17 Aralık 2010 Cuma

Kia Sportage Work ve Play


Kia, 2010 SEMA Show sırasında yeni Sportage modelinin Work ve Play isimli iki versiyonunu tanıttı. Her iki araç da ilginç donanım kalemleriyle dikkat çekerken mekanik olarak birbirlerinden farklılıkları bulunmuyor.

Work isimli versiyonda metalik mavi gövde rengi, 20 inç çaplı jantlar ve tavan raylarında kullanılan mat siyah renkle kontrast oluştururken aydınlatma grubu ve camlar koyulaştırılmış. İç mekanında baklava desenli deri döşeme ve yer yer kadife dikkat çekerken orta konsol üzerine yerleştirilen Motorola Droid X, ön kısımda oturanların dış dünya ile bağlantısını sağlıyor. Arka koltuklar için iki adet iPad sunan araçta Bluetooth bağlantısı da bulunuyor.

Sportage Work'un sunduğu en ilginç donanımsa bagajında bulunuyor. Adeta bir gardrop haline getirilen bagajda iki takım elbise, beş gömlek ve beş kemerlik yer hazırlanırken yolda traş olabilmek için harici güç üniteli bir traş makinesi de bulunuyor. Bu bölüme ayakkabılık da yerleştiren Kia, kravat ve kol düğmeleri için de özel bölmeler hazırlamış.

Mat kırmızı gövde rengi ve yine 20 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken Play isimli versiyonun iç mekanındaysa siyah ve kırmızı renkli deriyle süet döşemeler dikkat çekiyor. Diğer versiyonda olduğu gibi oldukça güçlü bir ses sistemine sahip olan Play, orta konsolunun üzerinde bir iPod Touch sunarken arka koltuk kol dayanağında Olympus marka bir fotoğraf makinesi bulunuyor.

Tavanı siyah renkli süetle kaplanan aracın bu kısmında bulunan özel askılar katlanabilir bir tabureyi tavana sabitlerken bagaj bölmesi yine sürprizlerle dolu. Tekerlekli bir mangal ve 22 inç büyüklüğünde bir televizyonla donatılmış aracın yine arka kısmına bir Mac Mini yerleştirilmiş. Kablosuz internet olanağı sunan bilgisayar yine kablosuz olarak klavye, fare ve hoparlörlere bağlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder