14 Aralık 2010 Salı

Gemballa Tornado


İkinci nesil Porsche Cayenne modifikasyonuna el atan firmalar arasına Gemballa da katıldı. Cayenne Turbo temelli motor modifikasyon kitini tanıtan firma araç için kapsamlı bir görünüm kiti de hazırlamış.

Tamamı yeniden tasarlanmış olan ön tamponunda dev hava girişleri, sis farları ve LED teknolojisine sahip gündüz farları bulunan araca bir de küçük splitter eklenmiş. Farların iç tasarımları değişirken tasarımı yenilenen kaputun üzerine ek hava çıkışları eklenmiş.

Genişleyen çamurluklarla birlikte 22 inç çaplı jantların kullanımı sportif görünümü pekiştirirken gizlenen kapı kolları daha akıcı bir tasarım anlayışını yansıtıyor. Çamurluklarının ön ve arka kısımlarına ek hava yarıkları eklenen Cayenne'in kapılarının ve yan eteklerinin üzeri kontrast renklere boyanabiliyor.

En büyük değişimi arka kısmında olan Tornado'nun stop lambalarının tasarımı tamamen değişirken yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışı yukarıya ve ortaya doğru kaydırılmış. Alt kısmına difüzör eklenen bir arka tampona sahip olan aracın yanlarında çift katlı hava çıkışları dikkat çekiyor. Gemballa armasıyla kimin elinden çıktığını belli eden büyük SUV, bagaj kapağının üzerinde büyük bir spoiler de barındırıyor.

Genişliği 2.05 metreyi bulan aracın Brembo tarafından üretilen fren sisteminde önde 420, arkadaysa 405 mm çaplı diskler görev yaparken ön aksta 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Çift turbo beslemeye sahip, 4.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan ilk etap çalışmalar sonucunda gücü 580 beygire yükselen aracın ikinci etap modifikasyonunun ardından 675 ve 700 beygir güç üretebilen iki versiyonu oluyor. En güçlü modeli için maksimum tork değeri yaklaşık 1.000 Nm olması planlanan araçtan sadece 30 adet üretilecek.

1 yorum: