24 Kasım 2010 Çarşamba

Cadillac ULC


Büyük boyutlu otomobilleriyle ünlen Amerikan markası Cadillac, Los Angeles otomobil fuarı sırasında kalabalık şehirler için tasarlanmış hibrit aracı Urban Luxury Concept'i (ULC) tanıttı.

Güncel Cadillac ailesi gibi keskin köşelere sahip bir tasarım anlayışını benimsemiş olan otomobilin ön camı tavanla birleşik biçimde çizilmişken yanlarda bulunan iki büyük kapı yukarıya doğru açılmakta. Son zamanlarda üretilen birçok araçta gördüğümüz LED aydınlatma grubu bu araçta da görülürken 19 inç çaplı jantlar konseptin sportif görünmesini de sağlamış.

3.835 mm boya, 1.730 mm ene ve 1.446 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.467 mm gibi cömert bir rakam.

Dışı gibi iç mekanı da fütüristik ve minimalist bir tasarıma sahip olan aracın dijital gösterge paneli ve ince yapılı orta konsolu düğmelere gereksinimi en aza indirirken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve alçak tasarlanmış koltuklar sportifliği vurguluyor.

Hibrit sisteminde kullanılan 1 litre hacimli benzinli motoru üç silindire ve bir turbo beslemeye sahip olan otomobil şehir kullanımında 4.2, otoyoldaysa 3.6 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketimine sahip. Çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araçta fren enerjisi geri kazanım sistemi ve Start &  Stop bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder