9 Aralık 2010 Perşembe

Volkswagen Scirocco ve Passat CC BlueMotion


Volkswagen, BlueMotion donanım seçeneğini Scirocco ve Passat CC modelleri için de sunmaya başladı. Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemiyle donatılan araçların lastikleri de daha düşük yuvarlanma direncine sahip.

Scirocco'da görev yapan 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 140 ve 170 beygir güç üretebilen versiyonları bulunuyor. Düşük güçlü motorun tüketim değeri 4.5 litre/100 km seviyesine inerken daha fazla güç üreten motorun ortalama tüketimi 5.1 litre/100 km seviyesine gerilemiş. Bu motorlarla donatılan Scirocco modellerinin CO2 salınım değerleriyse sırasıyla 118 ve 134 gram/km'ye gerilemiş.

Passat CC'de de aynı iki motor görev yapıyor. Bu ünitelerden ilki, CC'nin kaputu altında 4.7 litre/100 km'lik ortalama tüketime ulaşırken ikincisi 4.9 litre/100 km ile daha güçsüz olan motoru takip ediyor. CO2 emisyon değerleri de yaşanan düşüşün ardından sırasıyla 125 ve 129 gram/km seviyesine inmiş.

Volkswagen, bu verilerin tamamının 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılmış olan araçlar için geçerli olduğunu açıkladı.

15 yorum:

  1. Yeni Passat'ı dün Hacettepe-Beysukent üstgeçidinin orada gördüm, berbattı. Passat CC'yi de ona benzetirlerse, acırım. Gamın en şık aracı olarak parlıyor şu anda. O da gitmese bari...

    YanıtlaSil
  2. Scirocco'nun plakası iyiymiş. Tabi gerçekse...

    YanıtlaSil
  3. Evet, Passat çok özelliksiz oldu malesef. Neyse ki CC'nin makyajına daha var.

    Scirocco'nun plakası gerçek. İngiltere'de insanlar bu tip plakaları kapabilmek için birbirleriyle yarışıp korkunç paraları gözden çıkarıyor.

    YanıtlaSil
  4. bende dün istanbul-millet caddesi üzerinde metalik gri yeni kasa bir passat gördüm..açıkcası kötü bir tabir ama ''iğrenç'' denebilecek bir seviyeye gelmiş..kesinlikle bir önceki kasa bunu katlar diyebilirim..ön taraf caddy, arka taraf ise ucuz bir japon arabası..maalesef olmamış..

    YanıtlaSil
  5. kakamı yaparım ben bu pasata

    YanıtlaSil
  6. kim ne derse desin passat dünyanın en iyi arabasıdır

    YanıtlaSil
  7. almanlar yapmış adamlar çalışıyor bizi gibi değil

    YanıtlaSil
  8. şöyle arabam olsa ne kız götürürüm

    YanıtlaSil
  9. Onur bey Passat CC nin ne zaman makyajlanacağı ve ne gibi motorların ekleneceği konusunda bir bilginiz var mmı?

    YanıtlaSil
  10. Kesin olmamakla birlikte 2012 yılında hafifçe makyajlanması bekleniyor Passat CC'nin. Motor seçeneklerinde olacak değişimse 211 ve 300 beygir gücündeki motorların arasına eklenebilecek bir versiyon olabilir. Bunun haricinde günümüzde üretimde olan motorlar daha az yakıt tüketir duruma getirilip kullanılacaklar gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim ilginize

    YanıtlaSil
  12. Onur bey CC'nin 1.4 TSI motorla satışa sunulacağı konusunda bir dedikodu vs bişeylere erişebildinizmi?Alman forumlarında sıkça bahsedilen bir seçenek.Bu haber doğruysa sanırım BMW 3 serisi ve Mercedes C serisinin (tabii CC'nin 1.4TSI modelinin uygun fiyatlamasıyla)başına çok büyük bela açılacak gibi.Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  13. Bana böyle bir söylenti gelmedi fakat 1.4 TSI kullanılacaksa 140 beygirden güçlü bir versiyonu olmalı diye düşünüyorum.

    C ve 3 Serisi modellerine hafif bir etki edebilir belki ama CC'de fiyat kırılması asıl diğer Volkswagen ailesi üyelerini (Özellikle de Passat'ı) etkileyecektir.

    YanıtlaSil