8 Kasım 2010 Pazartesi

Morgan Threewheeler


Ürettiği ahşap iskeletli ilginç otomobilleriyle ün yapan İngiliz firma Morgan, 1909-1953 yılları arasında ürettiği üç tekerlekli aracı Threewheeler'ı hayata döndürmeyi planlıyor. İki kişilik oturma kapasitesi sunan aracın homologasyonu bir motosiklet olarak yapılacak.

Görünümü, aracın ilk nesil modellerinden çok da farklı olmayan bu araçta Harley-Davidson'dan alınacak 1.8 litre hacimli V2 motor görev yapacak. Mazda'dan alınan 5 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte yaklaşık 500 kg ağırlığa sahip olması planlanan Threewheeler 115 beygir gücünde olacak.

Hafif yapılı alüminyum gövdesi sayesine 0'dan 96 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşması beklenen aracın maksimum süratininse 185 km/s olması planlanıyor.

4 yorum:

  1. 3 tekerlekli kokpitli araclar sehir ici trafiginde -uygun fiyatli olmak sartiyla- dusuk yakit tuketimi ve 4 mevsim kullanilabilirlik gibi ozellikleriyle motorsikletlerin yerini alir diye ummustum ama olmadi olamadi...Var mi acaba kuzey ulkelerinde falan kullanan seri uretilen bir model?

    YanıtlaSil
  2. Campagna T-Rex ve Twike gibi modeller var fakat bunlar tam anlamıyla seri üretim sayılırlar mı bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bilhassa motorunun harley olması güzel olmuş. Çünkü eski versiyonunun motor sesine en uygunu bir harley'in sesi olurdu.
    Bir de 3 tekerlekli araçların şehir içi kullanım için bence en büyük dezavantajı iz açıklığının 4 tekerlekli bir otomobille neredeyse aynı olması. Sonuçta motosiklet pratikliğini sunabilmesi için daha da daralması gerekiyor. Bu da piaggio mp3'deki gibi yolcu ve sürücünün otomobil düzeninde değil motosiklet düzeninde arka arkaya oturmasını gerekli kılıyor. Bu durumda da zaten 3 tekerlekli motosiklet oluyor. Yani yeni bir araçtan çok bir motosiklet türevi halini alıyor. Bakalım teknoloji neleri değiştiricek.

    YanıtlaSil
  4. Yaparlarsa harika bir şey olur. Harley motoru, 5 ileri vites kutusu, Morgan kalitesi, daha ne olsun? 1911 yılında ilk piyasaya çıktığında peynir ekmek gibi satılmıştı, İkinci Dünya Savaşı'na kadar...

    YanıtlaSil