20 Aralık 2010 Pazartesi

Land Rover Discovery 4 Armoured


Jaguar'ın ardından bir başka İngiliz üretici Land Rover da zırhlı bir model tanıttı. Discovery'nin dördüncü nesil modeli üzerine geliştirilen bu araç görünümüyle olduğu kadar ağırlığıyla da tanklara taş çıkartıyor.

Dışarıdan bakıldığında aracın zırhlı olduğunu anlamak zor olsa da daha dayanıklı jantlarının şekli ve cam çerçevelerinin normalden daha kalın olması bu Discovery'yi ele veriyor. Patlasalar da yola devam edebilen Run-flat lastiklerle donatılan büyük SUV, yüksek kalibreli tabanca ve tüfek mermilerinin yanında 15 kg TNT veya muadili patlayıcılara da dayanıklı. Taban koruması sayesinde altında patlayacak bir el bombası iç mekandakilere zarar vermezken bütün bu korumanın bedeli 3.550 kg seviyesine ulaşan boş ağırlık oluyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemini koruyan aracın pnömatik süspansiyon sistemi konforlu yolculuklara olanak tanırken frenler de artan ağırlığı rahat bir şekilde durdurabilmek için modifiye edilmiş. Bütün bu ek donanıma rağmen taşıma hacminden bir şey kaybetmemiş olan aracın yükleme kapasitesi 500 kg olarak açıklandı.

5 litre hacimli bir v8 motorla donatılan zırhlı Discovery 375 beygir güç, 510 Nm tork üretebilirken ağırlık nedeniyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 10.6 saniyeye gerilemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder