault Grand Modus Geo Collections



Renault, Grand Modus serisi için özel donanımlı yeni bir model tanıttı. Geo dergisinin ismini taşıyan bu araçtan toplam 4.000 adet üretileceğini açıklayan Renault, araç sahiplerine Geo dergisine üç aylık abonelik de hediye edecek.

Ön çamurlukların üzerinde ve bagaj kapağında bulunan "Geo Collections" logoları sayesinde diğer modellerden ayrılan otomobilin arka camları koyulaştırılmış. İç mekanda siyah ve gri renkli döşemeler dikkat çekerken metalik görünümlü havalandırma ızgarası çerçeveleri ve direksiyon simidiyle vites kolunun deri kaplaması bu donanımın artılarından.

Ön koltuklarının arkasında katlanabilir masalar bulunan otomobilin tavanında da 6 litre hacimli bir göz bulunuyor. Aynaları elektrikli olarak katlanabilen araçta arka park sensörleri standart olarak sunuluyor. Hız sabitleme sistemi, klima ve direksiyondan kumanda edilebilen ses sistemini standart olarak sunan aracın her iki ön koltuğunun altında da saklama gözleri bulunuyor.

Toplam 1.075 Euro değerinde donanımı bedava sunduğu açıklanan bu Grand Modus Fransa, Belçika, Almanya ve Avusturya'da satışa sunulacak.

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Fiat Uno




İlk fotoğrafları Nisan ayında basınla paylaşılan yeni Uno'nun teknik verileri de su yüzüne çıkmaya başladı.

3.770 mm uzunluğa, 1.643 mm genişliğe ve 1.490 mm yüksekliğe sahip olan araç 2.370 mm'lik aks mesafesine sahip. Boyut olarak Pande ile Punto Evo arasında bulunan otomobil ilk olarak Brezilya'da üretilecek.

E15 ile E85 arasında kalan benzin-etanol konsantrasyonlarıyla çalışabilen iki motor seçeneğine sahip olan otomobilin 1 litre hacimli motoru 75 beygir güç üretebilirken 1.4 litre hacimli ünite 85 beygir gücünde.

TECHART Porsche 911 Turbo



Şubat ayında Porsche 911 Turbo ve Turbo S modelleri için görsel bir modifikasyon kiti tanıtan Alman firma TECHART şimdi de Turbo'nun motoruna el attı.

İlk aşamada TA 097/T1 ve TA 097/T2 adında iki performans kitiyle işe başlayan firma ilk kitle birlikte aracın motor gücünü 570 beygire, torkunuysa 780 Nm'ye çıkartabilmiş. Yeni hava filtreleriyle donatılan 3.8 litre hacimli motorun çift turbo beslemesinde bir değişiklik bulunmazken elektronik kontrol ünitesi yeniden programlanmış. 324 km/s maksimum sürate sahip olan bu modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.2 saniye sürüyor.

İkinci kitte tamamı yenilenen egzoz sistemiyle birlikte 620 beygir güç, 820 Nm tork üretebilen motor aracı 333 km/s maksimum sürate ulaştırabiliyor. Otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşabilmesi içinse 2.9 saniye yeterli oluyor.

APS Audi R8


VF Enginnering tarafından modifiye edilip bir R8 v10 ile rahatça baş edebilecek seviyeye getirilen R8 v8 modeli geçtiğimiz sene tanıtılmıştı.

Bu seneyse A.B.D. merkezli modifikasyon firması tarafından hazırlanan otomobil Avrupa'ya geliyor. İngiliz APS firması, v8 motorlu R8 modelleri için sunulan kompresör kitini 21.995 Sterlin karşılığında sunuyor.

4.2 litre hacimli motorun gücünü 548 beygire, torkunuysa 592 Nm'ye yükselten kit düşük ağırlığı sayesinde aracın performans verilerini v10 motorlu modelinkinin üzerine çıkartabiliyor.

Infiniti G Serisi


Nissan'ın lüks markası Infinity, en küçük model ailesi olan G Serisi için bir geri çağırma operasyonu başlattı. Toplam 134.215 aracı kapsayan operasyonda Coupé ve Sedan modeller geri çağırılmakta.

Araçlarda oluşabilecek sorunun, ön koltuk emniyet kemerinin çarpışma şiddeti ölçen sensörlerinin yolladığı bilgilerin, kablo aşınması sebebiyle hava yastığına ulaşmasının engellenmesi olduğu açıklandı.

Hava yastıklarının açılmamasına sebebiyet verebilecek olan bu sorun 2005-2006 model G35 Sedan ve 2005-2007 model G35 Coupé modellerinde görülebilmekte.

Nowack Mini Cooper RS




Nowack Motors, Mini Cooper S temelli modifikasyon çalışmalarına Cooper RS adını verdiği otomobille katılıyor.

Alçaltılan süspansiyon sistemi sayesinde yere daha da yaklaşan bu Mini versiyonu 18 inç çaplı jantlarıyla da dikkat çekiyor. Fren performansının yükselmesi için sistem modifiye edilirken daha geniş çıkışlara sahip bir egzoz sistemi de kullanılmaya başlanmış.

N210, N230 ve N260 adlı modifikasyon kitleri sunan firma, Mini'nin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorunun gücünü 260 beygire kadar yükseltebiliyor.

4 Mayıs 2010 Salı

Atomik 500



Atomik Cars, iki ay önce tanıttığı elektrik motorlu otomobilini Dünya üzerinde gösteren fotoğraflarını da basınla paylaştı.

Her biri 109 beygir güç üretebilen iki elektrik motoruyla donatılan otomobilin önde bulunan motoru 840, arkadakiyse 1.710 Nm maksimum tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 5 saniye alacak olan otomobilin maksimum sürati de 200 km/s. Aracın menzilininse yaklaşık 200 km olacağı bildiriliyor.

14 inç çaplı küçük jantlarla donatılan otomobilde 50 adet üretilecek.

PRIOR Mercedes-Benz E Serisi



PRIOR Design'ın tasarımcıları, Mercedes'in W211 kodlu E Serisi modelleri için geliştirilen yeni görünüm paketini tanıttı.

Takımı için 1.700 Euro ücret istenen 20 inç çaplı jantlarla başlayan paket AMG modellerinde sunulanları andıran ön tamponla (599 Euro) devam ediyor. Tamponda bulunan sis farları için 249 Euro ekstra ücret talep eden üretici yan eteklerin çifti için de 349 Euro istiyor.

Arka kısımda dikkat çeken difüzörlü tampon da ön tampon gibi 599 Euro ödeyerek alınabiliyor. Arka camın üzerine yerleştirilen spoiler için 199 Euro ödeme yapılması gerekirken bagaj kapağı üzerine sabitlenen spoiler için de istenen ücret aynı.

Aracın hem görünümünü hem de sesini güzelleştiren dört çıkışlı egzoz sistemiyse 899 Euro farkla sizin olabiliyor.

Senner Nissan 370Z



Nissan 370Z için sunduğu modifikasyon seçeneklerini 2009 yılında tanıtan Senner Tuning aracın seçenekleri arasına daha yüksek performans sunan bir egzoz sistemi ekledi.

1.450 Euro ücret karşılığında sunulan bu sistem, aracın gücünü tek başına 16 beygir birden artırabiliyor. Bir önceki kitte sunulan 101 mm çaplı çıkışlara karşı 130 mm çaplı çıkışlar sunan düzenek aracın sesinin daha sportif çıkmasını sağlarken motor gücünü de 347 beygire ulaştırıyor.

Chevrolet Corvette


GM'in markalarından olan Chevrolet, ikon haline gelen spor otomobili Corvette'in 40.028 adet örneğini geri çağırdığını açıkladı.

Otomobilin "Service Active Handling System" şeklinde bir arıza uyarısı vermesine neden olan direksiyon kolonu nedeniyle yapılan frenlerde aşırı derecede sola veya sağa çekebileceğini belirten Chevrolet yetkilileri bu sebeple yaşanmış herhangi bir kaza olmadığını açıkladı.

Geri çağırılan araçların tamamının A.B.D. sınırları içinde satıldığını belirten yetkililer söz konusu otomobillerin Mart 2004 ile Ocak 2006 tarihleri arasında üretildiğini açıkladılar.

Sox and Martin Collector Series Hemi Cuda




Dodge Challenger Drag Pak'in piyasaya çıkmasını heyecanla bekleyen müşterilere bir sürpriz de Mr. Norm's Garage'dan geldi. 60'lı yılların sonuyla 70'lerin başında Hemi motorla donatılan Plymouth Barracuda ('Cuda) ile drag pistlerinde fırtınalar koparan ikili Ronnie Sox ve Buddy Martin anısına Dodge Challenger SRT8 temelli drag otomobilleri geliştiren firma bu araçlarla birlikte 2001 yılında üretime son veren Plymouth markasını da anıyor.

Gövdesinde kullanılan mavi, beyaz ve kırmızı renkler yarışlar sırasında kullanılan klasik 'Cuda modelindekiyle birebir uyumluyken motor kaputunun üzerine eklenen büyük hava yarığı da bu otomobile gönderme yapıyor. Jantlarında da klasik bir tasarım kullanılan otomobilin stop lambaları da Barracuda modellerininkine benzer hale getirilmiş.

Bütün modelleri Buddy Martin tarafından imzalanacak olan araçlarda donanım ve seri numarası gibi bilgileri taşıyacak olan birer plaka da bulunacak.

Tamamı kompresör beslemeye sahip 6.1 litre hacimli v8 Hemi motorla donatılacak olan otomobiller üç değişik güç seviyesi sunacaklar. Super Street Edition adlı giriş modeli 625 beygir güç üretecek olan otomobilin Super Stock Edition adlı versiyonu 725 beygir gücünde olacak. Pro Stock Edition adlı en güçlü modeli 900 beygir güç üretecek olan araçlardan sınırlı sayıda üretilecek.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Suzuki Kizashi Turbo



Suzuki'nin şık sedan modeli Kizashi, uygun fiyatı ve sportif hatlarıyla A.B.D. pazarında başarılı satış rakamları elde eden bir otomobil. Bu başarının daha da ileriye götürebilmesi için 185 beygir güç üretebilen 2.4 litre hacimli motordan daha güçlü seçeneklere ihtiyaç olduğunu düşünen Suzuki, 2010 New York otomobil fuarında tanıttığı Kizashi Sport'un ardından Road Race Motorsports ile birlikte aracın turbo beslemeye sahip bir versiyonunu geliştirdi.

Kizashi'nin geliştirme süreci sırasında GM'den alınacak 3.6 litre hacimli v6 motorun da bu araçta kullanılması planlanırken iki firma arasındaki ortaklığın bitmesi bu planları suya düşürdü. Bu olumsuzluğun ardından pes etmeyen firma, A.B.D. merkezli motorsporları kanalı Speed Channel'ın da katkılarıyla bu konsept aracı geliştirdi.

Yenilenen süspansiyon sistemiyle birlikte alçalan otomobilin en dikkat çeken yanı 19 inç çaplı jantları. Yol tutuşun iyileştirilmesine yönelik modifikasyonların ardından 2.4 litre hacimli motoruna turbo besleme uygulanan aracın gücü de 290 beygire ulaşmış.

Roewe 550 XT



Roewe, 550 serisinin sportif donanımlı versiyonu XT'yi 2010 Pekin otomobil fuarında tanıttı.

İddialı bir gövde kitiyle donatılmış olan otomobilin ön tamponunun altına büyük bir spoiler eklenirken çamurluklar genişletilmiş. Yan etekleri de makyajlanan aracın arka kısmında kullanılmaya başlanan difüzör, egzoz sisteminin çift çıkışıyla birlikte sportif etkiyi pekiştirirken yol tutuşun iyileştirilmesi amacıyla 18 inç çaplı jantlar ve birisi bagajın diğeri de arka camın üzerinde bulunan iki adet spoiler kullanılmış.

Turbo besleme yardımıyla 160 beygir güç üretebilen 1.8 litre hacimli motorunda bir değişiklik bulunmayan otomobil manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerine sahip.

Volkswagen Golf blue-e-motion


Volkswagen Golf sonunda seri üretilecek olan elektrikli bir modele kavuşuyor. Blue-e-motion adlı aracın ilk 500 örneği filo halinde test edildikten sonra 2013 yılında seri üretime geçilecek.

Tasarımı standart bir Golf'ten farksız olan otomobilde görev yapan elektrik motoru 115 beygir güç, 270 Nm tork üretebilmekte. 26.5 kWh kapasiteli pilleriyle 150 km menzil sunabilen motor, ağırlığı 1.545 kg olan otomobili 0'dan 100 km/s sürate 11.8 saniyede ulaştırabiliyor.

Maksimum sürati 140 km/s'te sınırlandırılmış olan aracın pilleri bagaj, arka koltuk altı ve ön koltuklar arasında bulunan tünelin içerisine yerleştirilmiş. Ayrı havalandırma sistemine sahip olan piller bagaj hacmini 237 litreye düşürmüş.

Ford Mustang DUB Edition


Ford, Mustang modelinin, DUB dergisi ve ROUSH ile ortaklaşa geliştirilen bir versiyonunu tanıttı. Mustang v6 temelleri üzerine geliştirilmiş olan otomobil coupé, convertible ve cam tavan seçeneklerine sahip olacak.

Sinyal lambalarının çevresi kromla kaplanan otomobilin ön panjuru yenilenirken ön tampon da daha sportif olan bir tasarıma kavuşmuş. Motor kaputunun üzerinde geniş bir havalandırma yarığı açılan aracın yan etekleri uzatılırken arka camlar, coupé versiyonunda fastback havası yaratmak için iptal edilmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka tampon ve egzoz çıkışları da yenilenirken kolayca tanınabilmesi için dört bir yanı DUB logolarıyla donatılmış.

Gövdesi için değişik desenlerde çıkartmalar sunulan otomobil siyah, kırmızı, gri ve lacivert renklerde sunulurken iç mekan rengi bütün araçlarda siyah olarak belirlenmiş.

ROUSH tarafından temin edilen süspansiyon sistemi standart modelinkinden daha alçak bir sürüş sunarken değişen arka aks oranı sayesinde ilk hızlanmalar daha çabuk tamamlanıyor.

2 Mayıs 2010 Pazar

Mazda 2 Yozora Edition



Mazda, Kanada pazarı için sınırlı üretim bir model sunmaya başladı. 500 örneği üretilecek olan otomobil Mazda 2 GX temelleri üzerine geliştirilmiş.

Gövdesinin üzerinde değişik büyüklükte "2"lerden oluşan bir temaya sahip olan otomobilin tavanında daha kısa bir anten kullanılırken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler büyütülmüş. Egzoz sistemine krom çıkış uygulanan araçta kullanılan 16 inç çaplı jantların iç kısımları siyaha boyanmış.

Üzerine geliştirildiği GX donanım seviyesine ek olarak elektrikli aynalar, cruise control, ses sistemi için iki ek hoparlör, uzaktan kumandalı merkezi kilit, katlanabilir anahtar, termometre, yol bilgisayarı, gövde rengi kapı lolları ve dış aynalar, "Yozora" logoları, iç mekanda metal görünümlü kaplamalar ve klima sunan otomobilin fiyatı 19.280 Kanada Doları olarak açıklandı.

Audi R8 GT



Audi, süperspor otomobili R8'in en güçlü versiyonu olan GT'yi tanıttı. Sadece 333 örneği üretilecek olan GT yaratılırken, Lamborghini'nin Gallardo LP 570-4 Superleggera modeline uyguladığı kürün bir benzeri uygulanmış: Aracın motor gücü artırılırken ağırlığı azaltılmış.

R8 V10 temelli bir otomobil olan GT, 1.625 kg ağırlığında olan bu araçtan 100 kg daha hafif. Bu hafifletme işlemi sırasında ön camı incelten mühendisler süspansiyon kuleleri ve motor bölmesi ayırıcısında karbon fiber kullanmışlar. Ön aksta 380, arkadaysa 356 mm çaplı seramik fren diskleriyle donatılan otomobilde daha hafif bir akü kullanılırken tampon ve yan etekler karbon fiberle güçlendirilmiş plastikten üretilmiş. Araçta bulunan yarış koltukları da güçlendirilmiş plastikten üretilirken egzoz sisteminin alaşımı değiştirilerek hafifletme işlemi tamamlanmış.

Dışarıdan bakıldığında ön tampon altında bulunan karbon fiber splitter, yan kısımlara eklenmiş küçük deflektörler, siyah yan ayna muhafazaları, yeni yan etekler, siyah renkli ve 19 inç çaplı jantlar, karbon fiberden üretilen sabit bir arka spoiler ve çıkışları daha dairesel olan egzoz sistemi dikkat çeken değişiklikleri oluşturuyor.

İç mekanda da yenilikler sunan aracın birçok yerinde R8 GT logoları bulunurken direksiyon simidi Alcantara ile kaplanmış. Vites topuzunun şekli değiştirilirken güçlendirilmiş plastikten üretilen yarış koltukları siyah-gri renk kombinasyonlu deri ve Alcantara ile kaplanmış. 465 Watt kapasiteli Bang&Olufsen marka ses sistemini standart donanımda sunan otomobilin emniyet kemerlerini kırmızı, turuncu veya gri renkli almak isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekmekte.

Superleggera kürü motor bölümünde de devam etmiş. Üst bloğu kırmızıya boyanan 5.2 litre hacimli v10 motorun gücü 560 beygire, torkuysa 540 Nm'ye yükseltilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 320 km/ olarak açıklandı. 6 ileri vitesli, yarı otomatik R Tronic şanzımanla donatılmış olan araç 100 km mesafede ortalama 13.7 litre benzin tüketirken Dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro için geliştirilen ESP yeniden programlanmış.

Turuncu, füme, gri ve beyaz renklerden oluşan bir gövde rengi yelpazesine sahip olan otomobilin Almanya fiyatı 193.000 Euro olarak belirlenmiş. Bu fiyata ek olarak yarış paketini seçtiğinizde dört noktadan bağlantılı, kırmızı veya siyah renklerde emniyet kemerleri, iç mekana eklenen bir devre kesici, yangın söndürücü ve yine kırmızı veya siyah renklerde takla barlarına sahip olabiliyorsunuz. Dahası, biraz daha yüksek ücret ödemeyi kabul ederseniz Audi sizler için "Cup" adlı jantları da sunuyor.