13 Aralık 2010 Pazartesi

Ford Mustang BOSS 302S


A.B.D. merkezli üretici Ford, efsanevi modeli Mustang'in BOSS 302 ve BOSS 302 Laguna Seca versiyonlarının ardından yalnızca pistlerde kullanılmak üzere geliştirilen BOSS 302S isimli modelini de tanıttı.

Fiberglastan üretilen yeni motor kaputu üzerinde ek hava yarıkları bulunan otomobilin ön tamponunun altında seviye ayarlı büyük bir splitter bulunurken bagaj kapağı üzerine açısı ayarlanabilen dev bir spoiler eklenmiş. İç mekanında sadeleştirmeye gidilen araçtan, klima ve ses izolasyonu gibi donanımlar çıkartılırken takla kafesi, yangın söndürücü, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlı emniyet kemeri ve yerinden kolayca çıkartılabilen direksiyon simidi eklenmiş.

Diğer BOSS modellerinde de kullanılan 5 litre hacimli v8 motoru 440 beygir güç üretebilen otomobilin 6 ileri vitesli manuel şanzımanında da bir yenilik bulunmazken diferansiyeli güçlendirilmiş.

Süspansiyon sistemi yenilenerek seviyesi ayarlanabilir bir hale getirilen aracın donanımına GPS destekli veri toplama sistemi eklenirken başlangıç fiyatı olarak 79.000 Dolar uygun görülmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder