1 Kasım 2010 Pazartesi

Ford Stealth Police Interceptor


Ford'un 2010 SEMA Show sırasında sergileyeceği otomobiller arasına bir de polis aracı eklendi. Taurus Police Interceptor modelini temel alan otomobil çok daha sade bir görünümle fazla dikkat çekmiyor.

Özellikle gizli polisin kullanımı için tasarlanan aracın dış mekanında, ön panjur, arka spoiler ve yan aynalarda bulunan kırmızı ve mavi ışıklar haricinde özel kimliğini belli eden ipuçları bulunmuyor. 22 inç çaplı jantlar ve koyulaştırılmış stoplar da aracın diğer dikkat çeken tasarım değişiklikleri.

İç mekanda da polis aracı olduğunu hemen belli etmeyen aracın normalde ön koltuklar arasında bulunan vites kolu direksiyon kolonuna taşınarak bu alanda bilgisayar ve kumanda düğmeleri için yer açılmış. Ön yolcu konsolunun üst kısmına yerleştirilen ek bölmede silah, ses ve sis bombaları ve fişekler için yer bulunan otomobilin torpido gözünün yanında bulunan ek bölmeye iki adet tabanca sığabiliyor.

3.5 litre hacimli v6 motorun iki değişik versiyonuna sahip olabilen araçta bu ünitenin atmosferik beslemeli versiyonu kullanıldığında 280 beygir güç alınırken turbo beslemeye sahip olan motor 365 beygir güç, 476 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobillerden daha güçsüz olanı yakıt olarak E85 kullanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder