1 Mayıs 2010 Cumartesi

Brilliance A0


Çin merkezli üretici Brilliance, 2010 Pekin otomobil fuarında küçük elektrikli otomobil konsepti A0'ı tanıttı.

Lastik, koltuk ve tavan gibi parçaları geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen otomobil dört kişilik oturma kapasitesi sunan bir hatchback. Keskin hatlara sahip tasarımıyla iddialı bir görünüm sunan otomobilin LED teknolojisine sahip far grubunun da hoş görünüme katkısı büyük.

İç mekanda kullanılan açık yeşil ve bej renk kombinasyonu ferah bir hava oluştururken LCD ekranlarla donatılmış konsol fütüristik bir görünüm sunmakta.

61 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla 130 km/s maksimum sürate ulaşabilen aracın pilleri, normal bir prizden yaklaşık 7 saatte şarj edilebilirken hızlı şarj cihazıyla %70 doluluğa ulaşmak yaklaşık 10 dakika gerektiriyor. Menzili uzatabilmek için araçta fren enerjisi geri kazanım sistemi de kullanılmış.

Zhongxing V7


Çin'de SUV ve Pick up pazarında iddialı olan markalardan birisi de Zhongxing. Marka, 2010 Pekin otomobil fuarında tanıttığı V7 modeliyle bu pazardaki başarısını pekiştirmeyi hedefliyor.

Yıllık 70.000 adet satılması planlanan 7 kişilik bu SUV, gerek dışında gerekse iç mekanında oldukça sade bir tasarıma sahip. 2 litre hacimli benzinli motoru sadece 106 beygir güç üretebilen aracın maksimum sürati de 140 km/s'te kalıyor.

Performans ve görünüm konularında iddialı olmayan modelin fiyatıysa yaklaşık 8.000 Euro seviyesinden başlıyor.

CH Auto Aculeus




Çin merkezli tasarım bürosu CH Auto, 2010 Pekin otomobil fuarında sportif coupé konsepti Aculeus'u tanıttı.

Sade fakat göze hoş görünen orantılı bir tasarıma sahip olan dört kişilik küçük otomobilde BMW'den alınan 4.8 litre hacimli v8 motor görev yapmakta. BMW X5'te görev yapmış olan bu motor 367 beygirlik gücüyle 1.600 kg ağırlığa sahip olan otomobili yaklaşık 5.2 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaştırabiliyor.

Çerçevesiz kapı camlarından alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidine kadar birçok sportif tasarım unsuruna sahip olan otomobilin seri üretimine sıcak bakılmaması üzücü.

Lotus L5




2008 yılından beri Youngman, Proton markalı otomobilleri Çin'de Europestar Lotus adıyla pazarlıyordu. 2010 yılından itibaren sadece Lotus markasıyla satışına başlanacak olan otomobillerin ilki kompakt sedan L5 oldu.

Beş kapılı bir hatchback kardeşe de sahip olan otomobilin farları Škoda modellerininkini andırırken ön panjurda Audi etkileri göze çarpıyor. İç mekana geçildiğinde gerek düzen gerekse tasarım açısından örnek alınan üreticinin yine Volkswagen grubu olduğu anlaşılıyor.

Great Wall Voleex C70


Great Wall, 2010 Pekin otomobil fuarında sürpriz bir otomobil tanıttı.

Voleex serisinin en büyük sedan versiyonu olan otomobil 2.8 metre uzunluğunda bir aks mesafesine sahip. 2011 yılında piyasada olması beklenen otomobilin donanımında elektrikli koltuklar, navigasyon sistemi, çok alanlı elektronik klima ve ESP bulunuyor.

Ön kısmı Audi modellerini hatırlatan aracın arkasıysa Güney Kore ve Japonya'da tasarlanan büyük sedanları andırıyor. İç mekanı da Hyundai'nin Genesis modelinden esintiler taşıyan araçta turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli bir motor görev yapıyor.

30 Nisan 2010 Cuma

MTM RS6 Clubsport



Audi RS6'nın standart modelini yeterince performanslı ve modifiye edilmiş modellerini yeterince sert bulmayan müşterilerin yardımına MTM yetişiyor.

Gövdesi üzerinde kullanılan değişik renkler ve çeşitli armalar sayesinde rahatça tanınabilen otomobilin 21 inç çaplı siyah jantları da bu renklerle kontrast oluşturuyor. Ön tamponun altına bir splitter eklenen aracın arka tamponunun altında da yeni bir difüzör bulunuyor.

İç mekanında takla barları, karbon fiberden üretilmiş Recaro marka yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri gibi yarış amaçlı donanımlar bulunan otomobilin fren ve süspansiyon sistemleri de modifiye edilmiş. Süspansiyon sisteminin yükseklik ve sertliği ayarlanabilirken fren sisteminde 405 mm çaplı diskler kullanılıyor.

Egzoz sistemiyle birlikte motorunda da modifikasyona gidilen aracın çift turbo beslemye sahip 5 litre hacimli v10 motoru 730 beygir güç, 785 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen otomobilin 0'dan 200 km/s sürate ulaşma süresiyse 12.6 saniye olarak açıklanırken maksimum sürati 340 km/s'i buluyor.

Toyota Corolla


Toyota, Corolla'nın Avrupa pazarında satılan sedan versiyonunu makyajladı.

Dışarıdan bakıldığında yeni ön panjur ve daha sportif görünümlü ön tamponuyla dikkat çeken otomobilin aynalarına sinyal lambaları eklenirken farlarının da şekli değiştirilmiş. Arka kısımda, plakalık üzerine eklenen krom çıta ve Mazda modellerinde kullanılanları hatırlatan stoplar yenilikler arasında yerlerini alırken yeni tasarım arka tamponlar sportif görünümü pekiştiriyor.

Yenilenen tamponlardan dolayı boyu 5 mm uzayarak 4.545 mm'yi bulan otomobilde yeni alaşım jant ve jant kapağı seçenekleri de sunuluyor.

İç mekanda dikkat çeken yenilikler arasında simidi kalınlaştırılan ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ön sıralarda yer alırken alüminyum görünümlü kaplamalar, kapı içleri, göstergeler ve orta konsolda daha bol bir şekilde kullanılmış. Makyajla birlikte Corolla modellerinde ilk defa Alcantara döşeme opsiyonu sunulurken kontak anahtarına, bagaj kapağını uzaktan kumandayla açmaya yarayan bir düğme eklenmiş. İki yeni gövde rengi seçeneği sunan otomobile USB portu ve Bluetooth bağlantısı da eklenmiş.

Yeni donanımlar arasında en dikkat çekeniyse opsiyonel olarak sunulan geri görüş kamerası. Bagaj kapağında, plakanın üst kısmına gizlenen kamera, araç geri vitese alındığında içeride bulunan dikiz aynanın sol kısmına yerleştirilen 3.3 inç büyüklükteki ekrana görüntü veriyor.

Motor seçeneklerinde bir değişiklik bulunmayan Corolla'nın 1.33 litre hacimli motoru 101 beygir güç üretirken 1.6 litre hacimli motoru 132 beygir güç üretiyor. Turbo Diesel motor seçeneklerinden 1.4 litre hacimli olanı 90 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli motor 126 beygir gücünde.

Acura TSX


Acura, iki hafta önce duyurduğu ZDX geri çağırmasının ardından daha geniş bir operasyona imza attı.

2004 ile 2008 model yılları arasında üretilen TSX modellerini kapsayan geri çağırma operasyonu yaklaşık 167.000 aracı etkiliyor.

Hidrolik direksiyon sisteminde görev yapan hortumların çabuk aşınması sonucunda sıvı sızdırabilmeleri ve sızan bu sıvının sıcak egzoz sistemiyle birleşerek yangına sebebiyet verebilme riski nedeniyle servise çağırılan otomobiller kontrolden geçtikten sonra bir sorun görülürse direksiyon hortumları yenilenecek.

Araçların tamamında 2.4 litre hacimli motor kullanıldığını belirten Acura yetkilileri operasyona dahil edilecek otomobillerin sadece A.B.D. sınırları içerisinde satıldığını açıkladı. TSX modeli Avrupa pazarlarında Honda Accord ismiyle satılmıştı.

Daewoo Alpheon




2009 yılının yaz aylarında yeni modelleri sergilenen Buick LaCrosse'un giriş seviyesi motoru da geçtiğimiz ay tanıtılmıştı.

Ülkemizde Chevrolet Epica olarak tanınan Tosca ve Holden Statesman'ın ikizi olan Veritas modellerinin arasında bulunan boşluğu doldurmak isteyen Daewoo, Buick LaCrosse'un logolarını değiştirerek Daewoo markası altında satışa sundu.

Hem dış, hem de iç tasarımı amerikalı kardeşininkiyle aynı olan otomobilde daha seçkin bir hava yaratılması için Daewoo logoları yerine "A" şeklindeki özel Alpheon logoları kullanılmış.

Chrysler Nassau


Chrysler, başarılı satış rakamlarına ulaşamayan modeli Sebring'in yerine yepyeni bir otomobil hazırladığını ve bu otomobilin Nassau olarak adlandırılacağını açıkladı.

2007 yılında tanıtılan beş kapılı bir hatchback konsepti olan Nassau'nun çizgileri Sebring'in güncel tasarımından çok daha hoş duruyor.

175 beygir güç üretebilen 2.4 litre hacimli motoru aynı şekilde kullanacağı tahmin edilen otomobilde 235 beygir güç üretebilen 3.5 litre hacimli v6 motorun yerine 280 beygir güç üretebilen 3.6 litre hacimli v6 ünite kullanılacak.

29 Nisan 2010 Perşembe

Geely Gleagle IG



Çinli üretici Geely garip isimli şehir otomobili Gleagle IG (Intelligent Geely)'yi tanıttı. Üç kapılı bir hatchback olan otomobilin iç mekanı iki veya üç kişilik olarak ısmarlanabilecek.

Yukarıya doğru açılan kapıları oldukça dikkat çekici görünen otomobil 1 litre hacimli benzinli bir motorla donatılabildiği gibi elektrik motoruyla da ısmarlanabilecek. Elektrik motorlu versiyonların tavan ve motor kaputu üzerinde güneş panelleri bulunacak.

Volvo XC90


Volvo, A.B.D. ve Avustralya pazarında sattığı ve sayıları 2.500'ü bulan XC90 SUV modelini geri çağırdığını açıkladı.

3.2 litre hacimli benzinli motorla donatılan 2010 model araçları kapsayan geri çağırmanın nedeniyse kaçak yapabilen yakıt sistemi. En kötü durumda sağ ön tekerleğin iç kısmında yangın başlatabilen bu sorunun, üretim kodu 546203 ile 553594 arasında kalan araçlarda görülme riski bulunuyor.

Hyundai Avante



Güney Kore merkezli üretici Hyundai, Sonata ve Verna (Accent) modellerinin tasarım özelliklerini koruyan 2011 Avante modelini tanıttı. Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında Elantra adıyla tanınan otomobilin görünümü eskisinden çok daha sportif olmuş.

Oldukça akıcı bir dış mekan tasarımına sahip olan otomobilin içerisi henüz resmi olarak sergilenmese de yetkililer, araçta bulunan bazı donanımların, sınıfının üzerinde bir lüks sunacağını belirtiyorlar. Bu donanımlardan bazılarının xenon farlar, LCD ekran, arka koltuk ısıtıcıları ve ambiyans ışıkları olduğu düşünülürse yetkililere katılmamak elde değil.

Tamamen yenilenen Avante, Elantra adıyla satılan versiyonlarında da sunulacak olan yeni bir benzinli motorla tanıtıldı. Direkt benzin enjeksiyonuyla donatılmış olan benzinli motor 1.6 litre hacimle 140 beygir güç, 167 Nm tork üretebiliyor. Motorla beraber şanzıman seçeneklerini de yenileyen Hyundai bu üniteyle birlikte 6 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği de sunulacağını açıkladı.

Toyota Sequoia


Amerikan Ulusal Karayolları Trafik Emniyeti İdaresi (NHTSA) tarafından bir süredir incelenen Toyota Sequoia'nın 2003 modelleri geri çağırıldı. Otoyolda aniden yavaşladığı ve bu sırada stop lambalarının yanmadığı belirtilen araçları inceleyen Toyota'nın bulgularıysa biraz daha farklı.

Toyota'nın araştırmalarına göre büyük SUV, kuzeni Lexus GX460'ın VSC problemine benzer bir sorunla boğuşmakta. Düşük süratlerde gereksiz devreye girebilen denge kontrol sistemi aracın, beklenenden çok daha yavaş bir şekilde hızlanmasına neden olabilmekte. Yaklaşık 50.000 aracı etkileyen bu sorun özellikle sollama manevraları sırasında tehlikeli durumlar doğurabiliyor.

Hatırlayacağınız gibi Sequoia'nın 2009 ve 2010 modelleri de gaz pedalı sorunu nedeniyle geri çağırılan milyonlarca araç arasındaydı.

Suzuki WagonR




Suzuki'nin küçük hatchback modellerinden olan WagonR'ın yeni modelleri Hindistan'da tanıtıldı. Bu ülkede üretilen ve pazarda oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan otomobilin yeni modeli eskisinden 75 mm daha uzun.

3.595 mm boya, 1.495 mm genişliğe ve 1.700 mm yüksekliğe sahip olan aracın tasarımı eskisinden çok daha az dikkat çekici. Ön kısmı Fiat ve Renault modellerini andıran WagonR'ın şişkin çamurlukları ve çamurluklar arasının yine şişkin panellerle birleştirilmesi son zamanlarda sık sık karşılaştığımız bir tasarım detayı. Tavanında port bagaj rayları bulunan otomobilin arka sis farı tamponun ortasına yerleştirilmiş.

İç mekan tasarımı da oldukça sade olan WagonR'ın Avrupa pazarlarında satılan Suzuki Alto'da da kullanılan 3 silindirli motoru 1 litre hacimle 68 beygir güç, 90 Nm tork değerlerine ulaşabilmiş.

28 Nisan 2010 Çarşamba

Hurst Ford Racing Mustang Challenge Pace Car




A.B.D. merkezli modifikasyon firması Hurst, Ford Racing ile birlikte geliştirdiği ve bu sene düzenlenecek olan Ford Racing Mustang Challenge Series adlı organizasyonda Pace Car görevi yapacak olan özel modelini tanıttı.

Daha önce sınırlı bir seri olarak üretileceği açıklanan "Pace Car" ailesinden olan bu otomob, Mustang GT temelleri üzerine geliştirilmiş. Ön ve arka tamponu hafifçe makyajlanan otomobilin motor kaputu da yenilenirken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ve üzeri altın renkli, 20 inç çaplı jantlar yeni donanımlardan ikisi.

Siyah üzerine altın renkli şeritlere sahip gövdesine uygun bir iç mekana sahip olan otomobilin bu kısmında da siyah renkli deri döşemeler altın renkli dikiş iplikleriyle birlikte sunuluyor. Koltuk ve paspaslarının üzerinde Hurst logoları bulunan otomobilin vites topuzu da yenilenmiş.

Ford Racing raflarından alınan fren sisteminde 355 mm çaplı diskler ve dört pistonlu kaliperler kullanılırken aynı markayı taşıyan süspansiyon sistemi daha iyi bir yol tutuş performansını garanti ediyor.

Kompresör beslemeyle donatılan 5 litre hacimli v8 motoru, yeni hava filtresi ve Ford Racing imzalı egzoz sisteminin de yardımıyla 550 beygir güç, 737 Nm tork üretebilen otomobil yıl boyunca çeşitli tanıtımlara katılmasının ardından 2011 yılının Ocak ayında açık artırmayla satılacak. Satıştan elde edilecek olan gelirin tamamı bir kanser araştırma kurumuna bağışlanacak.

PRIOR BMW M6 PD550



BMW M6'nın görünüm ve performansını geliştirmek için kitler sunan üreticiler arasına Almanya merkezli PRIOR Design da katıldı.

Toplam 10 parçadan oluşan bir gövde kitine sahip olan aracın ön ve arka çamurlukları 80 mm genişletilirken ön tamponunun altına büyük bir spoiler eklenmiş. Yan etekleri de genişleyen çamurluklara uygun olacak şekilde makyajlanırken asıl değişimin arka kısımda olduğu göze çarpıyor.

Egzoz sisteminin dörtlü çıkışlarının çapı 90 mm'ye genişletilen otomobilin arka tamponunun alt kısmına bir spoiler yerleştirilmiş. Spoiler eklemelerinin burada biteceğini sananlar yanılıyor zira firma hem bagaj kapağının hem de arka camın üzerine bu parçalardan birer adet eklemiş.

21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin süspansiyon sisteminde yapılan modifikasyonlar sonucunda yüksekliği ön aksta 30, arkadaysa 20 mm azalmış.

Kaputunun altında da modifikasyon yapılmış olan otomobilin 5 litre hacimli v10 motoru artık 550 beygir güç üretebiliyor.

Vorsteiner GTR S3



İki hafta kadar önce tanıtılan ve sadece 100 örneği üretileceği açıklanan GTR S3'ün teknik verilerinin bir kısmı da açığa çıktı.

Motor kaputu, ön ve arka tamponları, yan etekleri ve bagaj kapağı makyajlanan, çamurlukları genişletilen otomobilin jantları da yenilenmiş.

Yenilenen fren ve süspansiyon sistemleri Brembo ve KW'dan alınan otomobilin mat koyu yeşil rengi de C&C Collision tarafından uygulanıyor.

25.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla sunulacak olan kit sadece görsel modifikasyonlar düşünüldüğünde pahalı gelse de 4 litre hacimli v8 motorun artık 600 beygir güç ürettiği düşünüldüğünde müşteriye ucuz bile gelebilir.

Cobra N+ Nissan 370Z Roadster



Almanya merkezli modifikasyon firması Cobra N+, Nissan 370Z Roadster için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Karbon fiberden üretilmiş bir ön spoiler ile donatılan aracın arka tamponuna da makyaj yapılırken tampon altına yine karbon fiberden üretilen bir difüzör eklenmiş. Egzoz sisteminin çift çıkışını ister oval (115x90 mm) ister dairesel (120 mm) olarak ısmarlayabilen müşterilere 19 inç çaplı jantlar da sunuluyor.

Yan ayna muhafazalarıiçin de karbon fiber kaplamalar sunan firma süspansiyon sistemi üzerinde yaptığı modifikasyonlarla aracı 20 ile 40 mm arasında alçaltabiliyor.

27 Nisan 2010 Salı

Porsche Panamera


Çin'de 640, A.B.D.'de ise 3.176 örneği geri çağırılan Panamera'nın geri kalan pazarlara satılan toplam 11.324 örneği de aynı operasyona katıldı.

Beklenen global geri çağırma haberi 27 Nisan salı günü açıklanırken neden, diğer operasyonlardakiyle aynı: hatalı tasarlanmış emniyet kemeri mekanizması. Ön koltukların en dik konumlarında emniyet kemeri kilit mekanizmasının sabitleyicilerinin yerlerinden kopabilecğini bildiren Porsche yetkilileri bunun kaza anında ölüme varan olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirttiler.

Servislerde ücretsiz olarak yapılacak olan onarımın sadece 15 dakika süreceği de verilen bilgiler arasında.

Chevrolet Sail Hatchback



Ocak ayında sedan modelleri tanıtılan Sail'in hatchback versiyonları 2010 Pekin otomobil fuarında sergilendi.

Tasarım anlamında bir sürprizi bulunmayan aracın arka koltuklarında sunulan baş mesafesi 965 mm olarak açıklanırken asimetrik katlanabilen koltuklar sayesinde bagaj hacmi kademeli olarak 1.215 litreye genişletilebiliyor.

Sedan versiyonda da görev yapan 1.2 ve 1.4 litre hacimli benzinli motorlarla donatılacak olan aracın şanzıman seçenekleri manuel ve yarı otomatik ünitelerden oluşuyor.

Mercedes-Benz E Serisi Limousine


Mercedes markası için özel araç üretimi yapan Almanya merkezli firma Binz, E Serisi modellerinin Limousine versiyonlarını tanıttı.

Çin'de tanıtılan 5.008 mm'lik E Serisi L'den neredeyse 1 metre daha uzun olan otomobilin boyu 5.980 mm'ye ulaşmış. Mercedes'in kontrolünde olan Maybach'ın 57 ve 62 modelleri arasında kalan bir uzunluğa sahip olan otomobilde toplam altı adet kapı bulunuyor.

Bu tür araçlarda en önemli yer olan arka yolcu kompratmanı içinse üç değişik kalıp sunuluyor. Aracı üç sıra koltukla donatabilen Binz, bu koltukların tamamını sürüş yönüne doğru çevirebildiği gibi ikinci sırayı geriye çevirerek dört yolcunun yüz yüze görüşmelerine olanak sağlayabiliyor. Üçüncü seçenekteyse ikinci sıra koltuklar iptal edilip arka kısımda oturan iki yolcuya sonsuz gibi görünen bir ayak mesafesi sunuluyor.

Sürücü kabiniyle arka kısım arasında sunulan ve arka taraftan elektrikli olarak kumanda edilebilen paravan deri veya Alcantara ile kaplanabiliyor. Değişik seviyelerde zırh seçenekleri de sunan araçta üç motor seçeneği bulunacak.

Sunulan motor seçeneklerinden Diesel olanı E250 CDI BlueEfficiency'de kullanılan 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılmış. Benzinli modeller E350 CGI BlueEfficiency ve E500'de sırasıyla 3.5 ve 5.5 litre hacimli motorlar kullanılıyor. En hafif modelinin ağırlığı 2.100 kg'dan başlayan otomobilin maksimum sürati 210 km/s'te sınırlandırılmış.

Ford Fiesta


Ford, İngiltere'de sattığı Fiesta modellerinin motor ve donanımında iyileştirmeye gitti.

Donanımda görülen en büyük değişimlerden biri ESP'nin artık bütün modellerde standart olarak sunulması oldu. Önceden 300 Sterlin ekstra ödemeyle sahip olunabilen bu sistemin yanında Studio donanım seviyesine ısıtmalı yan aynalar, direksiyon üzerinden kumanda edilebilen ses sistemi, radyo için AUX girişi ve iki ek hoparlör eklenmiş.

Bütün modellerin gövde rengi seçenekleri arasına Ink mavisi adlı parlak mavi renk eklenirken Titanium donanım seviyesinde Bluetooth ve USB bağlantıları standart olarak sunulmaya başlanmış.

Bütün motor seçenekleri Euro5 emisyon standartlarını karşılayabilen aracın 1.4 litre hacimli turbo Diesel motoru artık 70 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun gücü 95 beygire yükseltilmiş. Her iki motorda da partikül filtresi standart olarak sunuluyor.

Benzinli motor seçeneklerinde güç artışı bulunmazken CO2 salınım miktarlarında düşüş yaşanmış. 82 beygir güç üretebilen 1.25 litre hacimli motor kilometre başına 129 gram CO2 salınımı yaparken 95 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli motorun salınım miktarı 107 g/km olarak açıklandı. Serinin turbo beslemeye sahip tek benzinli motoru, 120 beygir güç üretebilen 1.2 litre hacimli Ti-VCT'nin kilometre başına yaptığı salınımsa 134 grama indirilmiş.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Porsche Panamera


Hatırlayacağınız gibi Porsche, Çin pazarında sattığı toplam 640 Panamera modelini, emniyet kemeri mekanizmasındaki bir tasarım hatasından dolayı geri çağırmıştı.

Bu operasyonun Çin'e özel kalmayacağı zaten tahmin edilirken beklenen haber A.B.D.'den geldi. Bu ülkede satılmış olan toplam 3.176 Panamera modeli aynı sebepten geri çağırıldı.

Bu geri çağırma operasyonunun ardından gözler Porsche'nin Zuffenhausen'de bulunan merkezinden gelecek olan global bir geri çağırma haberine kilitlendi.

Volkswagen E-Lavida




Volkswagen, 2010 Pekin otomobil fuarında elektrik motorlu E-Lavida konseptini tanıttı. Dördüncü nesil Golf temelleri üzerine geliştirilen otomobil Volkswagen Çin'in Almanya'dan bağımsız geliştirdiği ilk model olma özelliğini taşıyor.

Dış mekanı 90'lı yıllardan kalma bir görünüm sunan otomobilin iç mekanındaysa yolcuları oldukça modern bir kokpit karşılıyor. Direksiyon simidi, kapı içi ekipmanları ve gösterge tablosu Volkswagen ailesinin güncel modellerinden alınırken otomobilin en önemli donanımı olan elektrik motoru hakkında bir bilgi henüz verilmedi.

Mitsuoka Like



Sıradışı tasarımlarıyla öne çıkan Japonya merkezli üretici Mitsuoka, Mitsubishi iMiev temelli aracını tanıttı.

Peugeot iOn ve Citroën C-Zero ile aynı otomobil olan iMiev'in ön ve arka tampon tasarımını tamamen yenileyen Mitsuoka, kaputun üzerine de garip bir parça eklemeyi uygun görmüş.

Diğer Mitsuoka modellerinde olduğu gibi, az da olsa krom kaplama süslemeleri de bulunan elektrik motorlu otomobilin asıl yeniliğiyse iç mekanında. Mitsubishi, Peugeot ve Citroën kardeşlerin araçları dört kişilik oturma kapasitesi sunarken yeniden tasarlanan ve daha fazla genişlik sunan arka koltuklar sayesinde Like beş kişi taşıyabiliyor.

Bentley Continental Ultrasports 702



Alman modifikasyon firması Wheelsandmore, Bentley Continental Supersports temelleri üzerine geliştirdiği Continental Ultrasports 702 modelini tanıttı.

Görünüş olarak standart Continental GT modelinden büyük bir farkı bulunmayan otomobilin 21 inç çaplı jantları değişik renk ve yüzey kombinasyonları sunuyor. 420 mm çaplı karbon seramik fren disklerine sahip olan otomobilin süspansiyon sistemi de yenilenerek 70 km/s'in altına inildiğinde yerden yüksekliğin 20 mm artırılması sağlanmış.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motoru da modifiye edilen araç artık 702 beygir güç, 880 Nm tork üretebiliyor. Bu motorla otomobilin maksimum sürati de 335 km/s'i buluyor.