29 Kasım 2010 Pazartesi

Nissan Ellure


Japon üretici Nissan, 2010 Los Angeles otomobil fuarı sırasında Ellure isimli bir hibrit sedan konsepti tanıttı. Akıcı çizgilere sahip bir otomobil olan Ellure'ün performansı da görünümü kadar etkileyici olacak gibi.

Oldukça kısa tutulan kaput ve bagaj kapağı sayesinde iç mekanı genişletilebilmiş otomobilin ok biçimli far ve stopları keskin hatlardan oluşan gövde tasarımıyla bir bütünlük oluşturuyor. Panoramik tavanı sayesinde iç mekanı daha da genişmiş gibi hissedilen aracın 21 inç çaplı jantları sportifliğini yansıtırken geriye doğru açılan arka kapıları arka koltuklarla dış mekan arasındaki ulaşımı kolaylaştırıyor.

Yan aynalar yerine kameralar kullanan otomobilin iç mekanı da oldukça fütürüstik. Kırmızı renkli ambiyans ışıklandırmasına sahip olan aracın eliptik direksiyon sistemi ve üzerinde neredeyse hiç düğme bulunmayan orta konsolu geleceğin tasarım anlayışına gönderme yapmak ister gibi dururken arka kapıların koltuklarla birleştiği noktaların sanki koltuk uzantıları gibi durması bu kısımda yolculuk edenlerin ferahlık hissini artırıyor.

Hibrit güç elemanlarından benzinli motoru 2.5 litre hacimli ve kompresör beslemeli olan otomobilin elektrik motoru da 34 beygir güç üretebilmekte. Önden çekiş sistemine sahip olan aracın şanzımanıysa sürekli değişken oranlı otomatik (CVT) bir ünite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder